Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Debitul raului Barlad este in crestere. Apa a inundat calea ferata din zona Vulturesti

Publicat

in

Debitul raului Barlad este in crestere, iar apa a inundat calea ferata. Mai multe locuinte din patru localitati sunt inundate. Judetul Vaslui se afla sub cod portocaliu de inundatii.

Precipitațiile abundente care au căzut în ultimele ore în zonă de Nord Vest a județului Vaslui, au provocat inundații în comunele Dumești, Todirești, Vulturești, precum și în orașul Negresti, suburbia Poiana. Astfel, în comuna Dumești, pompierii din cadrul Gărzii II Negrești intervin cu un ASAS și două motopompe pentru evacuarea apei din 5 gospodării. În Poiana, o suburbie a orașului Negrești se intervine cu două autospeciale și două motopompe pentru evacuarea apei din 6 gospodării. De asemenea, spre Poiana, se deplasează de la Detasamentul de Pompieri Bârlad, un echipaj cu un autocamion și o motopompă de mare capacitate.
De la Detasamentul Vaslui se deplasează un microbuz cu zece subofițeri, care au misiunea de a îndigui podul de cale ferată care trece peste râul Bârlad în localitatea Vulturești, comuna Vulturești.
Întreaga acțiune este condusă de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui, col. Blagoci Ghiorghe.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.