Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Evlaviosul Armeanu! A plecat la Ierusalim pe bani publici! Copiii si batranii din centre se zbat in saracie!

Publicat

in

Continua plimbarile pe bani publici in strainatate. Abonati la astfel de practici sunt sefii de la Directia pentru Protectia Copilului Vaslui. Ionel Armeanu, sotia acestuia care detine si o functie de sef in cadrul institutiei conduse de sot, dar si o directoare de centru, se pare ca s-au imbarcat in cursa spre Tel Aviv si dusi au fost. Deplasarea se pare ca este platita din bani publici, adica din bugetul Directiei de Asistenta Sociale. Biletele de avion, cazare la hoteluri de lux si diurna pentru fiecare zi de stat peste hotare, toate sunt platite din conturile institutiei pe care competentul director Armeanu o concduce. Sefa centrului “Elena Farago” din Barlad a prins si ea un loc in delegatia alcatuita de Ionel Armeanu pentru Israel. Am incercat sa aflam cat costa toata deplasarea si care este exact scopul ei, dar la DGASPC nu vorbeste nimeni. Modul in care sunt cheltuite fondurile publice reprezinta un secret de stat. Nu se stie daca Ionel Armeanu a plecat in strainatate sa se plimbe sau sa obtina vreun ajutor pentru copiii orfani care traiesc in centrele sociale ca in niste ghetouri. Mizerie, mancare putina si de proasta calitate, lipsa unei vorbe bune. Sunt cateva dintre problemele care caracterizeaza institutiile sociale din judetul Vaslui. Sau poate evlaviosul Armeanu, invatat sa plece de la serviciu pentru a participa pe la diverse mese , pardon rugaciuni imbelsugate pe la manastiri sau biserici, s-a dus si acum sa se roage pentru binele sarmanilor. Evlaviosul din fruntea DGASPC este nelipsit in ultima perioada de la evenimentele religioase. Poate asa au scapat protejatii domniei sale nepedepsiti dupa ce Curtea de Conturi i-a prins ca jefuiau bugetul public.

Rugaciunile lui Armeanu sunt auzite de vreme ce procurorii anticoruptie dorm, iar o parte din angajații DGASPC, păstoriți de mai marele sef, huzuresc. Nu a uitat nimeni de  jaful din banul public, descoperit acum doi ani de Curtea de Conturi. Se pare  că angajații protejați si-ar deconta in continuare din fondurile instituției deplasări de 20.000 de lei fiecare. “Colega mea care are un salariu de peste 7.000 de lei, a avut deconturi de aproape 20.000 de lei. Pleaca, vine! Si nu este singura, sunt mai multi. Aici la noi este in continuare un sac fara fund. Sunt cativa protejati care huzuresc. Cazari, diurne, deplasari”, se arata intr-o sesizare trimisa anul trecut pe mailul redactiei. 

Sefii de la Protectia Copilului au salarii de 10.000 de lei, amaratii care ingrijesc orfanii sunt tarati prin salile de judecata pentru un drept al lor

Mai marii institutiei conduse de vesnicul director Ionel Armeanu, si-au marit cat au putut de mult salariile! Nu au insa bani pentru bunul mers in centrele de plasament!

Jaf de peste 25 de miliarde de lei vechi la institutia lui Armeanu

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, cel mai mare angajator al judetului, a inghitit ani la randul sume importante de bani din bugetul Consiliului Judetean. Cu toate acestea banii nu au fost niciodata suficienti. Cu cat se alocau mai multe fonduri, cu atat s-a cheltuit mai mult. “Este un judet cu multiple probleme sociale”, declarau la unison sefii judetului. Nimeni nu si-a pus problema ca undeva se sifoneaza banii. Dupa ani intregi de praduiala, un control facut pe bune de inspectorii Curtii de Conturi, vine sa ne arate ca toate suspiciunile sunt adevarate. Auditul financiar care a vizat activitatea DASPC pe intregul an 2016, a evidentiat un jaf de proportii din banii statului. Vorbim de o suma uriasa, in valoare de 2.500.000 lei, un prejudiciu produs bugetului de stat prin cheltuirea haotica a fondurilor publice. Imediat dupa intocmirea acestui raport, Ionel Armeanu a intrat in concediu medical. Evlavia l-a salvat insa de boala si se pare ca este recunoscator pentru minunile care i s-au intamplat, iar pentru a multumi a plecat in Israel la Mormantul Sfant. 

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.