Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Alertă la nivelul României, după cazul de meningită de la Botoşani. Fata venise din Italia

Publicat

in

A apărut al doilea caz de meningită într-o singură săptămână. Este vorba tot despre o adolescentă, dar de data aceasta din Botoşani. Starea fetei din Botoșani, bolnavă de meningită, este stabilă, a anunțat ministrul Sănătății Sorina Pintea.

E alertă la nivelul României, după cazul elevei din Botoşani, diagnosticate cu meningită, la puţin timp de la întoarcerea în ţară din Italia. Tânăra are 18 ani, aceeași vârstă ca eleva din București care, în doar 8 ore, a fost răpusă de o formă a bolii cu o evoluție fulminantă. Adolescenta s-a întors recent din Italia, unde locuieşte cu părinţii, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Fata venise în ţară, la rude, cu ocazia sărbătorilor de Paşte.

Ea a călătorit cu avionul până în ţară. DSP Botoşani cere lista călătorilor din data de 18 aprilie.

În plus, inspectorii DSP cer autorităţilor sanitare să verifice dacă există şi alte cazuri de meningităîn Italia. De asemenea, este recomandat ca toţi călătorii care au circulat cu acest avion să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat spital, dacă le este rău.

Este de precizat că fata nu avea semne de boală în timpul călătoriei.

În prezent sunt şapte persoane cu care fata a intrat în contact direct – membrii familiei – au primit deja tratament preventiv.

Miruna BADEA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.