Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O femeie a murit din cauza ca medicul care era de garda a refuzat sa vina la spital

Publicat

on

O femeie in varsta de 53 de ani a murit in urma unui accident rutier inregistrat la inceputul lunii in zona Husi. Victima a ajuns initial la Spitalul din Husi, la Compartimentul de Primiri Urgente. De aici a fost transferata la Sectia de Chirurgie unde ar fi avut nevoie de o interventie imediata. Numai ca la Spitalul din Husi nu se pot salva vieti. Si asta din cauza ca nu exista medici, nu sunt asigurate linii de garda, iar unele cadre medicale refuza sa vina de acasa atunci cand sunt chemate. Potrivit documentelor medicale, femeia a ajuns la Spitalul din Husi cu hemoglobina 8,9. De garda la Sectia de Chirurgie se pare ca era un medic care are doar contract de garzi. Link-urile cu listele de garzi de pe site-ul oficial al spitalului erau inactive, iar conducerea unitatii este greu de contactat. Ca sa o duca pe femeie in sala de operatii avea nevoie de medic anestezist. Medicul Livia Rotar ar fi fost de garda in acea zi pe Sectia ATI sau o alta colega- on call. Anestezista se apara si sustine ca vina nu este a ei, o alta colega trebuia sa intervina. Sunt doar doi anestezisti care fac garzi de la domiciliu, iar acestia se ajuta intre ei. Anestezia şi Terapia Intensivă (ATI) asigură, prin mijloace farmacologice şi tehnice specifice, condiţiile necesare pentru desfăşurarea actului chirurgical, îngrijirii perioperatorii şi a altor proceduri diagnostice/terapeutice, iar pe de altă parte, suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea şi tratamentul disfuncţiilor/leziunilor acute de organ care amenință viața. Această specialitate reprezintă nucleul central al activităţii medicale în orice spital care tratează pacienţi cu suferinţe acute. Ei bine, această linie de gardă, on call, lipsește uneori de la Spitalul Huși. Unitatea medicală figureaza in actele Casei de Asigurari de Sanatate Vaslui cu aceasta linie de garda si incaseaza bani pentru ea, dar in realitatea linia de garda nu poate fi asigurata. Mai mult, a fost solicitat si un alt chirurg sa vina la spital, dar acesta le-a spus colegilor la telefon sa trimita pacienta la Vaslui. “Medicul anestezist asigura garda de la domiciliu, ceilalti medici isi terminasera serviciu si erau plecati din spital. Doamna doctor a fost solicitata sa intervina, dar din motive neelucidate nu a mai ajuns la spital, iar pacienta, victima a unui accident rutier, a fost transferata la Spitalul de Urgenta din Vaslui”, spun medicii de la Urgente din Husi. 

La Vaslui a ajuns prea tarziu

Din momentul in care femeia accidentata a ajuns la Spitalul din Husi si pana s-a luat decizia transferului la Spitalul Vaslui, au trecut minute bune. Intr-un final a fost sunata ambulanta, iar pacienta a ajuns la Vaslui. “Noi am preluat pacienta cu o valoarea a hemoglobinei 5, am transferat-o la Vaslui in stare grava, traia, dar era in stare critica. La Husi nu a putut fi operata”, sustin cei de la Serviciul de Ambulanta. Intre timp starea femeii s-a agravat si mai mult, valoarea hemoglobinei a ajuns la 3, iar pacienta a decedat cu nuami cateva minute inainte de a intra in operatie. Potrivit medicilor de la Spitalul din Vaslui, cadrele de la Husi ar fi specificat in documentele medicale ca nu ar fi putut interveni chirugical din cauza ca nu au avut anestezist. Nu se stie daca femeia ar fi supravietuit in urma accidentului rutier, dar un lucru este cert: ea nu a primit la timp ingrijirile medicale de care avea nevoie. Iar medicii de la Vaslui se plang ca mereu sunt transferati de la Husi pacienti in stare critica din cauza lipsei unui anestezit.

