Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vreme deosebit de rece, de la ora 16.00. Anunt de ULTIMA ORA al politistilor

Publicat

in

Cod galben de vreme deosebit de rece, începând cu ora 16.00, în toată ţara. Meteorologii au anunţat temperaturi de până la -10 grade Celsius, dar şi ninsori şi viscol.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Potrivit ANM, începând de astăzi, de la ora 16.00, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei va fi cod galben de vânt.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

La munte rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 16.00, interval în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Cod galben de vreme rea, ninsori şi viscol în toată ţara

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h. Local se va forma gheţuş.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Vremea se va menţine rece până luni.

Totodată, ANM a emis o atenţionare cod galben de vreme severă, valabilă de vineri de la ora 16.00, până sâmbătă la aceeaşi oră.

Astfel, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Având în vedere atenţionarea meteorologică cod galben de vreme rea (vântul va avea intensificări cu rafale de 55-65 km/h și izolat 70km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 22 februarie, ora 16:00 – 23 februarie, ora 16:00, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Fenomenele meteo prognozate în cazul codului galben (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceață) pot fi temporar periculoase pentru desfășurarea unor activități.

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Poliţia Română atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu masa maximă autotrizată de peste 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!

Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile.

Ţineţi cont de faptul că, atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, și că aceştia au oprit maşinile.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.