Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Gheorghe Flutur își bate joc de suceveni! Flori puse de localnici în gropile unui drum, în semn de protest

Publicat

on

Un grup de cetățeni din orașul Broșteni și-a manifestat nemulțumirea față de ”starea deplorabilă în care se află drumul județean Frasin-Holda”, plantând flori și puieți în gropile din asfalt.

Localnicii au protestat în acest fel faţă de nepăsarea autorităţilor, care nu le-au reparat drumul, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Suceava. Președintele Gheorghe Flutur nu este deloc interesat de situatie.

Ca să nu fie amendați pentru asfaltarea neautorizată a drumului județean, protestatarii au preferat să planteze flori şi crengi de brad în gropile de pe drum.

”Săpând, am găsit țara. Uitați-vă aici. Asta e țara, asta e România! A băgat țara în noroi, nu a scos-o din noroi. Rog frumos autoritățile să vină să repare drumul. Mai este unul Cuc, care este ministrul Transporturilor. Cred că cântă cucul prin Guvern, prin Parlament. Mai este unul, Flutur, la Suceava, care când cu voturile vine și promite și când ajunge în vârful muntelui zboară, el n-are nevoie de drum! Că e flutur! Și noi am rămas, fraierii, să facem drumuri.

Dacă ne-ar prinde că asfaltăm, ne amendează, te bagă în pușcărie. Dar pe ei nu-i poate băga!” – a spus unul dintre protestatari, potrivit unei înregistrări video care a fost postată pe Youtube.

Mihaela SIMA

StiriEst

Distantarea sociala la Vaslui!

Publicat

on

De catre

Nici ploaia torentiala nu a reusit sa ii alunge pe varstnici de pe bancile din fata sediului Inspectoratului Judetean de Politiei Vaslui. Este locul unde se aduna zilnic si joaca sah. La fel au facut si astazi. Iar cand a inceput sa ploua, omenii s-au acoperit cu o folie. De pastrarea distantei au uitat si au facut asta chiar sub nasul politistilor.

sursa foto: facebook

Citeste in continuare

StiriEst

Copilarie chinuita! Mama a murit cand avea trei ani, tatal s-a stins in incendiul care le-a mistuit casa- FOTO

Publicat

on

De catre

Marius, elevul olimpic din Deleni, e fericit. Rămas orfan si fara un acoperiș deasupra capului, dupa ce un incendiu i-a rapit tatal si l-a lasat pe drumuri, adolescentul are casuta lui. Pe 1 iunie, reprezentantii Episcopiei Husilor i-au oferit cheile locuinței, la care a muncit cot la cot cu echipele de constructori. Dupa ce la varsta de 3 ani a ramas orfan de mama, in iarna anului trecut, Marius si-a pierdut si tatăl, intr-un incendiu violent care le-a mistuit si casa. Avea doar 16 ani și s-a trezit…pe drumuri. Doar ca povestea lui a impresionat foarte multi oameni, care au sărit în ajutorul sau. Vecinii l-au găzduit si l-au ocrotit ca pe propriul copil, iar Episcopia Husi i-a promis…o casa. Si i-a ridicat-o. Asta în vreme ce statul nu l-a ajutat cu nimic. Învățat cu munca de mic, Marius a pus si el umărul la ridicarea locuinței. “Un copil foarte bun, dar foarte lovit de soarta! Daca vreti sa ii aflați povestea, priviti-i palmele! Munceste pentru un banut la tot satul, dar nu neglijează nici scoala. E la liceu in Vaslui. Are bursa, note mari! Noroc ca nu era acasa cand a fost incendiul. Tatăl lui s-a prăpădit. Dar Dumnezeu nu l-a lasat de izbeliște si a adunat in jurul lui oameni extraordinari! Chiar pe 1 iunie, preotii l-au facut pe Mariuscel mai fericit copil”, a declarat Mihaela Tudusciuc, vecina. Modest si cuminte, Marius a pășit cu lacrimi în ochi pragul casei sale. “Le mulțumesc tuturor! Nu m-am simțit singur, nu mi-a fost teama! După incendiu, eram nesigur, nu stiam ce voi face si cum o sa ma descurc! Nu m-a lăsat Dumnezeu si azi am un acoperiș deasupra capului! Sunt recunoscător si promit sa nu dezamăgesc niciodata!”, a spus băiatul. Lucrările la casa au început acum aproape doi ani. “Anul acesta, fiind o perioada de criza sanitara, ne-am gandit sa marcam Ziua Internationala a Copilului prin niste evenimente inedite. Am oferit trei case unor familii cu dificultati materiale. Acesta este unul din proiectele noastre “Acasa e bucuria”. Stim cu totii ce inseamna acest cuvant “acasa”. Vrem sa oferim dragoste si protectie spirituala si o atentie sporita celor care au nevoie de prezenta noastra. Nu ne vom opri aici. Construim alte trei case. Eu sunt omul cu ideile, iar parintele Vladimir Beregoi este cel care le pune in practica”, a spus Preasfintitul Ignatie. 