Spitalul din Husi primeste bani de la Casa de Sanatate pentru linia de garda ATI

Am intrebat la Casa de Sanatate daca Spitalul din Husi primeste fonduri pentru linia de garda de la Sectia ATI, iar raspunsul institutiei a fost unul afirmativ. Problema este ca aceasta garda ATI exista , dar lipseste in unele momente. Potrivit rapoartelor oficiale ale Spitalului de Urgenta Vaslui, mai multe cazuri au fost transferate in ultimele luni de la Husi la Vaslui. Cele mai multe transferuri s-au facut dupa ora 16 , adica fix atunci cand unitatea medicala din Husi ramane fara anestezisti. Chirurgi sunt, dar ei nu au cu cine sa isi faca treaba. Majoritatea medicilor anestezisti de la Husi sunt navetisti, iar garzile sunt asigurate in mare parte de doi anestezisti, on call- la domiciliu. Problema este ca atunci cand apare o situatie de criza, medicii huseni fie ezita sa deranjeze anestezistii, fie o fac, dar ei nu vin la spital. 

Secția de ATI deține un rol crucial în siguranța actului medical. Este secția cu cea mai grea, cea mai dificilă și cea mai solicitantă gardă, pentru că aici se monitorizează și tratează pacienții gravi, care au nevoie de o supraveghere permanentă. La Husi insa, supravietuieste numai cine are noroc.

De pe site-ul spitalului nu am putut accesa link-urile cu garzi!

StiriEst

Nelu Tataru: “Vasluienii vor primi masti gratuit”

Publicat

on

De catre

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că a fost aprobată OUG prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măști, în total urmând să fie achiziționate materiale de protecție pentru 2,3 milioane de oameni, urmând să se plătească 230 de milioane de lei de la bugetul de stat. “În urma modificării în Parlament a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat azi (joi – n.red.) o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a spus Nelu Tătaru, după ședința de Guvern de joi seara.

Ministrul Sănătății a explicat care sunt categoriile defavorizate. Este vorba despre persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, persoane din familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009, persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58 din Legea 448/2006. “Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a adăugat demnitarul.

Nelu Tătaru a precizat că este necesară suplimentarea cu 230 de milioane de lei a bugetului Ministerului Sănătății pentru achiziția acestor măști.

„În trei zile de la aprobarea acestei ordonanțe, autoritățile publice trebuie să trimită către direcțiile de sănătate publică lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, direcțiile de sănătate publică, în trei zile, vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Mediafax. Odată cu instituirea stării de alertă, purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise. 

Citeste in continuare

StiriEst

Corneliu Onila, filat sase luni de procurori. Patru elevi au povestit orgiile sexuale. “I-a supt p**la lui Denis, uai!”

Publicat

on

De catre

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean -Corneliu Onilă, a fost reţinut  pentru 24 de ore, într-un dosar de act sexual cu un minor. Procurorii Curţii de Apel Iaşi îl acuză de viol şi abuz sexual, impotriva unui fost elev al său, de la seminatul teologic ortodox din Huși, în perioada 2016-2017. Şi fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale, Sebastian Jutaru, este acuzat tot de viol si abuz sexual asupra altor elevi ai seminarului, în acelaşi scandal care a a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Potrivit unor surse judiciare, e vorba de fapte de abuz sexual ce ar fi fost comise in perioada 2016-2017, asupra unui fost elev de la Seminarul Teologic din Huși. La momentul agresiunilor, victima, Denis T. avea 17 ani.

Corneliu Bârlădeanul a fost suspendat din funcţie în vara anului 2017, când au apărut înregistrări video în care el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist – devenit între timp preot cu parohie în Vaslui. La rândul său, ierarhul a acuzat trei preoți de șantaj cu imaginile respective, despre care iniţial spunea chiar că sunt trucate. Ei au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Fostul episcop de Huşi s-a retras apoi  la Mănăstirea Văratec.

