CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

PNL: “Aducem serioase critici întregului aparat al Consiliului Judeţean”

Publicat

on

Conducerea PNL Vaslui a criticat în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care Consiliul Judeţean a împărţit bugetul primăriilor din judeţ.  Consilierul judeţean liberal Gheorghe Veziteu a afirmat că sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale au fost împărţite fără a se ţine cont de nevoile reale din teritoriu şi că bugetele sunt mai mari decât în anii trecuţi doar în aparenţă, deoarece în realitate banii se duc pentru partea de asistenţă socială, în timp ce pentru dezvoltare şi pentru funcţionare sumele sunt foarte mici. 

‘Aducem serioase critici întregului aparat al Consiliului Judeţean pentru că nu a luat măsurile necesare transparentizării şi explicării procedurii de urmat în anul 2019. (…) Primarii din toate partidele îşi declară nemulţumirea faţă de această primă alocare. Nu a fost pusă în evidenţă structura sumelor alocate şi spun că sumele sunt doar aparent mai mari, căci în realitate acestea includ banii pentru asistenţa socială şi pentru dezvoltare nimic, deocamdată. S-a dat naştere la dispute între primari. (…) PSD a făcut o redistribuire a asistenţei sociale către UAT-uri în mod similar redistribuirii părţilor sociale de la angajator la angajat, doar cu scop propagandistic, să pară că alocările sunt mai mari anul acesta’, a afirmat Gheorghe Veziteu. 

“Modul în care s-au împãrtit banii la judet aratã încã o datã cã, putin sau mult, presedintele Consiliului Judetean îsi pãstreazã acea bucãticã, cu care în timp va regla niste conturi sau deconturi, având în vedere cã în acest an avem alegeri europarlamentare si prezidentiale. Sã vorbim despre acea viatã grea pe care o prezintã presedintele CJ. Acei 7,5% pe care Consiliul Judetean îi are la dispozitie reprezintã doar 1,76% din cei 785 milioane lei pe care îi cer primarii din judetul Vaslui. Pãi, domnule Miticã Buzatu, dacã doar 1,76% reprezintã acei bani pe care dvs îi strângeti la pusculitã, pe care sã-i dati dupã 30 iunie!, sã vedeti care dintre primari au ascultat de dvs sau nu, este tocmai rãspunsul pe care ar trebui sã-l recunoasteti: asta înseamnã 30 de ani de guvernare PSD la Vaslui, care sunt necesitãtile primãriilor si cu ce puteti rãspunde în acest an. De 30 de ani vã tot lãudati, dle Buzatu, cã aduceti mult mai multe fonduri decât celelalte organizatii PSD de la nivel national. Însã, uitati-vã cã tot ce puteti împãrti primarilor din judetul Vaslui este 1,76% din nevoile lor”, a spus presedintele PNL Nelu Tataru. 

Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan (PSD), a declarat că acuzaţiile sunt nefondate şi că alocările bugetare s-au făcut potrivit formulei legale de calcul. 

‘Am considerat că pentru o primă etapă este normal să dăm sumele din formula legală, urmând ca după ce bugetele se vor aşeza, să echilibrăm sumele, conform nevoilor fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în parte. Nu poate fi vorba de o lipsă de transparenţă, atâta vreme cât avem o formulă legală de calcul, pe care noi nu am făcut altceva decât să o aplicăm. Vom avea un dialog permanent cu autorităţile publice locale, astfel încât să facem echilibrările necesare acolo unde este cazul, atât pentru funcţionare, cât şi pentru partea de dezvoltare’, a menţionat Ciprian Trifan. El a declarat că la următoarele echilibrări bugetare se va ţine cont cu prioritate de necesitatea unităţilor administrativ-teritoriale de a asigura cofinanţări pentru proiectele cu bani europeni sau derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Sorin SAIZU

StiriEst

Inca doi medici infectati cu coronavirus. De unde au luat virusul

Publicat

on

De catre

Inca doi medici infectati cu coronavirus.

Încă doi medici de la Spitalul de Urgență Vaslui au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un chirurg și un medic de la Secția ORL. Potrivit primelor date ale anchetei epidemiologice, cei doi au luat virusul de la alti doi colegi, depistați și ei pozitiv zilele trecute.

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui este în plină desfășurare. Ieri, 25 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost testaţi pentru noul coronavirus, iar astăzi alţi 65.

Printre instituţiile publice din Vaslui unde au fost confirmate cazuri COVID -19 se numără Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui (două cazuri) şi Penitenciarul Vaslui (două cazuri). Numărul total al îmbolnăvirilor COVID-19, în judeţul Vaslui, potrivit raportărilor Grupului de Comunicare strategică a ajuns astăzi la 236.

