Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Şapte comune cu peste 14.000 de locuitori nu au medic de familie

Publicat

in

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, a atras atenţia miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, cu privire la lipsa medicilor de familie din judeţ, precizând că aproximativ 14.000 de locuitori din şapte comune nu beneficiază de medicină primară.

Am avut discuţii cu primarii din cele şapte comune în care nu este asigurată medicina primară. Am făcut demersuri către universităţi de medicină, aducându-le la cunoştinţă disponibilitatea noastră de a primi medici de medicină de familie. Nu am primit deocamdată niciun răspuns din partea acestora. Nu avem solicitări din partea niciunui medic de familie să vină să lucreze în judeţ. Ne-am gândit la soluţia înfiinţării unor puncte de lucru cu program redus ale cabinetelor deja existente, situate în vecinătatea comunelor care nu au medici‘, a declarat Mihaela Vlada.

Prefectul judeţului, Eduard Popica, a spus că după sărbătorile de Paşte va avea o întâlnire cu autorităţile sanitare din judeţ şi cu primarii din cele şapte comune afectate de lipsa medicilor de familie, pentru identificarea unor soluţii în vederea rezolvării acestei probleme.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.