Misiunea Episcopiei Hușilor continuă cu același devotament

Bătrânii singuri au nevoie de sprijin, iar duhovnicii lor nu i-au uitat. Le deschid ușa casei și le hrănesc sufletele cu speranță. Sunt bunici cărora le lipsesc multe, dar mai ales vorba bună. Episcopia se îndreaptă către ei și în aceste zile grele. Au grijă de bătrâni și de copii. Și vârstnicii, dar și copiii au mereu nevoie de ajutor, nu doar la sărbători. Statul îș arată în fiecare zi neputința. Episcopia Hușilor, prin Asociația Filantropia Ortodoxa Huși, arată că se poate, trebuie numai să vrei și să muncești. Peste 6000 de copii și bătrâni au intrat în grija Episcopiei numai anul trecut. Tot atunci au fost înființate patru așezăminte sociale. Părintele Vladimir Beregoi nu are liniște până când investițiile începute nu se vor încheia cu bine. Azilurile pentru sărmani sunt în lucru și fiecare zi contează. E o luptă, un crez și o dorință arzătoare de a face totul pentru semenii aprig loviți de soartă. Rășcani, Fedești, Vutcani, Bârlad, Huși, Zizinca. Sunt doar câteva din localitățile în care Episcopia Hușilor și Asociația Filantropia au începute sau finalizate construcții. Case pentru familiile sărmane, azil pentru bătrâni ori centre de zi. Sunt familii cu mulți copii care așteaptă o minune sau bătrâni care visează la o viață liniștită. Pentru ei se zbate în fiecare moment părintele Beregoi. Este greu să ții pasul cu el. Aleargă dintr-un capăt al țării în altul. Caută sponsori, caută materiale de construcții și împarte în schimb bucurie, binecuvântare. Oricine îl sună și îi cere ajutorul, îl primește. Exemplul acestui om trebuie urmat de cât mai mulți. Lucrările nu trebuie oprite, indiferent ca e vorba de investiții sau de ajutor oferit celor la necaz. „Astăzi este o zi fericită pentru mine. Am reusit sa ajutam acest copil. M-a impresionat foarte mult povestea lui. Sunt multe familii greu încercate, oameni cu nevoi, harnici, muncitori, dar care duc un trai greu. Nu a fost ușor, dar dacă există ajutor de la Dumnezeu, se fac toate. Am reușit să finalizăm aceste trei case, iar altele sunt aproape gata, urmează să fie date în folosință. În scurt timp le vom preda cheile. Este misiunea noastră creştinească“, spune preotul Vladimir Beregoi.

Citeste in continuare

StiriEst

Cele mai putine cazuri noi de coronavirus de la inceputul pandemiei. Cand scapam de masca

Publicat

on

De catre

Duminica a fost ziua cu cel mai scăzut număr de cazuri în terapie intensivă, precizând că suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor.

“Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Avem şi cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă – 160, ceea ce ne certifică că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că de la data de 15 iunie românii se pot aştepta la noi măsuri de relaxare.

“Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică şi această evaluare având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de măsuri de relaxare”, a transmis Nelu Tătaru.