Onila trimis dupa gratii de un fost elev

Aproape un an de zile au lucrat procurorii la dosarul lui Onila si Jitaru dupa ce l-au redeschis si au reluat cercetarile. In tot acest timp, fostul episcop a fost filat in fiecare zi, i-au fost interceptate toate convorbirile telefonice si a fost fotografiat cand s-a intalnit cu diverse persoane. Au fost audiati zeci de martori, toti slujitorii Episcopiei Husilor care au lucrat cu Onila, dar si multi preoti si elevi de seminar. In cele din urma procurorii au reusit sa adune marturii si dovezi de la patru elevi. Trei dintre acestia l-au acuzat pe calugarul Sebastian Jitaru ca i-a abuzat. La sfarsitul anului trecut, calugarul a fost transferat din Penitenciarul Vaslui la Iasi, acolo unde i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect intr-un dosar deschis pentru acte sexuale cu minori. Avocatii l-au sfatuit atunci pe Jitaru sa mearga pe varianta recunoasterii si astfel sa primeasca o reducere de pedeapsa. Calugarul a refuzat. La acea vreme procurorii nu aveau prea multe probe impotriva lui Corneliu Onila. In Postul Pastelui au reusit insa sa il faca pe fostul elev de seminar, Denis Turcu, sa vorbeasca. Acesta le-a povestit cu lux de amanunte cum a fost abuzat de fostul episcop, ba mai mult, le-a furnizat procurorilor si inregistrarile video in care apare el alaturi de Corneliu Onila. Cei patru elevi de la seminar au fost dusi, cinfirm pricedurilor, la expertiza psihiatrica. Denis Turcu este elevul de seminar care i-a cazut cu tronc fostului episcop al Husilor Corneliu Barladeanu. El si fratele sau Vasile provin dintr-o familie modesta, fara posibilitati. Victimele perfecte pentru fostul episcop. Denis Turcu este si ultima sa victima a lui Onila. Turcu a intretinut raporturi sexuale orale cu fostul episcop si a beneficiat in schimb de note de trecere la Seminarul Teologic. Ca sa se asigure ca nu va pierde aceste privilegii, Denis Turcu a inregistrat partidele de amor pe care le-a avut cu fostul preasfintit. Intre timp, Barladeanu a pierdut functia, iar Denis Turcu si fratele sau Vasile au absolvit Seminarul Teologic si au plecat de la Husi.  

Ca sa le cumpere tacerea, BOR i-a bagat pe fratii Turcu la Facultatea de Teologie Bucuresti

Denis Turcu in sala de examen

Dupa scandalul izbucnit in vara anului 2017, atunci cand au aparut in presa imagini cu fostul episcop intretinand relatii sexuale cu preotul Ionut Ursac, mai marii Bisericii Ortodoxe Romane aveau sa afle ca mai sunt si alte filme in care protagonist este fostul preasfintit. Printre cele opt filme despre care s-a tot vorbit, erau si cele detinute de Denis Turcu. Pentru a-i cumpara acestuia tacerea, mai marii BOR i-au luat la Bucuresti, i-au cazat la o manastire si i-au facut studenti. Elevi medicocrii la Husi, Vasile si Denis Turcu, au intrat ultimii la Facultatea de Teologie. Din motive nestiute insa, intelegerea acestora cu BOR a cazut, iar fratii Turcu au abandonat studiile si s-au intors in Moldova.

Onila s-a iubit cu Denis Turcu la cateva ore dupa ce si-a ingropat mama

Iata o stenograma a discutiei dintre Vasile Turcu si un alt coleg de seminar:

Vasile Turcu: Deci, ce s-aude, e adevãrat! Pe mine ma doare-n p**la de tot!

Seminarist 2: De ce?

Vasile Turcu: De tot!

Seminarist 2: De ce te doare?

Vasile Turcu: Bai, tot ce s-a auzit pânã acuma e adevãrat!

Seminarist 2: De ce? Cã ti-o arãtat tie Sebastian?

Vasile Turcu: Bai…

Seminarist 2: Da…

Vasile Turcu: I-a supt p**la lui Denis, uãi!!

Seminarist 2: Sã mori tu!!?

Vasile Turcu: …neinteligibil *** ** cum zic eu.

Seminarist 2: Serios!!?

Vasile Turcu: Da! Vrei mã crezi, nu vrei, nu mã crezi!

Seminarist 2: De asta mai zic acolesa în ziar cã mai sunt 6 înregistrãri?

Vasile Turcu: Da! Eu de asta am bãgat comentariile istea. Pe mine mã doar fix în cot. Si Bãdãrãu la fel mi-o zis: uãi, nu stiu, voi nu stiti cã pânã acum m-am abtinut!

Seminarist 2: A, de asta n-ai vrut tu sã-mi zici mie atuncea?

