Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cazul copilului mort în fosa septică se poate repeta oricând în sute de şcoli

Publicat

on

Sfârşitul tragic al unui băieţel de 3 ani din judeţul Iaşi, care a murit în fosa septică din curtea unei grădiniţe ne trezeşte dacă mai era cazul, la acea realitate brutală şi rusinoasă pe care nu şi-o asumă guvernanţii.

Aproape 1.500 de instituţii de învăţământ din ţara care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au toaletele în fundul curţii. Băieţelul de 3 ani l-a însoţit pe fratele lui, cu 2 ani mai mare, la grădiniţă din comună lor – Buda din judeţul Iaşi. Era ziua în care plantau împreună copaci. La un moment dat, cei doi au mers împreună la toaleta din curte, apoi s-au jucat. Dintr-o dată, cel mic a dispărut, iar fratele lui, de 5 ani, nu a ştiut ce să spună.

Profesorii s-au alarmat şi au început să îl caute peste tot.

Cum a fost găsit copilul

„O venit răspuns acasă dac-o venit acasă copilul şi-am spus că n-o venit acasă, ca el de la şcoală, normal, nu pleca singur. N-o ştiut nimeni ca copilul îi căzut în apă. O găsit femeia de serviciu şapca copilului şi bluzonul de pe el”, spune mama copilului.

Cel mic a fost găsit fără suflare în fosa septică din curtea instituţiei de învăţământ. Nimeni nu ştie cât timp a zăcut acolo. Echipajul de la ambulanţă, care a sosit de urgenţă la faţa locului, cu un medic la bord, a încercat zeci de minute să îl resusciteze.

La prima oră, directorul instituţiei de învăţământ a fost demis de inspectorii şcolari judeţeni. Femeia, care trebuia să îi supravegheze pe copii, nu s-a asigurat că aceştia sunt în siguranţă.

Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iași: „S-a întâmplat o tragedie, fosa septică nu era asigurată corespunzător.”

1.500 de şcoli şi grădiniţe au WC în fundul curţii

Grav este că aproape 1.500 de şcoli şi grădiniţe, din toată ţara, au toaleta în curte, potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, în februarie. Nimeni nu poate spune însă cert câte dintre aceste unităţi sanitare sunt şi asigurate corespunzător.

În Iaşi, Vaslui, Botoșani, Suceava sau Neamț, de pildă, în toamna anului trecut, Inspectoratul Şcolar a identificat, sute de instituţii de învăţământ care nu aveau autorizaţie de funcţionare pentru toaletele de afară. Multe din ele sunt și în Vaslui. 

„Proiectul de la şcoală a fost scos la licitaţie de trei ori, dar nu s-a prezentat nimeni la licitaţie şi spun că lucrarea e subevaluată”, spune viceprimarul unei comune din Vaslui. 

Ce spun dascălii: „Astfel de toalete sunt un pericol pentru toată lumea nu doar pentru copii, ci şi cadre didactice. Să nu uităm că invatamanul rural înseamă 50% din totalul invatamanului românesc.”

3 anchete sunt în derulare, după decesul copilaşului. Inspectoratul Şcolar, conducerea instituţiei de învăţământ şi poliţiştii trebuie să arate cine este vinovat de această tragedie. Care, din păcate, se poate repeta oricând, în zonele neasigurate corespunzător.

StiriEst

Peste 40 de vasluieni sunt monitorizati din cauza coronavirusului. Apelul autoritatilor!

Publicat

on

De catre

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, a solicitat populaţiei, joi, să respecte recomandările venite pe canalele oficiale din partea autorităţilor sanitare cu privire la coronavirus. “Având în vedere contextul epidemiologic actual, adresez o rugăminte către întreaga populaţie a judeţului să respecte recomandările venite de la Ministerul Sănătăţii, de la Direcţia de Sănătate Publică prin canalele oficiale. Ne dorim să colaborăm astfel încât să nu avem situaţii în judeţ care să ne tulbure buna desfăşurare a activităţilor. (…) Măsurile de precauţie sunt aceleaşi ca în gripa sezonieră: igiena personală, evitarea zonelor aglomerate, adresabilitate către unităţile sanitare doar în cazul în care apar elemente ale tabloului clinic specific infecţiilor respiratorii’, a afirmat Mihaela Vlada, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Şefa DSP Vaslui susţine că instituţia a primit mai multe apeluri false cu privire la anumite persoane care ar fi revenit în ţară din zone de risc şi a cerut cetăţenilor să trateze cu responsabilitate situaţia.

