Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Strigatul disperat al unor femei batute! Autoritatile nu iau nicio masura!

Publicat

in

Niciun spaţiu pentru primirea în regim de urgenţă a persoanelor care au primit ordine de protecţie şi au fost evacuate de la domiciliu nu a fost înfiinţat la nivelul judeţului Vaslui. Motivele invocate de autorități sunt legate de lipsa fondurilor. 

Noile reglementări legislative le permit poliţiştilor să intervină în cazurile de violenţă domestică și să emită, pe loc, un ordin de protecţie provizoriu, cu valabilitatea de cinci zile. Legea prevede și evacuarea imediată a agresorului din locuinţă, fără a se aştepta încuviinţarea unei instanţe de judecată. Autorităţilor locale le revine astfel obligaţia de a asigura spaţii de cazare pentru agresori. Reprezentanții IPJ Vaslui susțin ca au transmis primăriilor obligaţiile pe care le au conform legi. La nivelul judeţului Vaslui nu au fost amenajate servicii sociale care să asigure cazarea persoanelor care au primit ordine de protecţie şi au fost evacuate de la domiciliu, primarii afirmând că nu au fonduri.

Potrivit reprezentanţilor IPJ, în cele mai multe cazuri agresorii evacuaţi de la domiciliu locuiesc temporar la rude sau la cunoştinţe. În primele două luni ale anului, la nivelul judeţului Vaslui au fost emise un număr de 61 de ordine de protecţie provizorie, dintre care 58 la cererea victimei şi trei la solicitarea unor instituţii.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.