Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Casele unor familii din Neamţ, în pericol din cauza alunecărilor de teren

Publicat

in

Zece familii dintr-o comună din Neamţ riscă să rămână fără case, din cauza alunecărilor de teren. O dată cu topirea zăpezii, pământul a început s-o ia la vale, iar oamenii se tem că locuinţele se vor prăbuşi. Au făcut nenumărate sesizări la Primărie, însă autorităţile locale spun că nu pot face nimic pentru că zona afectată ar fi sub tutela Apelor Române.

O familie din comuna Gîrcina trăieşte cu teama că în orice clipă casa ar putea fi înghiţită de malul de pământ. Deja mai bine de jumătate din curte s-a prăbuşit. 

ANA ŞERBAN, localnică: S-a auzit gălăgie foarte puternică. Și a ieşit soțul afară şi a văzut că s-a surpat malul. Mai avem un pas. Niciun pas nu mai este pana la anexele de la casa mea.

De mai bine de doi ani de zile, oamenii fac cereri şi înştiinţări la primărie. Până acum fără rezultat.

ANA ŞERBAN, localnică: Dormim cu frică noaptea. Că dacă se surpa și începe, numai un colt să se surpe și se duc! Mă ia apa la vale!

O familie tânără începuse să construiască o casă, dar a renunţat deocamdată la idee tocmai din cauza alunecărilor de teren. Autorităţile locale spun că nu pot face prea multe deocamdată, pentru că zona afectată aparţine Apelor Române. 

MIHAI GONTARU, primar: Am venit cu o adresă în care am solicitat asistenţă tehnică. O avem înregistrată la dânşii. Au spus că vor lua măsuri în cursul anului acesta, deoarece o să facă alocările necesare în bugetul de anul acesta. Este un  pericol iminent, am văzut aceasta situatie. În total, 10 case sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.