Vasile Turcu: Da, uai, ti-am zis, când termin, îti zic tot, dupã ce dau Bacul. Eu acum nu mai am baterie la telefon, îs în … mai am 1%, dacã se închide sã stii cã de asta. Eu, nu stiu, am vrut sã mã duc peste el în casã, când am vãzut filmãrile.

Seminarist 2: Cu Denis?

Vasile Turcu: Da!

Seminarist 2: Dar Denis… Bãi, acum sincer, Denis n-o fost pus de Sebastian?

Vasile Turcu: A?

Seminarist 2: Denis n-o fost pus de Sebastian?

Vasile Turcu: Nu, uãi! Denis o vorbit cu SRI-ul! Si Denis o lãsat filmãrile la Sebastian, ca sã nu fie laptopul cã poate mai intra Mãdãlin pe laptop în cãmin si poate mai afla ceva. Si de asta!

Seminarist 2: Si Denis a sunat la SRI?

Vasile Turcu; Da, uãi! Cu SRI-ul s-o fãcut toatã treaba. Nu s-o fãcut cu niciun Sebastian, cu niciun nic… Asta este… Crezi, nu mã crezi… Aista-i adevãrul!

Seminarist 2: Faza-i cã si Sebastian, dacã… Are cineva o filmare cu Sebastian când l-o f**t unul, când l-o adormit.

Vasile Turcu: Bãi, nu mã intereseazã pe mine de Sebastian, eu am vãzut ce-am vãzut cu frate-miu. Si frati-miu-i, frati-miu, stii cum îi, nu? Stii cum suntem noi, nu?

Seminarist 2: Da.

Vasile Turcu: Asta este. ***.. Dacã vrei te sun mâine, dacã se închide în seara asta, te sun mâine. Sau mã suni tu pe la 11, 12, când încarc telefonul. Bine?

Seminarist 2: Da.

Vasile Turcu: Si mã scuzi dacã te-o deranjat pe tine, comm-urile alea!

Seminarist 2: Bãi, nu cã-i de comm-uri, dar noi totusi am fost acolo…

Vasile Turcu: Uãi, … , o fost fãtãrnicie! O fost atragere. El vara asta mi-o oferit un loc de muncã la Episcopie. Mi-o oferitã loc de muncã ca…Mie mi-o oferit…o zic cã…îmi plãteste scoala de soferi de profesionisti si lui ….(neinteligibil, un nume de seminarist) îi plãteste ca sã facã scoala de bucãtari, ca sã îl aibã aproape, acolo, ca sã poatã sã se f*tã mai repede cu el. Mai mult. I-o oferit, o zis, hai sã mergem sã ne cumpãrãm o casã în afarã. Bãi, îs multe de spus…

Seminarist 2: Auzi, uãi, dar cine l-o filmat pe Corneliu când cu Denis?

Vasile Turcu: Denis! Cu ceasul!

Seminarist 2: Cu ceasul?

Vasile Turcu: Da! Stii cã vorbeam noi… Ai auzit vreodatã cã vorbeam noi prin camerã de Ometrix, de chestii-trestii. Ei, asta era! Ãsta era.. Ometrixul ãsta era, ca sã stii si tu.

Seminarist 2: Da, dar ãsta cu… îi aceala de care o zis ãstia cã l-o dat Sebastian?

Vasile Turcu: Nu l-o dat Sebastian! Aistea nu stiu nica. Asta-i vrãjealã. Stii, presa umflã, stii cum îi.

Seminarist 2: Da.

Vasile Turcu: Tu crezi acum ce vrei… Eu ti-am zis care o fost adevãrul, eu..

Seminarist 2: Cu Iorest nu ati mai vorbit?

Vasile Turcu: Nuu, ce sã vorbesc eu cu Iorest, uãi! Cã pe mine nu are tupeu sã mã sune nimeni. N-auzi cã scrie prin presã cã eu sunt pe la Mãnãstirea Bujoreni, cã p**la mea. Ce Mãnãstire, coaie?! Eu mã distrez, cã-mi place viata.

Seminarist 2: Mmm… Uãi Vasile, na…

Vasile Turcu: Uãi, îi treaba de asta, cã altfel nu bãgam comm.-urile alea! Sincer sã fiu nu bãgam, dacã era cu…i-ote, dacã… na…uãi, eram recunoscãtor, stii! Dar asta o fost fãtãrnicie. El ne-o oferit aiestea, ca sã poatã sã ne atragã.

