Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fata de 15 ani cu meningita, dusă în comă de la Vaslui a murit într-un spital din Iaşi

Publicat

in

Adolescenta în vârstă de 15 ani care a fost transferată marţi de la Vaslui la Iaşi, cu suspiciune de meningită meningococică, a murit. Fata a fugit de acasa in urma cu o saptamana, iar politistii au gasit-o la subsolul unui bloc. Fata a fost dusa intr-un centru social alaturi de alti copii, iar acolo a inceput sa se simta rau. Zece dintre copiii de la centru au ajuns la Boli Infectioase pentru tratament profilactic.

Adolescenta locuia impreuna cu mama ei. In urma cu o saptamana femeia si minora s-au certat, iar fata a fugit de acasa. A fost gasita dupa doua zile in subsolul unui bloc din Vaslui de politistii locali. Ea a fost internata intr-un centru social in care se afla mai multi copii, inclusiv un bebelus. Ieri fata a ajuns la spitalul din Vaslui, acuzand dureri in zona rinichilor. A fost internata si supusa mai multor investigatii medicale. Analizele de laborator au indicat o usoara infectie in corp, iar medicii i-au prescris tratament cu antibiotic. In aceasta dimineata fata a intrat in coma si a fost transferata la un spital din Iasi. La Spitalul de Urgenta Vaslui s-au luat masuri pentru dezinfectarea saloanelor de la Sectia de Pediatrie, iar cei aproape 20 de copii internati aici au primit tratament profilactic. Alti zece copii care se aflau in centrul social in care a ajuns fata au fost dusi la spital pentru tratament, dar si polistii care au gasit-o si cadrelele medicale care au intrat in contact cu pacienta. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.