Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Microbuzele mortii, pericol public pentru calatori

Publicat

on

Calitatea îndoielnică a transportului public în județele Moldovei este de notorietate. Oamenii călătoresc pe banii lor în condiţii nesigure. În goana după profit, şoferii îi transportă ca pe sacii de cartofi, fără să ţină cont de riscuri. Şi, nu de puţine ori, călătorii nu au mai ajuns la destinaţie din cauza lăcomiei unor oameni care vor să scoată profit cu orice preţ. 

Şofer microbuz: Am primit mai multe amenzi. A fost una de 9 milioane, una de 20 de milioane, etc. Teoretic ar trebui să luăm 16 persoane, dar se întâmplă să mai depăşim. Ajungem şi la 24 de oameni. Ăştia suntem, nu ai ce să faci. 

Mii de călători trec cu microbuzul pe lângă o tragedie

Unii şoferi recunosc că o parte din microbuzulele în care urcă mii de pasageri zilnic stau să pice. Nimic din interior nu inspiră siguranţă.

Trapa de evacuare este prinsă în câteva piuliţe, iar în cazul unui accident, niciun pasager nu poate sparge geamurile. 

Alt microbuz, alte probleme. Bancheta din spate este prăbuşită. Nici urmă de centuri de siguranţă. 

Pe lângă o tragedie trec, în fiecare zi, mii de călători care circulă cu microbuzele în județul Vaslui sau înafara lui. Situația nu este mai roz la Botoșani sau în Bacău.

Amenzile ajung la 1200 de lei, dacă sunt prea încărcate microbuzele

Oamenii recunosc că „microbuzele sunt mizerabile, sub orice critică. În caz de accident spunem Tatăl nostru și sperăm să ajungem în rai”.

Legi împotriva celor care transportă în astfel de condiţii există. Şoferii care îi îngrămădesc pe oameni în maşini pot primi amenzi de aproape 1200 de lei. La fel sunt sancţionaţi și cei care nu au elemente de siguranță, ei pot rămâne și fără certificatul de inmatriculare.  

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est