‘Am rugămintea şi transmit populaţiei să ne solicite, şi noi colaborăm, în cazuri în care ştiu cu siguranţă că vecinii, rudele, prietenii sunt veniţi din zone nominalizate de Ministerul Sănătăţii ca zone de risc. Noi verificăm cele semnalate de dumnealor, dar să nu mai fim puşi pe drumuri în mod gratuit. Am avut ‘n’ apeluri care nu au fost confirmate. Uzăm de toate resursele noastre, suntem obligaţi să verificăm, dar avem şi alte activităţi mult, mult mai importante de realizat în această perioadă’, a mai spus MIhaela Vlada. La nivelul judeţului Vaslui sunt în monitorizare peste 40 de persoane care s-au întors recent din zone considerate de risc.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Tragedie în Neamţ. Un camion plin cu lemne a spulberat trei copii, unul dintre ei a murit pe loc

Publicat

on

De catre

Imagini de la tragedia din localitatea Davideni, judeţul Neamţ, acolo unde un camion plin cu lemne a spulberat trei copii de 15 şi 16 ani, unul dintre ei fiind declarat decedat. Un accident cumplit s-a produs, azi dimineaţă, în jurul orei 6:30, în localitatea Davideni, Neamț. Trei elevi, doi de liceu şi unul de clasa a VIII-a, au fost loviţi în plin de un camion plin cu lemne. Adolescenţii mergeau pe carosabil, spre staţie, când s-a produs nenorocirea. Şoferul camionului spune că, efectiv, nu i-a văzut pe cei trei, fiind orbit de o altă maşină.

Băiatul de 16 ani a murit pe loc

În urma impactului, băiatul de 16 ani a murit pe loc. Ceilalţi doi au fost grav răniţi, fiind preluaţ de o ambulanţă și transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Şoferul camionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Bunicuţă cu picioarele strivite, prinsă sub roţi când cobora din autobuz

Publicat

on

De catre

Imagini cumplite suprinse de camerele de supraveghere, într-o staţie de autobuz din Suceava. O bătrânică s-a ales cu picioarele strivite, după ce a fost prinsă sub roţi în timp ce cobora din mijlocul de transport. S-a întâmplat azi dimineaţă, în jurul orei 10.00, în stația de autobuz de la în stația de la Policlinica Areni, în municipiul Suceava. În imagini se vede cum autobuzul pleacă de pe loc în timp ce bătrâna coboară şi înainte ca aceasta să pună picioarele pe trotuar. 

Femeia s-a dezechilibrat şi a căzut, ajungând cu picioarele sub autobuzul care a apucat să ruleze câțiva metri, până când șoferul a oprit. 

Bătrâna a suferit leziuni prin strivire la ambele picioare. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Martorii spun că şoferul autobuzului este vinovat

Martorii îl acuză pe şofer. Ei spun că omul a plecat din staţie fără să aştepte ca femeia să coboare din autobuz şi să păşească pe trotuar. „Şoferul nu a avut bunul simţ şi răbdarea să aştepte ca această bunicuţă să se urce pe trotuar, a călcat-o şi i-a strivit ambele picioare”, spune o femeie care a asistat la scena cumplită din staţie.Poliția a deschis un dosar în acest caz.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

Primul caz de coronavirus in Romania. Trei oameni din judetul Vaslui sunt izolati

Publicat

on

De catre

Primul pacient cu coronavirus a fost confirmat în România de autorităţi, o conferinţă urmând a fi susţinută de ministrul Victor Costache și Raed Arafat. Se pare că este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus care s-a plimbat prin două judeţe, apoi s-a întors în Italia, unde a fost depistat. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul Ministerului Sănătății, în județul Vaslui sunt trei persoane suspecte, iar acestea au fost izolate la domiciliu.