Seminarist 2: Dar asta cu Denis si cu PS-ul când s-a întâmplat!?

Vasile Turcu: Uãi, în ziua în care o înmormântat-o pe mã-sa, o bãgat-o pe mã-sa în sicriu, seara el se f*tea. Mai vrei ceva?

Seminarist 2: Sã mori tu?!!!

Vasile Turcu: Tu dacã tu ai o femeie, tu cu Marina, dacã Doamne fereste, sã moarã maicã-ta, tu seara te f**i cu Marina?

Seminarist 2: Nu!

Vasile Turcu: Pãi de aia îti zic, cã i-a supt p**la în locul femeii si l-a f** pe Denis.

Seminarist 2: Uãi, mamã!!!

Vasile Turcu: Când am venit noi cu cozonacii în seara aceea. Stii, am venit cu cozonacii la cãmin, cu … Ei, el în seara aceea s-a f**t cu Denis! Când am venit noi la 11 în cãmin. Da!! Mai vrei ceva?? Eu nu mai vreu nica. Un pumn în gurã sã-i f*t si gata, mã f*t în el.

Seminarist 2: Pfoaii, mamã!

Vasile Turcu: Bãi, ãsta e adevãrul!

Seminarist 2: Bãi Vasile, te mai sunt mâine, cã-s la Mãnãstire si…

Vasile Turcu: Stiu, mi-am dat seama. Hai, vorbim…. Tre sã stie toatã lumea care-i adevãrul! Nu tre sã mã ascund! Bãi, asta-i, vorbim, ne auzim! Baftã!

Seminarist 2: Pa.

Citeste in continuare

StiriEst

Caterisirea fostului episcop de Husi! Onila iubea luxul, acum a ajuns in arest-FOTO

Publicat

on

De catre

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a retras, în iulie 2017, toate atribuţiile şi funcţia fostului episcop de Huşi Corneliu Bârlădeanul, care a fost reţinut joi într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, a amintit purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, care a adăugat că, în cazul condamnării penale definitive, se va putea lua decizia “irevocabilă” a caterisirii.

“Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranşat cazul fostului episcop de Huşi în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuţiile şi funcţia de episcop. Cazul său a fost preluat de autorităţile judiciare care au continuat o lungă şi complexă anchetă. În noul context al reţinerii la care s-a procedat astăzi, aşteptăm derularea finală a procesului. La sfârşitul acestuia, după epuizarea tuturor acţiunilor judecătoreşti şi pronunţarea finală a instanţei, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua, la rândul său, decizia irevocabilă a caterisirii”, a declarat Bănescu. Fostul ierarh este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, după ce în anul 2017 în spaţiul public au apărut unele înregistrări în care se vede cum acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor, care la momentul respectiv ar fi fost elev al Seminarului teologic ‘Ioan Gură de Aur’ din Huşi. 

Desfranatul Onila se scalda in lux

Scandalul sexual, soldat cu retragerea din funcție a fostului Preasfințit, a izbucnit după ce însuși episcopul a mers la DNA pentru a depune plângere, acuzând trei preoți că îl șantajează cu divulgarea unor imagini și filmulețe compromițătoare în mass media.

Un film a fost publicat de presa tabloidă. În imaginile care au fost recunoscute de oficialii BOR, după ce le-au vizionat în forma necenzurată, apăreau în ipostaze intime doi bărbați îmbrăcați în sutană, unul dintre ei fiind Corneliu Bârlădeanu, iar altul elev la Seminar , actual preot-Ionuț Ursac. Corneliu Onila s-a retras la Manastirea Varatec in judetul Neamt. Aici traieste in lux. Onila a avut cea mai spectaculoasă ascensiune şi cea mai răsunătoare cădere din ierarhia bisericească. Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, o duce foarte bine după scandalul sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Mai mult, unele voci spun că ar fi rămas cu un imperiu financiar de neimaginat. Foşti supuşi şi angajaţi au făcut in ultimii ani mai multe dezvăluiri, despre cum s-a îmbogăţit fostul episcop, aparent în numele Domnului.  