Ministrul a mai afirmat că mai sunt câteva cazuri de spitale unde ar trebui intervenit asupra managementului, dar nu a dorit să dea exemple.

“Sunt cazuri unde ar trebui intervenit asupra managementului, suntem deocamdată la discuţii cu aceste cazuri particulare, cu managerii de acolo şi sperăm să rezolvăm în acest fel. (…) Nu aş vrea să discutăm pe exemplu particular, vreau să am discuţii să ajungem la o înţelegere strict profesională dincolo de alte criterii”, a mai afirmat Nelu Tătaru. Alte trei decese provocate de coronavirus au fost anunţate duminică. Bilanţul a ajuns la 1.262. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 124 de noi cazuri de îmbolnăvire, numărul total ridicându-se la 19.257.

Când scăpăm de masca de protecţie!

Nelu Tătaru a declarat că în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19 până în 15 iunie, Guvernul va anunţa noi măsuri de relaxare, fiind posibilă chiar o revenire la o stare de normalitate, fără restricţii. „S-ar putea renunţa în funcţie de evoluţia pandemiei. Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă normală. Urmează să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a mai spus ministrul.

În sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) există în prezent alerte pentru 32 de tipuri de măști de protecție neconforme, cea mai recentă alertă privind 15 noi tipuri. Cele mai multe măști de protecție neconforme sunt fabricate în China. Aceste tipuri de produse care sunt achiziționate frecvent în această perioadă dificilă de către consumatori.

Deja mai multe ţări încep să renunţe la obligativitatea purtării măştilor de protecţie. Astfel, polonezii nu vor mai fi nevoiți să poarte o mască începând cu acest weekend, cu condiția menținerii unei distanțe de doi metri între două persoane, a declarat, miercuri, premierul Mateusz Morawiecki, care anunță o a patra etapă de relaxare.

Şi Austria a anunţat că renunţă de la 15 iunie la obligativitatea purtării măştilor de protecţie în şcoli, magazine şi locuri turistice, dat fiind că numărul cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 650, a anunţat vineri executivul de la Viena, transmite DPA.

De la mijlocul lunii viitoare nu se va renunţa însă total la măşti, care vor trebui purtate în continuare în transportul public, de către frizeri şi ospătari, precum şi în spaţiile publice unde este imposibil să fie păstrată o distanţă minimă de 1 metru.

Situația la nivelul județului Vaslui

La nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, astăzi se află:

– 127  persoane izolate la domiciliu la data curentă;

– 54 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;

– 24 de persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;

– 13 persoane aflate în carantină instituționalizată la data curentă;

– o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;

-o persoană a fost carantinată în ultimele 24 de ore;

– 159 de cazuri confirmate cu COVID -19 (37 internate în spital, 19 decese și 103 persoane externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 46 de polițiști locali au desfășurat 7 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină) în cazul a peste 940 de persoane. De asemenea, peste 35 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Totodată polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.  În contextul trecerii la Starea de alertă polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Citeste in continuare

StiriEst

Mesajul primarului Vasile Paval cu ocazia zilei de 1 iunie

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Parc comercial la Barlad. Primul hipermarket Carrefour din judet

Publicat

on

De catre

  • Prime Kapital și MAS REI pregătesc un nou parc comercial într-un oraș mediu al României.
  • Bârlad Value Centre va fi cel mai mare proiect de retail din oraș, completat cu magazinul de bricolaj Dedeman.

Bârlad Value Centre, situat la intrarea în oraș pe terenul fostei fabrici FEPA, va avea o suprafață închiriabilă de 17.700 mp și va necesita o investiție de 19,2 milioane euro, se arată într-un raport MAS REI.

Ancora principală a parcului va fi un hipermarket Carrefour, primul din județ. În clădirea principală, pe lângă Carrefour, vor funcționa mai multe spații comerciale și un food court. Value Centre va fi completat de 12 spații comerciale cu acces din stradă și 880 locuri de parcare. Printre retailerii cei mai importanți prezenți în noul parc comercial se vor număra Hervis, C&A, Jysk, CCC, NewYorker.

Roxana OLTEANU D.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est