CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Culmea tupeului din partea lui Victor Ponta să înfiinţeze un partid intitulat Pro România

Publicat

on


Omul de afaceri Adrian Porumboiu a declarat vineri, în cadrul unei întâlniri organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui, că s-a făcut ‘dreptate’ în cazul unei amenzi pe care fosta sa firmă Comcereal SA a primit-o de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi pe care el a considerat-o de la bun început ca fiind abuzivă. Porumboiu a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză, menţinând decizia dată iniţial de Curtea de Apel Iaşi privind anularea sancţiunii, dar susţine că reparaţia nu este decât una morală, deoarece societatea respectivă nu se mai află în proprietatea sa şi este în insolvenţă. 

Omul de afaceri a reiterat ideea că amenda primită în 2015 din partea APIA a făcut parte dintr-un plan foarte bine pus la punct de distrugere a sa şi a afacerilor sale şi i-a acuzat pe fostul prim-ministru Victor Ponta şi pe fostul ministru al agriculturii Daniel Constantin că nu ar fi străini de acest ‘abuz’. 

‘Nu s-a fraudat un euro, nu s-a fraudat un leu, n-a fost niciun fel de abatere. Ca drept dovadă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce în prealabil am câştigat la Curtea de Apel Iaşi, după patru ani de zile face dreptate şi pune adevărul în lumina lui. Eu aş vrea ca şi Victor Ponta, şi Daniel Constantin şi cei trei directori ai APIA să angajeze 6.000 de oameni, să plătească impozite la stat… Eu nu am nimic cu ei. Eu, personal, nu am nici măcar frustrări, dar ei au minţit, au făcut un lucru conjugat şi orchestrat, doar pentru a distruge o firmă. Au crezut că vor distruge un om. M-am întărit şi sunt mai puternic decât eram înainte, după ce am trecut în aceşti patru ani de zile prin foc şi sabie. Acest subiect este pilduitor. (…) Eu nu fac parte dintre aceia care spun că ce mi s-a întâmplat mie s-ar putea întâmpla oricui, dar omul de afaceri trebuie sprijinit în sens corect, să nu i se facă favoruri, dar nici să i se dea în cap’, a afirmat Porumboiu. El a mai spus că este ‘culmea tupeului’ din partea lui Victor Ponta să înfiinţeze un partid intitulat Pro România şi să spună că acest partid susţine capitalul autohton. 

În anul 2015, omul de afaceri Adrian Porumboiu a acuzat faptul că APIA Vaslui a sancţionat în mod abuziv una dintre societăţile sale. 

‘APIA Vaslui a sancţionat în mod abuziv Comcereal SA prin anularea plăţilor pentru suprafeţele agricole cultivate. Astfel, au fost reduse retroactiv plăţile pentru anii 2012 (cu 20%) şi 2013 (cu 50%), a fost anulată plata pentru anul 2014 şi, drept urmare, există probabilitatea anulării plăţilor pentru 2015, impactul financiar direct al acestor sancţiuni fiind de 12 milioane de euro. ‘Sentinţa’ pusă de APIA se referă la ‘încălcarea repetată şi intenţionată’ de către Comcereal SA a unei ecocondiţionalităţi specifice schemelor de sprijin pe suprafaţă şi anume SMR 7 – identificarea şi înregistrarea bovinelor. În realitate, APIA a calificat în mod greşit drept neregulă repetitivă şi intenţionată un caz izolat de neconformitate, o neînregistrare în registrul naţional SNIIA a decesului unui număr de 206 bovine, intervenit în perioada 2008 – 2018 la Ferma de bovine din Târzii’, spunea în 2015 Porumboiu. El a afirmat că nu a beneficiat de sume de bani pentru animalele care, dintr-o eroare, nu au fost înregistrate ca fiind decedate, deoarece nu sunt acordate subvenţii pentru viţei, ci doar pentru vaci. Omul de afaceri a precizat că înregistrarea decesului viţeilor este o obligaţie ce revine PROTAN, ca operator naţional privind colectarea şi anihilarea deşeurilor de origine animală. Mai mult, susţinea Porumboiu, obligaţia de raportare a decesului a revenit, până în anul 2011, Direcţiei Sanitare, prin circumscripţia locală. Amenda a fost contestată, iar în acelaşi an magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis cererea formulată de Comcereal SA Vaslui, prin care se solicita suspendarea executării actelor administrative emise de APIA Vaslui. La începutul acestei săptămâni, ÎCCJ a hotărât menţinerea deciziei date de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. 

