Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tinerii urcaţi pe mașina în mers, în Suceava, riscă doar amendă pentru centura lipsă

Publicat

in

Imagini uluitoare cu o cursă nebună pe străzile din Suceava. Pe o şosea aglomerată, o maşină goneşte cu doi tineri agăţaţi de geam şi pe plafon. Inconştienţa atinge cote alarmante atunci când şoferul face viraje riscante printre alte autoturisme. O frână uşoară ar fi putut provoca o tragedie, atrag atenţia experţii, care cer pedepse mai aspre pentru astfel de gesturi teribiliste.

Imaginile au fost surprinse în plină zi în oraşul Suceava. Câţiva tineri îşi pun viaţa în pericol pe un bulevard aglomerat. Unul e complet ieşit prin trapa autoturismului, altul – suspendat pe portieră, prin geamul deschis. Aşa circulă kilometri întregi, în viteză, prin oraş, în timp ce un martor îi filmează. Şoferul accelerează, goneşte prin intersecţii şi ia viraje strânse, de dragul distracţiei.

BOGDAN TALAŞMAN, instructor auto: Mie nu mi se pare absolut deloc o distracţie lucrul acesta. Mi se pare un teribilism ieftin, să-i spunem şi un show off fără utilitate.

Cei doi bărbaţi abia îşi ţin echilibrul. Trec razant pe lângă alte maşini, în timp ce şoferii revoltaţi îi claxonează.

”Eu cred ca nu au discernamant”, spune șoferul unui taxi.

Imaginile au ajuns şi la poliţişti, care încearcă să-i identifice pe tinerii care apar în filmuleţ.

IONUŢ EPUREANU, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: Comportamentul este asociat în general tinerilor, care se expun astfel unui risc crescut, orice clipă de neatenţie sau manevră bruscă a şoferului, inclusiv frânarea putând duce la pierderea echilibrului, proiectarea în afara vehiculului şi provocarea unei tragedii.

BOGDAN TALAŞMAN, instructor auto: Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva. o frână bruscă, apare ceva din lateral, cu siguranţă vor fi aruncaţi şi şansele lor de a scăpa sunt 2, 3, 5%.

Când vor fi prinşi, tinerii riscă amenzi de până la 450 de lei – dar doar pentru că nu au purtat centura. Legislaţia rutieră nu cuprinde sancţiuni mai aspre pentru astfel de acte de teribilism. Pedepsit va fi şi şoferul care a încălcat legea.

Imagini similare au fost surprinse anul trecut pe străzile din Constanţa, unde mai mulţi elevi au sărbătorit finalul anului şcolar gonind pe străzi pe jumătate ieşiţi din maşini.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.