Citeste in continuare

StiriEst

Doi preoti caterisiti, inca doi urmeaza sa fie dati afara. Desfranatul Onila, violatorul elevilor, traieste in lux

Publicat

on

De catre

Dupa caterisirea calugarului Sebastian Jitaru si excluderea acestuia din monahism, Episcopia Husilor a luat decizia caterisirii altor doi preoti: Gheorghe Damian si Razvan Bumbu. Acestia, la fel ca si calugarul Jitaru, au fost condamnati pentru santaj asupra fostului episcop porno, Corneliu Onila. Decizia luata de Consistoriul Episcopiei Husilor nu poate fi contestata, ceea ce inseamna ca preotii si calugarul, nu vor mai putea sluji. Cei trei aveau oricum interdictie de la instanta de judecata sa isi practice meseria pentru urmatorii opt ani. Membrii consistoriului au decis în unanimitate caterisirea lui Sebastian Jitaru și excluderea acestuia din monahism, precum si caterisirea celor doi preoți. La judecata vor intra alte doua fete bisericesti. Este vorba despre doi preoti din  Eparhia Husi. Si acestia sunt acuzati ca au incalcat regulamentul Bisericii Ortodoxe Romane si au adus grave prejudicii de imagine acestei institutii. 

Sebastian Jitaru, mana dreapta a desfranatului Onila

Fost arhimandrit, Sebastian Jitaru este personajul care a cauzat cel mai mare scandal homosexual din istoria BOR. Considerat „mâna dreaptă“ a fostului episcop Corneliu, Jitaru a fost și el un abuzator al elevilor de la seminar. Isi dorea funcţia de episcop vicar (a doua ca rang după ce de episcop), pe care Corneliul Bârlădeanul i-o promisese. Ştiind de convocarea Sinodului Mitropolitan ce urma să aibă loc pe 15 iunie 2017 la Iaşi, Jitaru a scos armele pe care le pregătise de mai mulţi ani: filmuleţele în care fostul episcop Corneliu apărea în ipostaze intime alături de alţi bărbaţi, unii ditre ei actuali preoti cum este cazul lui Ionut Ursac de la Deleni. Unul dintre aceste filmuleţe, cel care a şi apărut în spaţiul public, era vechi de aproximativ 10 ani. Jitaru reuşise cu ajutorul unui ceas spion să-l înregistreze pe fostul episcop în ipostaze intime şi cu alţi seminarişti. Ceasul de noptieră, despre care Jitaru spunea apropiaţilor că i l-a cumpărat un ofiţer SRI, a fost confiscat de instanţă. Presiunea pe care Jitaru a pus-o pe episcop înaintea şedinţei Sinodului Mitropolitan a fost una uriaşă. Consilierii fostului episcop au relatat că fostul arhimandrit i-a contactat rând pe rând şi le-a arătat frânturi din înregistrările compromiţătoare. Jitaru mergea din oră în oră în birourile consilierilor avertizându-i că dacă episcopul nu se va conforma solicitării sale va difuza înregistrările sale, „pe care nimeni nu le mai avea“, în presa din străinătate. Jituaru a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. 

Mesaje dintre fețele bisericești s-au scurs în presă, preotii fac ancheta si ameninta presa

Caterisirea preotilor Gheorghe Damian și Răzvan Bumbu, ambii condamnați pentru șantaj asupra fostului episcop porno, a fost pronuntata cu mult timp inainte chiar de președintele consistoriului, preotul Ionel Darie. Un grup de whatsapp in care sunt inscrisi mai multi preoti din judetul Vaslui, dar si din zona Moldovei, discuta aprins de cateva zile despre problemele din interiorul BOR. Spagi, scandaluri sexuale, relatii homosexuale si caterisiri. Preotii poarta dialoguri fara perdea si aduc in discutie si lucrurile sfinte. Tonul este dat chiar de presedintele Consistoriului de la Episcopia Husilor, preotul Ionel Darie. Grupul de whatsapp include aproximativ 25 de preoti, iar cel mai discutat subiect este cel referitor la Corneliu Onila, fostul preasfintit porno. Ionel Darie se spovedeste in fata colegilor sai carora le spune ca nu poate dormi noaptea de cand actuala conducere de la Episcopie a luat in discutie caterisirea preotilor inchisi dupa ce l-au santajat pe Onila cu filme porno in care protagonist era chiar fostul preasfintit si actualul preot din Deleni, Ionut Ursac. Acelasi Ionel Darie a sustinut ca refuza sa semneze hartia de caterisire si ca superiorii sai l-au obligat sa faca asta. Colegii sai il sfatuiau sa nu accepte si sa renunte la functia de presedinte al Tribunalului Bisericesc. Preotii distribuie pe grupul de whatsapp documente din interiorul Episcopiei Husilor. Lucrurile nu se opresc insa aici, unul din preoti aduce in discutie cazul lui Ionut Ursac, actual preot si fost amant al lui Corneliu Onila. Dupa aparitia in presa a acestor discutii, fetele bisericesti au acuzat presa ca ar spart contul de whatsapp si au facut un plan pentru actionarea in judecata a ziaristilor. Problema este ca discutiile au fost furnizate presei chiar de catre unul din preotii participanti

