Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Valoarea bonurilor de masă se modifică

Publicat

on

Parlamentarii dezbat o propunere de modificare legislativă care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă cu cinci lei începând cu anul viitor. Dacă proiectul va fi adoptat, valoarea bonurilor de masă va creşte de la 15 la 20 de lei. Deputaţii PSD au depus în Camera Deputaţilor o propunere legislativă privind majorarea valorii nominale maxime a tichetului de masă de la 15 la 20 de lei. Peste 2.100.000 de angajaţi beneficiază de tichete de masă.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, dar Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit Antena3, măsura era necesară, având în vedere că în România, la 3,21 de euro, tichetele de masă au valoarea cea mai mică din UE.

În Grecia, un tichet de masă valorează 6 euro, iar în Belgia, 8. 

StiriEst

Copilul cu minte sclipitoare din Botoșani, respins pentru că are ”sindromul genialităţii”

Publicat

on

De catre

Ştie pe de rost toate frecvenţele posturilor de radio din România, toate zilele de naştere ale prezentatorilor tv şi ale fotbaliştilor de la FCSB. Are o memorie sclipitoare şi o inteligenţă peste medie. Cu toate acestea, Tony, e considerat un „copil defect”. Pentru că are sindromul genialităţii, care i-ar fi atins şi pe Mozart, şi pe Einstein, şi pe Hawking. Dar la noi, în această lume strâmbă, plină de prejudecăţi şi discriminare, pe Tony toată lumea l-a respins. El vrea să fie prezentator tv. Şi până când va veni aici, să îi predau locul la acest pupitru, vă spun că povestea acestui băieţel este în primul rând pentru noi un motiv să spunem Ajut Eu.

”Mă numesc Tony Mihailov și am 13 ani. Sunt un băiat politicos, iubitor, cuminte și ascultător”. Prezentarea ar putea continua, la fel, şi în engleză, şi în cine ştie ce alte limbi străine o fi reuşit Tony să mai înveţe de când am terminat noi filmarea şi până azi.

TONY MIHAILOV, elev: Îmi place să cânt, să dansez și să mă joc pe calculator. La școală scriu, învăț și primesc note bune și acum mă simt foarte bine.

Se simte foarte bine când o are pe mama alături şi când e înconjurat de oameni care il trateaza ca pe un copil normal. Ceva ce Tony încearca sa dovedească, în fiecare zi, de 13 ani, de când a venit pe aceasta lume.

TONY MIHAILOV, elev: Eu sunt mai diferit.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: De mic ne-am dat seama ceva ca ar avea o problemă, deoarece nu vorbea. Am crezut ca poate o sa-si dea drumul. Tot credeam ca o sa-si revina. Vazandu-l ca memoreaza, scrie, am crezut ca nu o sa fie vreo problema. Problema am descoperit-o abia atunci cand a trebuit să-l înscriu la grădiniță si nu a fost primit. L-am dus într-o zi o ora, am fost chemata, bineinteles, ca nu putea sa-l stapaneasca.

Tony avea ADHD si sindrom asperger. O formă de autism despre care se spune ca e, de fapt, o formă de exprimare a genialităţii. Era mereu agitat, greu de stăpânit, dar avea o inteligenţă sclipitoare şi o memorie incredibilă a cifrelor. Reţinea fără niciun efort zilele de naştere ale oamenilor pe care îi admira foarte mult.

TONY MIHAILOV, elev: Îmi place Mihai Morar, care s-a născut miercuri, 14 octombrie 1981 la Baia Mare și Daniel Buzdugan, născut luni, 23 septembrie 1974, la Iași.

Şi reproducea, dintr-o suflare, toate frecvenţele posturilor de radio din România.

TONY MIHAILOV, elev: București 89 FM, Slobozia 93,9 FM, Călărași 94,3, Constanța 107,5. Eforie Nord 100,6 FM. Galați 94,8. Tulcea 101,8. Topolog 95,8 FM. Focșani 89,4. Bacău 92,5. Comănești 90,3. Botoșani 93,1.

Vă rugăm să ne credeţi pe cuvânt că ni le-a spus pe toate, fără greşeală. Mama nu a acceptat să îl trateze altfel decât ca pe un copil genial. Şi a luptat din răsputeri ca băiatul să fie acceptat într-o şcoală de masă. Deşi au fost multe bariere, deşi copiii din clasă îl priveau ca pe un ciudat.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: Am hotarat sa angajez pe cineva sa-l insoteasca la scoala si in clasa a treia am hotarat eu sa merg cu el. Tony nu statea in banca. Se ridica, se invartea, vorbea continuu si, de aceea, nici doamna director nu l-a primit fara insotitor. Incet-încet s-a obisnuit, Tony pana sa ajunga in clasa a 2-a nu a scris de mână. El scria doar la calculator. El nu a facut bastonașe, nu a facut liniute, a trecut direct la scris.

