Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un milion de euro! Atat castiga un eurodeputat! Ce face pentru banii astia?

Publicat

in

Partidele politice, candidaţii independenţi, alianţele politice şi electorale mai pot depune până joi la Biroul Electoral Central candidaturile pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Sunt mai multe beneficii pe care le pot obține cei care reușesc să ajungă în Parlamentul European.

Un eurodeputat, fără funcții de conducere primește o indemnizație lunară de 6200 de euro, are cazare și transport asigurate, mai primește sume forfetare de 4000 de euro și, pe lângă toate acestea, mai are decontate și cheltuielile administrative. În total, în cei 5 ani ai unui mandat, un eurodeputat ajunge să câștige doar din aceste sume 1 milion de euro. În campania electorală, potrivit legii, un candidat are dreptul să câștige echivalentul a 750 de salarii minime brute pe țară, adică aproximativ 1 milion de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, partidele politice, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale legal constituite, alianţele electorale şi candidaţii independenţi depun în scris la Biroul Electoral Central candidaturile până joi, 28 martie, ora 24,00.

Lista tuturor candidaţilor din partea partidelor, a alianţelor electorale, dar şi lista candidaţilor independenţi vor fi aduse la cunoştinţa publicului de către BEC cel mai târziu pe 29 martie.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe pe 27 aprilie.

PSD, PNL, Alianţa USR – PLUS, ALDE, Pro România, UDMR, PMP se numără printre formaţiunile politice care au depus la BEC listele de candidaturi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Până la această oră sunt înscriși 334 de candidați, care se bat pentru 34 de locuri în Parlamentul European. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.