‘Respinge recursurile formulate de către intervenienta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi de pârâta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Vaslui, împotriva sentinţei nr. 186, din 10 noiembrie 2015, şi a încheierilor din 15 septembrie 2015 şi 20 octombrie 2015, toate pronunţate de Curtea de Apel Iaşi – Secţia Contencios administrativ şi fiscal ca nefondate. Obligă recurentele la plata către intimata Comcereal SA a sumei de 37.479,96 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată’, se arată în sentinţa definitivă dată de ÎCCJ.

StiriEst

Un barbat si-a muscat nevasta. Femeia, in stare grava la spital

Publicat

on

De catre

Un barbat si-a mușcat nevasta. Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. El este acuzat de tentativă de omor asupra unui membru al familiei. Costel Crăciun și-a mușcat soția, a lovit-o și a atacat-o cu o sabie. Femeia a supravițuit miraculos rănilor provocate de bărbatul ei.

Costel Crăciun, 49 de ani, e acuzat că și-a lovit soția cu capul în gură. Apoi a mușcat-o de brațe și a înjunghiat-o cu o sabie în spate! Anchetatorii spun că bărbatul din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, și-a târât soția rănită și a vrut să o ucidă. Victima a fost la un pas de moarte. A reușit să scape și să fugă 300 de metri, până la o vecină. Aceasta a sunat de urgență la 112.

A intrat noaptea peste victima

“Inculpatul, înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni, a intrat în camera în care soția sa dormea. Intenția a fost clară de a o lovi. Victima a auzit ușa scârțâind. S-a trezit, și-a dat seama că urmează să fie atacată și a reușit să se ferească”, a spus Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, citată de BZI.

Procurorii ieșeni au adăugat că ieșeanul Costel Crăciun și-a continuat atacul, deși nevasta lui reușise inițial să scape. Mai mult, acesta a avut inclusivmomente de canibalism, mușcându-și victima de brațe. “Victima a fost prinsă de păr de către inculpat și târâtă pe podea, până în camera lui. El a încercat să înjunghie victima, dar ea s-a apărat. Din acest motiv, inculpatul a lovit-o pe femeie în mod repetat cu capul în nas.

De asemenea, el a mușcat victima de brațe. Când victima s-a aplecat din cauza durerii, inculpatul a înjunghiat-o de două ori în spate”, a mai spus Mihaela Apostol.

A umplut-o de sânge

Anchetatorii au stabilit că soția individului a reușit să scape de sub ploaia de lovituri și să fugă, plină de sânge. Victima a urlat după ajutor, iar vecina a sunat de urgență la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, care a transportat femeia la spital. Femeia a fost supusă unei operații, iar medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol.

Un barbat si-a muscat nevasta!

Citeste in continuare

StiriEst

Accident pe DE 581! Un autoturism s-a ciocnit cu un camion

Publicat

on

De catre

Accident pe DE 581! Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu apă si un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI la un accident rutier produs pe raza localității Sălcioara, comuna Banca, pe DE 581. În accident sunt implicate două autovehicule și două persoane. Un autoturism a intrat în coliziune cu un autocamion, o persoană fiind rănită. Persoana rănită a fost preluată de ambulanța SAJ Vaslui, substația Bârlad. În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, au rezultat scurgeri de carburant pe carosabil. Șoseaua va fi sablată și mai apoi spălată.

Accident pe DE 581

Citeste in continuare

StiriEst

Deputatii Solomon si Stativa, in vizorul CNCD! Cei doi au provocat un scandal intr-o saormerie

Publicat

on

De catre

Doi deputati au vrut sa cumpere o shaorma

Deputatii Solomon si Stativa, in vizorul CNCD! Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis demararea procedurii de autosesizare în cazul a doi deputaţi. Aceștia au provocat un scandal într-o șaormerie.

Deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă au fost amendați de polițiști pentru provocarea și participarea la un scandal. S-a întâmplat într-un fast-food din Bucureşti. Cei doi au primit amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea COVID-19.

“Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei doi bărbaţi şi cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea COVID”, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

O patrulă a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din Sectorul 3 să intervină. În interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant.

Poliţiştii au depistat persoana în cauză. În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar.

Deputații au primit amenzi

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei. Sancțiunile sunt pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice. De asemenea, au fost amendați şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, cei doi pot contesta măsura în termen de 15 zile.

“Un mare fâs”

Solomon susține că incidentul a fost declanșat după ce nu s-a înțeles cu angajatul șaormeriei, care era de origine turcă și nu vorbea bine limba română.

”Cum a fost aseară? Ca la șaormerie. Marele atac de la șaormerie. Nu știu, domne, eu încercam să mă înțeleg cu un turc care nu vorbea românește. Probabil că noaptea uită limba română, cei care lucrează în țara noastră. Cetățeanul eraa la casă, după un blindaj foarte solid de plastic, cum era în toată șaormeria, cu vitrine de plastic.

Nu era nimeni în șaormerie. Legea spune, când ești singur și poți să păstrezi o distanță de 3 metri poți să nu porți mască. Când a mai intrat cineva în șaormerie mi-am pus mască. Eu am tot timpul mască asupra mea. Și nu expun vânzătorii la amenzile pe care le pot primi din cauză că eu aș fi căpos că nu port mască.” – a declarat parlamentarul PSD. 

Sorin SAIZU

Deputatii Solomon si Stativa, in vizorul CNCD. 

Citeste in continuare

StiriEst

11 cazuri noi de COVID! Petrecere de pensionare la Policlinica Vaslui

Publicat

on

De catre

11 cazuri noi de COVID! Crește numărul infectărilor cu noul coronavirus. Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Potrivit surselor stiriest.ro, numărul de îmbolnăviri de la Policlinica Vaslui a apărut în contextul în care aici ar fi avut loc o petrecere de pensionare la care au participat mai mulți angajați ai instituției. Este vorba despre angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. “A ieșit o colegă de la Fizioterapie la pensie, s-au întâlnit mai mulți angajați, au servit ceva de mâncare (tort n.r) și o cafea”, a declarat un angajat al instituției. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. O decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia focarului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

48 de persoane se află în izolare la domiciliu la data curentă, iar una singură în carantină. Județul Vaslui depășește astfel cifra de 200 de infectări de la începutul pandemiei. Au fost înregistrate  21 de decese, 147 de persoane s-au vindecat, iar doi bolnavi au refuzat internarea.

Mihaela SIMA

11 cazuri noi de COVID

Citeste in continuare

StiriEst

Tanar inecat in Prut! S-a aruncat in apa sa-si salveze calul

Publicat

on

De catre

Tânăr înecat în Prut! Un tânăr de 36 de ani din Vaslui a fost găsit înecat în Prut, cu tot cu cal și căruță. Trupul său fiind scos la mal de polițiștii de frontieră, ajutați de pompierii de la ISU Murgeni.

Un tânăr a murit înecat în Prut după ce s-ar fi aventurat în apele învolburate să-și salveze calul și căruța

Polițiștii au descoperit pe malul apei animalul mort, încă legat de căruță, dar și o pereche de încălțări. Au chemat ajutoare și, după câteva ore, au descoperit în apă și trupul tânărului de 36 de ani.

„Politia orasului Murgeni a fost sesizatã de cãtre o patrulã a Politiei de Frontierã, cã în timp ce patrulau pe raza satului Cârja, au observat în râul Prut, la mal, un cal mort si o cãrutã. La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Murgeni. Aceștia au identificat si o pereche de încãltãri”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ionuț era cioban, împreună cu fratele lui, la o stână aflată între satele Râșești si Cârja. Localnicii sunt șocați de sfârșitul tragic al tânărului, despre care au doar cuvinte de laudă.

O primă ipoteză luată în calcul de anchetatori ar fi aceea că Ionuț se afla cu căruța pe malul Prutului. Calul s-ar fi speriat, probabil de un șarpe, și a fugit direct în Prut. Ca să-l salveze, tânărul a sărit în apă, însă atelajul s-a răsturnat peste el. Așa au sfârșit înecați atât el, cât și animalul său.

Tanar inecat in Prut!

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est