Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Încă unul dintre cei 7 violatori din Vaslui, la un pas să fie eliberat. Burlacu scapă de gratii cu 3 ani mai devreme

Publicat

in

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au admis încă o eliberare condiţionată în cazul celor şapte violatori din Vaslui, condamnaţi în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.Paul Andrei Burlacu, al patrulea tânar dintre cei şapte condamnaţi după ce, în noiembrie 2014, au abuzat timp de mai multe ore, până la leşin, o elevă de 18 care se întorcea de la şcoală în Văleni, Vaslui, este la un pas de libertate. El a făcut cererea de eliberare, dar decizia magistraților valsuieni nu este definitivă. 

Salvaţi de recursul compenatoriu

Toţi cei 7 violatori au beneficiat de prevederile recursului compensatoriu. În cazul lui Surleac, din condamnarea de 6 ani, primită în anul 2015, Ioan Surleac a efectuat în mod efectiv 911 zile de închisoare. Pe lângă zilele câştigate urmare a muncii prestate în timpul detenţiei, tânărul condamnat pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal a câştigat 204 zile câştigate ca urmare a cazării în condiţii necorespunzătoare în închisoare.

Potrivit avocatei victimei, după ce instanţa a respins prima propunere de liberare condiţionată, familiile celor trei tineri propuşi pentru liberare condiţionată au mers la executorul judecătoresc pentru a plăti obligaţiile civile. Astfel, doi dintre condamnaţi, printre care şi Alin Rotaru, au achitat integral sumele reţinute în sarcina lor, iar al treilea o parte din suma reţinută.

Silviu Avadanei (23 de ani), Ionuţ Bogdan Boicu (22 de ani), Petrică Bolboceanu (24 de ani), Silviu Burada (22 de ani), Paul Andrei Burlacu (29 de ani), Alin Dumitru Rotaru (20 ani) şi Ioan Surleac (21 de ani) au fost obligaţi de Curtea de Apel Iaşi să achite victimei, în solidar, suma de 70.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Cristian AVRAMESCU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.