Pentru o simpla sfinţire de biserică, Onila cerea trei mii de euro.

Corneliu Bârlădeanu şi-a ridicat un imperiu financiar din slujirea lui Dumnezeu, susţin chiar foştii lui apropiaţi. Şi-a făcut vila, şi-a cumpărat limuzină şi s-a înconjurat de supuşi ca un adevărat împărat. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: „Să-i ducă geanta, diplomatul cineva. Să fie ascultat, să troneze, nimeni să nu i se opună.” 

„El avea un regim aşa, mai strict. Fructe de mare, homari, chestii din ăstea.”, dezvăluie oameni care au lucrat pentru fostul episcop. Şi a vrut din ce în ce mai mult. Obiectele bisericeşti, teoretic gratuite, erau vândute la suprapreţ enoriaşilor. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: „Evangheliile cu 60, 70 de milioane. Şi lumânări, cu kilogramele! 600 de kilograme, 500, o mie. Şi banii pe loc!” Iar apoi, Corneliu Bârlădeanu a început să pună presiune pe preoţii parohiilor mai mici din Vaslui”.

Filmul intregii povesti, detalii explozive din dosar, in editia de maine!

Arestul in care este gazduit Onila

Citeste in continuare

StiriEst

Buzatu: “Nu vreau sa port masca si autoritatile pot lua masurile de rigoare”

Publicat

on

De catre

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost avertizat, joi, de reprezentanţii PNL Vaslui cu privire la faptul că încalcă legea, după ce acesta a refuzat să poarte mască de protecţie la şedinţa ordinară a CJ, iar unii dintre consilierii PSD au procedat la fel.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Dumitru Buzatu că prin refuzul de a purta masca dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

De asemenea, consilierii judeţeni liberali au invocat o dispoziţie dată chiar de preşedintele CJ Vaslui care prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi vizitatorii care intră în instituţie.

‘Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti’, a spus Liviu Iacob.

În replică, Dumitru Buzatu a susţinut că refuză să poate mască de protecţie, însă acest lucru poate fi sancţionat numai de către instituţiile abilitate. El a adăugat că faptul că nu poartă mască nu împiedică bunul mers al şedinţei de Consiliu Judeţean.

‘Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă’, a transmis Dumitru Buzatu.
“Nici dumneavoastră nu ne puteţi obliga să ne simţim în nesiguranţă”, a spus indignat Iacob
“Atunci, simţiţi-vă în siguranţă, eu n-am nicio problemă”, a replicat Buzatu.

Liberalii au solicitat supunerea la vot a purtării de către preşedintele Buzatu a unei măşti de protecţie, lucru refuzat de acesta pe motiv că ‘o conduită personală nu poate fi supusă la vot’. Dumitru Buzatu a mai anunţat că nu va purta mască nici la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui.

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Mama unui elev dupa arestarea lui Onila: “In sfarsit sunt razbunata”

Publicat

on

De catre

Mama unui elev de la Seminarul Teologic Husi a declarat la scurt timp dupa ce presa a anuntat retinerea fostului episcop de Husi, ca se simte razbunata. Baiatul femeii a fost elev la respectiva unitate de invatamant, dar a fost nevoit sa abandoneze cursurile. Elevul s-a pregatit intens pentru a deveni preot, era visul sau, dar Corneliu Onila i l-a spulberat. “In sfirsit sunt razbunata! Am fost nevoita sa- mi iau baiatul de la seminar din cauza acestui nenoricit. Se stia in seminar despre ce face, iar cind ii placea un elev, il lasa corigent si pentru a-l trece, copilul era obligat sa il viziteze in chilie. Nenorocitul! Multumesc lui Dumnezeu ca mi-am luat baiatul la timp. Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu in momentul cind am fost nevoita sa mi iau baiatul de la seminar ce vorbe mi-a aruncat acest nenorocit. Poate ar fi terminat daca trecea pe la el prin chilie. Felicitari acestui baiat ca a avut curajul sa-l demaste…al meu aflase ce se intimpla si ma suna mereu sa ma duc sa-l iau. Atunci nu-i intelegeam hotarirea, acum simt o imensa furie si sunt multumita ca l-am luat ”, a povestit femeia intr-o postare pe facebook. 

