Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ordin de protecţie faţă de un bărbat care şi-a bătut mama, pentru că nu i-a dat bani de băutură

Publicat

in

Poliţiştii suceveni au emis ordin de protecţie provizoriu faţă de un tânăr care este cercetat penal, după ce şi-a bătut mama pentru că nu i-a dat bani de băutură.

Potrivit IPJ Suceava, o femeie din localitatea Vereşti a sesizat prin serviciul 112, miercuri, despre faptul că vecina sa, în vârstă de 71 ani, a fost agresată de către fiul ei în vârstă de 27 ani, ambii din aceeaşi localitate.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că femeia agresată locuieşte împreună cu fiul ei în Vereşti, unde deţine în proprietate o locuinţă.

Miercuri, în jurul orei 10,40, în timp ce femeia în vârstă de 71 se afla în grădina locuinţei unde efectua munci agricole, fiul acesteia a venit şi i-a cerut bani pentru băuturi alcoolice şi pentru că aceasta l-a refuzat, bărbatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri cu palmele.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”violenţă în familie” şi, deoarece din verificările efectuate s-a stabilit că exista risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis ordinul de protecţie provizoriu pentru o perioadă de cinci zile, începând cu data de 10 aprilie.

Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Siguranţa în familie şi prevenirea violenţei domestice sunt priorităţi ale poliţiştilor suceveni în anul 2019.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.