În articolul:

Inca doi medici infectati cu coronavirus

Citeste in continuare

StiriEst

Doi angajati de la ISU au COVID! Masurile care se iau la unitate

Publicat

on

De catre

Doi angajati de la ISU au COVID! La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui sunt doi subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui.
Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale. Aceasta a fost confirmată pozitiv și lucrează la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar. Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.
În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri.
Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19).

Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare. De asemenea s-a dispus realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților. Dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise.

36 de pacienti COVID si 6 suspecti! Spitalul Barlad anunta starea acestora

36 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, se află internați în Spitalul Bârlad. Dintre aceștia, patru sunt asimptomatici, noua au forme ușoare, 16 forme medii, șapte forme severe, din care unul în ATI. Tot la Bârlad mai sunt internați șase suspecți și 113 pacienți noncovid.

În articolul:

Doi angajati de la ISU au COVID!

Citeste in continuare

StiriEst

O fabrica din Vaslui isi inchide portile. Sute de oameni raman pe drumuri

Publicat

on

De catre

O fabrica din Vaslui isi inchide portile. SURSE: SC Pancarprod SRL își închide activitatea începând de pe 15 august. Afectați de această măsură sunt peste 300 salariați care vor rămâne pe drumuri. Pancarprod este cel mai mare angajator din textile din Vaslui care exporta până acum produsele în Franţa. Societatea este pe piață de aproape 25 de ani.

În județul Vaslui cel mai mare angajator rămâne Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. Aici sunt 2.300 de salariaţi, pentru care statul plăteşte lunar peste două milioane de lei. Pe locul secund în acest top figurând societatea Rulmenţi Bârlad, cu 1.500 de salariaţi.

Pe domenii de activitate, învăţământul are cei mai mulţi salariaţi. Sunt peste 6.500 de cadre didactice angajate, în peste 700 de şcoli.

Următorii angajatori sunt cele patru spitale din judeţ, care însumează aproape 2.500 de salariaţi, inclusiv personal auxiliar.

Cel mai mare angajator din judeţul Vaslui este însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Media lunară de 2.300 de salariaţi, din care aproximativ 1.500 sunt asistenţi maternali profesionişti.

La nivelul întregului judeţ Vaslui, în mediul privat lucrează mai puţin de 53.000 de salariaţi. Asta în condiţiile în care populaţia judeţului este de aproximativ 450.000 de locuitori.

În articolul

O fabrica din Vaslui isi inchide portile.

Citeste in continuare

StiriEst

Un vasluian cu BMW se joaca cu moartea. Depasiri periculoase la Barlad- VIDEO

Publicat

on

De catre

Şoferul unui BMW a executat două depăşiri absolut halucinante, punând în pericol de moarte atât viaţa sa, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Imaginile, care au fost filmate de camera de bord al unui alt participant la trafic, arată inconştienţa criminală a conducătorului auto cu număr de Vaslui, care se aruncă în faţa morţii fără să-i pese de consecinţe. Evenimentul a avut loc la ieşire din Bârlad.

Doar prezenţa de spirit şi responsabilitatea celorlalţi doi şoferi au făcut ca o tragedie de proporţii să fie evitată, fapt pentru care cei doi şoferi merită toată aprecierea.

“Depăşirile în loc nepermis şi inconştienţa la volan sunt principalele motive pentru accidentele produse pe sosele din Romania”, se arată în postarea de pe Facebook, a celor de la BlueLens.

“Sperăm să se autosesizeze cineva”, a precizat pentru Observator autorul postării.

Sorin SAIZU

În articolul

Un vasluian cu BMW se joaca cu moartea. Depasiri periculoase la Barlad- VIDEO

Citeste in continuare

StiriEst

Un nou caz COVID la Penitenciarul Vaslui

Publicat

on

De catre

Un nou caz COVID la Penitenciarul Vaslui. Doi angajati de la Penitenciarul Vaslui au fost confimrati până acum cu noul coronavirus, transmite Administratia Nationala a Penitenciarelor.

“Va informam că un al doilea angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atributii de serviciu in sectorul administrativ, cu purtarea, in permanenta, a echipamentului de protectie”, a transmis ANP. În Penitenciarul Vaslui se fac anchete epidemiologice si dezinfectii ale spatiilor. 

Un sef de la Penitenciar s-a intors din concediu cu COVID

Reprezentanții ANP anunțau în urmă cu o săptămână că un alt angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu atât în sectorul administrativ, cât şi în sectorul operativ. Ultima sa prezentare la unitate a fost în data de 23 iunie. “Având în vedere că polițistul de penitenciare a interacționat cu membri din comanda unității, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere, care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În prezent, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități. Totodată, precizăm că, din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate”, anunțau atunci reprezentanții ANP. 

În articolul:

Un nou caz COVID la Penitenciarul Vaslui

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est