Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dosar de răpire în cazul copilului dispărut de acasă. Cum a fost găsită fetița din Bacău

Publicat

in

Dispariţia de o noapte întreagă a unei fetiţe de 2 ani din Blăgești, judeţul Bacău, deschide un dosar de răpire.

Poliţiştii bănuiesc că, după ce copila a fost răpită din preajma casei, cel care a luat-o, ar fi adus-o de dimineaţă în apropiere de casă, pe un câmp.

Anchetatorii spun că zeci de oameni au căutat copilul marți seară, până noaptea târziu, împrejurul locuinţei, iar aceasta nu se afla acolo. Poliţişti, pompieri, jandarmi şi voluntari au fost implicaţi în dramatică operaţiune de căutare!

Copilă în vârstă de 2 ani, a fost văzută ultima dată marți în jurul orei 17.

După ce părinţii şi vecinii au căutat-o zadarnic prin împrejurimi, au dat alarma!

Bunică:M-a sunat ginerele să vin repede că i-a dispărut fetiţa.

Reporter:Fetiţa a mai plecat de acasă?

Bunica:Nu, dar e un pic de copil şi când dădea să fugă scăpa în patru labe. Nu ar putrea să fie departe. Se putea împiedica de o piatră şi dacă o apucă la deal rămânea agăţată de un spin.

Reporter: De la cât au început căutările?

Vecină: De la 4 jumate 5. A venit ea la mine. M-a întrebat dacă am văzut faţa pe drum.

Operațiune de căutare a fetiței

După apelul la 112, zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri au căutat-o pe copilă până târziu în noapte.

Peste noapte nu a fost foarte frig- circa 13 grade celsius, dar în pădure erau animale sălbatice periculoase.

Membrii unui club offroad din Bacău s-au alăturat căutărilor. Au venit cu automobile de teren şi un ATV pentru a putea străbate zone mai greu accesibile.

„Am fost anunţaţi printr-un canal de comunicaţii special. Suntem de la un club de offroad din Bacău. Un ATV cu 4 maşini şi 8 persoane şi aşteptăm instrucţiuni de căutare al unui copil dispărut”, a declarat Romeo Andrieş, voluntar.

Operaţiunea de căutare a fost oprită după miezul nopţii, şi reluată în zori. După câteva ore, fetiţa a fost găsită speriată pe un câmp, aproape de casă – exact în locul în care salvatorii au căutat-o toată noaptea.

Teodor Agachi – voluntar: Din fericire a fost găsită în viaţă şi am înţeles că o să meargă la spital pentru ceva investigaţii de rutină. Ne bucurăm că s-a terminat cu bine. A fost găsită undeva la 200 de metri de locuinţa proprie. Era într-o gaură învelită cu geaca pe care o avea asupra ei.

Cătălina Creţu – IJP Bacău: A venit ambulanţa la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale. 

Copila a fost dusă la spital şi medicii spun că este în stare bună. Dealtfel, într-un comunicat, şi poliţia subliniază faptul că fetiţa nu era murdară şi nu avea semne că ar fi petrecut noaptea sub cerul liber.

A fost sesizată şi Protecţia Copilului pentru a verifica în ce condiţii a dispărut fetiţa de acasă.

Observator

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.