Părea că e în permanenţă grăbit să fie cu un pas înaintea tuturor. Astazi, Tony e în clasa a 7-a. Are note mari dar nu prea are prieteni. În lipsa lor, joacă fotbal cu mama şi tot cu ea împărtăşeşte planurile lui de viitor.

TONY MIHAILOV, elev: Mi-aș dori sa fiu prezentator TV. Să prezint emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani! Răzvan Simion s-a născut pe data de 8 august 1980 și Dani Oțil pe 24 august 1980 într-o zi de duminică.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: Îi placea sa se prezinte, el asa a invatat sa vorbeasca, in fata oglinzii. Vorbea la microfon. Isi scria pe calculator ce avea de prezentat si ii placea sa se filmeze si sa prezinte.

Aşa a început Tony să facă vloging. Dar dacă astrele vor decide că nu e totuşi pregătit pentru o carieră în televiziune, se antrenează, pe margine, şi pentru fotbal. Visează la ziua în care îşi va întâlni, pe teren, echipa favorită.

TONY MIHAILOV, elev: Eu sunt suporterul FCSB, patron este Gigi Becali, care s-a nascut miercuri, 25 iunie 1958, la Brăila. Copilul cu minte sclipitoare si memorie de elefant, considerat de multa lume un defect, priveste optimist spre viitor, în ţara lui.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: Ne-am izbit de prea multe bariere și, în viitor, nu știu… Noi sperăm să fie mai bun. Dar în țara noastră nu cred!

Citeste in continuare

StiriEst

Cinci copilasi desculti si fara haine dupa ce au fost parasiti de mama

Publicat

on

De catre

Cinci copii trăiesc în condiții greu de imaginat, după ce au fost părăsiți de mamă. Desculți și fără haine, micuții și tatăl lor, care nu are un loc de muncă, abia își pot face de mâncare. Nu au gaz și nici lemne pentru foc.

Pe final de 2019, în pragul Sărbătorilor, cinci copii din satul Pișcari, comuna Terebești, umblă desculți, fără șosete și fără haine groase. De cărți sau jucării, telefoane sau tablete, nici nu se pune problema.

Le plouă în casă, în plină iarnă, nu au aragaz și nici lemne pentru a se încălzi sau a face de mâncare.

Tatăl lor nu vrea bani, ci mâncare, haine și rechizite

Bărbatul își crește copiii așa cum poate, însă, în ciuda dificultăților, nu cere bani. Vrea doar mâncare, haine și rechizite pentru cei mici, astfel încât să treacă și peste această iarnă.

Mai mulți voluntari le-au adus celor mici geci, bluze și bocanci de iarnă, alimente și alte bunuri de consum sau uz casnic. Dar ar mai fi nevoie de multe lucruri.

Persoanele care doresc să ajute o pot face accesând publicația presasm.ro, cea care a relatat cazul.

Citeste in continuare

StiriEst

ACUM: Ambulanta intervine la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”

Publicat

on

De catre

Ambulanța pentru Terapie Intensivă Mobilă (TIM) intervine în municipiul Vaslui, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane care a căzut din picioare. Acțiunea este în desfășurare.

Citeste in continuare

StiriEst

Două femei s-au bătut cu doi bărbaţi, nervoase că n-au fost salutate la cârciumă. Unul dintre ei a revenit cu o drujbă pornită

Publicat

on

De catre

Două femei şi doi bărbaţi din satul vasluian Văleni -Pădureni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce s-au bătut în cârciuma din sat. Procurorii au decis cercetarea acestora sub control judiciar. Un bărbat ieşit recent din închisoare, după ce a ispăşit o pedeapsă pentru omor, se afla la o masă împreună cu sora sa şi o altă femeie. La un moment dat, a intrat în bar un alt bărbat, tot cu antecedente penale, iar femeile s-au supărat că acesta nu le-a salutat. 

Nervos, bărbatul a mers la căruţă şi a luat un bici cu care a început să lovească cele două femei. Între cei patru a început o bătaie generală, iar martorii au încercat în zadar să-i despartă. La un moment dat, bărbatul care nu a salutat femeile a mers la căruţă, de unde s-a întors cu o drujbă pornită. La faţa locului, au intervenit mai multe forţe de ordine pentru a calma spiritele.

Citeste in continuare

StiriEst

Casă împodobită cu 350 de brazi de Crăciun, în Germania

Publicat

on

De catre

Doi soţi din Germania pasionaţi de sărbătorile de iarnă şi-au umplut casa cu 350 de brazi de Crăciun. Cuplul şi-a doborât astfel propriul record stabilit în 2018, de 316 pomi într-o singură casă.

Niciun arbore nu e decorat la fel, iar varietatea de culori şi tematici amplifică atmosfera festivă. În afară de decoraţiuni specifice Crăciunului, pot fi admiraţi brazi cu tematici precum Star Wars, super-eroi, feţe zâmbitoare sau fructe.

 În total, pentru decorarea pomilor, cuplul a folosit 10.000 de globuri şi peste 300 de lanţuri de luminiţe de Crăciun.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est