Conecteaza-te cu noi

StiriEst

IGNATIE: “Îl asigur pe Silviu Vexler că pentru orice creștin este imposibil să fie antisemit…”

Publicat

in

Deputatul Silviu Vexler, reprezentant al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a făcut o declarație cu adevărat șocantă la Huși: „Dar Corneliu Zelea Codreanu unde s-a născut? Nu la Huși?”. El a insinuat astfel că profanarea Cimitirului Evreiesc ar fi o „reminiscență” legionară din leagănul local al fostelor „Cămăși Verzi”.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

O replică în urma acestor afirmații șocante vine de la Preasfințitul Părinte Ignatie. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

“Domnul Silviu Vexler, vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Israel din Parlamentul României şi reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, în urma vizitei făcute în orașul nostru, dorește să le transmită un mesaj subliminal locuitorilor din Huși, care, majoritatea, sunt ortodocși: atâta timp cât Corneliu Zelea Codreanu s-a născut la Huși, înseamnă că hușenii, în mod aprioric, sunt “potențiali antisemiți” (citez: “Dar Corneliu Zelea Codreanu unde s-a născut? Nu la Huși?”). Îl asigur pe domnul deputat Silviu Vexler că pentru orice ortodox veritabil și, prin extensie, pentru orice creștin este imposibil, tot aprioric vorbind, să fie antisemit, pentru că iubește un evreu Care s-a jertfit și a înviat pentru mântuirea celor care cred în El. Regina Elena, mama regelui Mihai, a fost ortodoxă și a salvat sute de vieți în perioada Holocaustului, fiind un adevărat model de compasiune. Viața cetății Hușilor este una pașnică și de frumoasă conviețuire între etnii, confesiuni și religii. I-aș fi recunoscător domnului deputat Silviu Vexler, dacă ar fi consecvent cu una dintre cele mai realiste și de bun simț declarații ale domniei sale, pe care a postat-o pe contul de Facebook (29 noiembrie 2018): “Cuvântul antisemitism este un cuvânt greu, dureros, un cuvânt pe care nu-l folosești ușor și, dacă îl folosești, este necesar să ai fundamente clare”.  Iar pentru a fi extrem de clari, așa cum a fost precizat și în comunicatul oficial al Episcopiei Hușilor, dezaprob, din oficiu, profanarea mormintelor din cimitirul evreiesc al orașului Huși”, a spus Episcopul. 

Cimitirul Evreiesc din Huși a fost vandalizat, săptămâna trecută, 73 de monumente funerare fiind distruse. Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard Popica, s-a deplasat la Huși, pentru o evaluare a pagubelor.Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoțit de preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, deputatul Silviu Vexler, reprezentantul în Parlament al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Adrian Solomon și deputatul Aurel Căiciulă. Aceștia au avut o întâlnire și cu primarul Ioan Ciupilan, urmând să stabilească o serie de măsuri pentru repararea monumentelor distruse.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.