Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O tânără va primi pensie pe viaţă de la soţul care a bătut-o până la leșin

Publicat

in

Decizie a instanţei care poate schimba soarta a mii de femei ce au îndurat umilinţe şi abuzuri din partea foştilor parteneri de viaţă. O tânără va primi pensie pe viaţă de la fostul soţ care a bătut-o până la leşin. Femeia susţine că a rămas imoblizată în scaunul cu rotile din cauza loviturilor primite.

GABRIELA CONSTANTIN, femeia agresată: M-a bătut în ultimul hal. Abia când m-a văzut că am leşinat şi m-a făcut de mi-am revenit, abia atunci mi-a dat drumul să plec.

La doar 32 de ani, tânăra a ajuns dependentă de mama ei. Povesteşte cu lacrimi în ochi cum cel alaturi de care a decis sa-si traiasca viata s-a transformat în torţionarul ei.

GABRIELA CONSTANTIN, femeia agresată:Îmi făcea la început cadouri, se purta frumos. Vreau să ne mutăm împreună că vreau să-mi fac o familie cu tine.

Prima palmă a primit-o înainte de căsătorie, dar în loc să se sperie, femeia a decis să-şi ierte iubitul.

GABRIELA CONSTANTIN, femeia agresată: După ce ne-am căsătorit în 2012, atunci a început calvarul. Prima oară m-a bătut înainte de cununie.

Bătăile au devenit apoi o rutină. Tânăra spune că din cauza loviturilor a ajuns să aibă probleme grave de sănătate. Acum este imbobilizată în scaunul cu rotile.

GABRIELA CONSTANTIN, femeia agresată: M-a bătut în ultimul hal. Mă punea şi în căruţ să fac mâncare. Mă lua în braţe, mă punea în căruţ şi mă băga la bucătărie să fac mâncare.

Într-un final şi-a luat inima-n dinţi şi a fugit la mama ei. Şi-a dat soţul în judecată, iar verdictul judecătorilor e unul rar:

ADRIAN CUCULIS, avocatul femeii: Pensia de întreţinere, în cuantum de 1/4 din veniturile soţului, pe toată durata vieţii. Soluţia a intervenit pentru că soţul a fost pe de o parte violent, pe de altă parte a supus-o unor chinuri de natură psihologică destul de dure.

Reacţia fostului soţ

Fostul soţ spune că va contesta decizia. Femeia însă nu se lasă, vrea să ceară şi despăgubiri morale în valoare de 50 de mii de euro.

”A constatat instanţa că mi-am bătut soţia eu? Că d-asta ar fi dat pensia respectivă. Nu!”, spune fostul soț.

În România, o femeie este agresată la fiecare 30 de secunde de partener.

IOAN BUDA, şeful IGPR:Până în prezent, de la începutul anului, avem aproximativ două mii de ordine de protecţie provizorii.

Oficialii români promit implementarea unui sistem cu brăţări electonice atât pentru agresori cât şi pentru victime. Dispozitivele vor fi conectate la sistemul 112, astfel incat alarma să se dea imediat în caz de pericol.Proiectul va intra în cel mult două săptămâni în dezbatere publică.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.