Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Botoşani: Încălzirea în sistem centralizat va fi întreruptă după aproape şapte luni de la începerea furnizării

Publicat

in

Furnizorul de energie termică din municipiul Botoşani, societatea comercială Modern Calor SA, a anunţat întreruperea, începând de joi, a serviciilor de încălzire către populaţie.

Potrivit directorului Modern Calor, Florin Sandu, perioada de livrare a agentului termic a fost cea mai lungă din istoria societăţii, de aproape şapte luni, în condiţiile în care furnizarea a început pe 1 octombrie 2018.

Normele prevăd că furnizarea încălzirii în sistem centralizat începe după ce temperaturile exterioare au scăzut sub 10 grade Celsius, timp de trei nopţi consecutive, iar întreruperea acestor servicii după ce temperaturile cresc la peste 10 grade Celsius, timp de trei nopţi consecutive.

În ciuda prelungirii iernii, populaţia primeşte subvenţie la încălzire doar pentru cinci luni pe an, de la 1 noiembrie până la 31 martie, restul perioadei oamenii fiind nevoiţi să achite facturile din bugetul propriu.

Directorul Modern Calor a afirmat că populaţia din zona Botoşaniului este dezavantajată în privinţa plăţii energiei termice în raport cu cea din localităţile sudice sau vestice, unde temperaturile exterioare multianuale sunt mai ridicate.

‘Am cerut, de câte ori am avut ocazia, ca perioada de acordare a ajutoarelor de încălzire să fie diferenţiată pe zone climatice, în funcţie de media multianuală a temperaturilor, dar până acum nu am găsit înţelegere’, a afirmat Sandu.

Miruna BADEA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.