Desfranatul Onila se scalda in lux

Scandalul sexual, soldat cu retragerea din funcție a fostului Preasfințit, a izbucnit după ce însuși episcopul a mers la DNA pentru a depune plângere, acuzând trei preoți că îl șantajează cu divulgarea unor imagini și filmulețe compromițătoare în mass media.

Un film a fost publicat de presa tabloidă. În imaginile care au fost recunoscute de oficialii BOR, după ce le-au vizionat în forma necenzurată, apăreau în ipostaze intime doi bărbați îmbrăcați în sutană, unul dintre ei fiind Corneliu Bârlădeanu, iar altul elev la Seminar , actual preot. Corneliu Onila este retras in prezent la Manastirea Varatec in judetul Neamt. Aici traieste in lux. Corneliu Onila a avut cea mai spectaculoasă ascensiune şi cea mai răsunătoare cădere din ierarhia bisericească. Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, o duce foarte bine după scandalul sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Mai mult, unele voci spun că ar fi rămas cu un imperiu financiar de neimaginat. Foşti supuşi şi angajaţi au făcut in ultimii ani mai multe dezvăluiri, despre cum s-a îmbogăţit fostul episcop, aparent în numele Domnului.  

Pentru o simpla sfinţire de biserică, Onila cerea trei mii de euro.

Corneliu Bârlădeanu şi-a ridicat un imperiu financiar din slujirea lui Dumnezeu, susţin chiar foştii lui apropiaţi. Şi-a făcut vila, şi-a cumpărat limuzină şi s-a înconjurat de supuşi ca un adevărat împărat. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: „Să-i ducă geanta, diplomatul cineva. Să fie ascultat, să troneze, nimeni să nu i se opună.” 

„El avea un regim aşa, mai strict. Fructe de mare, homari, chestii din ăstea.”, dezvăluie oameni care au lucrat pentru fostul episcop. Şi a vrut din ce în ce mai mult. Obiectele bisericeşti, teoretic gratuite, erau vândute la suprapreţ enoriaşilor. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: „Evangheliile cu 60, 70 de milioane. Şi lumânări, cu kilogramele! 600 de kilograme, 500, o mie. Şi banii pe loc!” Iar apoi, Corneliu Bârlădeanu a început să pună presiune pe preoţii parohiilor mai mici din Vaslui”. Fostul episcop a fost fotografiat anul trecut in timp ce se afla in vacanță. Obosit de atâta stat degeaba pe banii Bisericii, Onilă a plecat din țară. Fostul Preasfințit a fost văzut în Franța. Potrivit surselor ȘTIRIEST.RO, cei care l-au fotografiat și filmat pe Corneliu Onilă, au povestit că într-una din zile acesta s-a plimbat prin oraș, a luat masa la un restaurant și a stat cuminte la pozele pe care i le-au făcut cele două persoane care îl însoțeau. Îmbrăcat cu o cămașă albă și pantaloni negri, cu șosete și sandale negre, cu barba neîngrijită și cu părul alb, Onilă a cărat după el o paporniță care seamănă mai degrabă cu o geantă de plajă pentru femei. Într-una din fotografii Onilă adoptă poziția unui manechin. 

Citeste in continuare

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est