Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Trei minori au devastat Cimitirul Evreiesc din Husi

Publicat

in

Dupa aproape o luna de zile de cercetari, politistii i-au identificat pe cei care au devastat Cimitirul Evreiesc din Husi, incident care a creat vii dispute la nivel international. Este vorba despre trei adolescenti cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani. Acestia le-au declarat anchetatorilor ca au distrus crucile ca sa se distreze. Ei sunt acum cercetati in stare de libertate pentru profanare de morminte si distrugere. Astfel iese din discutie orice act antisemit. “Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au continuat cercetările șiinvestigațiile identificând autorii acestor fapte. Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt trei minori cu vârste între 15 și 16 ani, din municipiul Huşi, judeţul Vaslui. Cu ocazia cercetărilor de până acum s-a mai stabilit că o parte din pietrele funerare din cimitirul vechi au fost afectate cu ocazia tăierii unor arbori. Autorii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea de cadavre sau morminte şi distrugere. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă TribunalulVaslui”, se arata in comunicatul IPJ Vaslui

Birsa Turism Fest Bijuterii

Cimitirul evreiesc din Huși a fost profanat, iar peste 70 de monumente funerare au fost dărâmate. Vandalizarea cimitirului aflat la marginea orașului Huși a avut loc la jumătatea lunii martie, dar oroarea a devenit publică de abia acum, după ce rudele celor îngropați acolo au aflat de distrugerile din cimitir. Reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic au cerut autorităților să ia măsuri pentru a-i pedepsi pe cei vinovați. 

Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.