Corneliu Onilă a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele de mirean Corneliu Onilă, a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. 

Fostul ierarh este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. 

Fostul sau elev, Denis T, s-a plans procurorilor ca ar fi fost violat de fostul episcop in vremea cand era elev la Seminarul Teologic din Husi, iar Corneliu Onila, pe atunci Barladeanu, l-a violat. Victima le-ar fi prezentat procurorilor iese i si cateva imagini video in care ar aparea alaturi de Onila in ipostaze intime. Denis T. le-a povestit procurorilor ca a fost victima lui Onila in repetate randuri in perioada 2016-2017.

Dosarul în care fostul ierarh a fost reţinut a fost iniţial clasat de procurori din lipsă de probe şi redeschis ulterior, în august 2019, în urma unei ordonanţe a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, când Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.

Ulterior, cei trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Cel mai negru scandal din istoria BOR

În iunie 2017, Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul apărea în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană care era la vremea respectiva elev la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui. Este vorba despre preotul din Deleni, Ionut Ursac. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi de şantaj. Ulterior, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu şi eliberaţi sub control judiciar. După ce reprezentanţii Patriarhiei Române au anunţat că episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, ar putea fi exclus din rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române, acesta s-a retras din funcţie iar la începutul lunii octombrie 2017, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a desemnat un nou episcop de Huşi. Corneliu Onilă (numele de mirean al fostului episcop) mai este implicat într-un dosar penal, el fiind acuzat de comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

20 de anii de orgii sexuale la Episcopia Husi

Un pedagog de la Seminarul Teologic din Huşi face dezvăluiri şocante în scandalul fără precedent care zguduie Biserica Ortodoxă Română. Relaţiile homosexuale între preoţi şi elevi ar avea loc de 20 de ani, sub tăinuirea mai marilor Bisericii, spune Didina Branici. Femeia acuză înalţii prelaţi că au dat-o afară, pentru că a arătat cu degetul păcatele. Între timp, episcopul de Huşi nu se arată la faţă. Preasfinţitul Corneliu nu a ţinut, ca în fiecare duminică, Sfânta Liturghie de la Episcopie, ci şi-a trimis subalternii să predice. Cu vorbe despre iertare şi îndemnuri clare: să nu judece. 

Au fost motivele pentru care pedagogul ar fi refuzat să semneze fişa postului în seminar. Iar acuzaţiile nu se opresc aici. Spune că a fost dată afară după ce a vorbit public despre perversiunile sexuale şi actele de violenţă care s-ar petrece între teologii de la Huşi. Acum speră ca adevărul să iasă la iveală. Didina Brănici, fost pedagog la Seminarul Teologic din Huşi: „Prima dată când am observat şi am constatat că asemenea scene cu perversiuni sexuale se întâmplă a fost în anul şcolar 1996-1997, la internat, apoi în cadrul mănăstirii, în incinta mănăstirii, într-o chilie.” Atunci ar fi alertat conducerea seminarului doar verbal.

Didina Brănici: „Elevi, fie de la cântăreţi, fie de la seminar, cu pe atunci profesor de muzică psaltică Costică Busuioc.” Au urmat sesizările scrise. Şi totuşi, din 1996 şi până acum, Costică Busuioc a ajuns protopop de Bacău. Didina Brănici: „Am fost martor ocular. Dumnezeu îmi e martor. Plus cei cinci elevi, plus cele două mame cu care am intrat in incintă, în camera lui, în miezul nopţii, când am văzut acele scene oribile, am ieşit strigând. Stareţul care era pe acelaşi culoar, a ieşit, s-a uitat, s-a îngrozit de ce a văzut, dar a rămas aşa.” Sesizările s-au întors la Episcopia Huşilor în toţi aceşti ani. Din 2008 până azi. Într-una dintre ele, Didina vorbeşte despre relaţia pe care episcopul de Huşi ar fi avut-o cu cel despre care se spune că apare în filmuleţul care a zguduit Biserica de o lună încoace: „Ursac Mihai Ionuţ, atunci elev şi VICTIMĂ, mi-a spus despre filmare şi de planul făcut, să-l facă public, demascând fărădelegile lui Corneliu Bârlădeanu, dar n-a făcut-o.”

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est