Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cu fanfară, covrigei si suc, PSD vrea votul vasluienilor. Buzatu: Ne-am propus sa obtinem jumatate plus unul din voturi”

Publicat

in

Cu fanfară, pliante, covrigei si suc, PSD încearcă să determine vasluienii să voteze. Și nu cu oricine. Chiar dacă sondajele arată numai minusuri, iar scandalurile în interiorul partidului aflat la putere se țin lanț, social democrații vor să demonstreze că sunt, încă, o forță. Ieri a fost zi de miting în toate localitățile din județ. Problema este că prezența la aceste acțiuni a fost extrem de redusă. La sate, puțini primari au reușit sa adune simpatizanți. Chiar dacă au răsunat fanfarele, iar oamenii nu au murit de sete! Într-o zi de duminică cetățenii nu prea au avut timp și chef să asculte discursuri. Până și asistații șantajați cu „socialul” și mânați de la spate de primari, funcționari din instituțiile de stat deciși să-și păstreze locul de muncă, au spus pas. La Vaslui PSD a primit lovitura de grație. 

Nici măcar fanfara adusă special pentru manifestare nu a mobilizat mai mult de 200 de oameni. Cam asta a fost ieri forța PSD la Vaslui. Cum să le ceara liderul local primarilor să facă mai mult? Dumitru Buzatu a recunoscut prezența redusă.”În ciuda prezenței reduse, eu vă spun că trebuie să ne străduim cu toții să ieșim din această letargie… Haideți să încercăm puțin să ne mobilizăm poate reușim să-i determinăm să devină activi și pe concetățenii noștri, locuitorii orașului Vaslui, să încercăm să-i facem să reflecteze pentru că alegerile trebuie să fie raționale, să ne pună mintea la contribuție, nu rânza. Acesta este rostul acestei întâlniri și am făcut-o intenționat în Centrul Civic pentru ca, chiar în cazul nu vor fi mulți oameni aici, să audă ceilalți… Trebuie să ne trezim la timp, iar cei 200 de oameni prezenți astăzi în Piața Civică a Vasluiului să capacităm și pe ceilalți care, din diverse motive, nu au venit alături de noi, să audă puțin cuvântul nostru”.

Dumitru Buzatu nu renunță la vise

Liderul local al PSD a declarat că îşi propune ca organizaţia pe care o conduce să obţină jumătate plus unul din voturile cetăţenilor prezenţi la urne la alegerile europarlamentare, potrivit agerpres.ro. Liderul PSD a afirmat că în această perioadă de campanie au fost mobilizate organizaţiile locale, fiind stabiliţi responsabilii pe cele mai importante direcţii de acţiune. “Ca întotdeauna în ultimii ani, ne-am propus să obţinem jumătate plus unul din voturi. Eu cred că aceasta este o propunere rezonabilă pentru liderii oricărui partid, să-şi dorească să obţină majoritatea voturilor. Nu poţi să-ţi propui să pierzi din capul locului şi după aceea să cauţi tot felul de explicaţii. Ca tactică, avem în vedere o campanie pas cu pas, în toate localităţile din judeţ, o campanie în care să le explicăm oamenilor importanţa acestor alegeri, atât pentru configuraţia Parlamentului European, cât şi în perspectiva viitoarelor alegeri, prezidenţiale şi locale”, a declarat, Dumitru Buzatu.

Preşedintele PSD a spus că printr-o acţiune combinată a partidelor politice s-ar putea determina un grad mai mare de participare la vot.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.