Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mărturia dureroasă a femeii care a fost înjunghiată în Iași în timp îşi bea liniștită cafeaua

Publicat

on

Confesiuni dureroase, făcute de femeia din Iaşi, care a fost înjunghiată în ceafă, ziua în amiaza mare pe stradă, de un individ cu probleme psihice.

Ea a fost externată acum din Spitalul de Neurochirurgie, după ce a trecut prin intervenţii complicate. Dar nu este complet refăcută, nici fizic, nici ca stare de spirit. Îşi aminteşte şi acum clipele groaznice ale atacului şi nu ştie când va avea curajul să iasă singură pe stradă.

Femeia înjunghiată pe neaşteptate, de 1 mai, când îşi bea liniștită cafeaua în faţa unei florării, a rămas cu sechele: o paralizie pe partea dreaptă şi coşmaruri de nesuportat.

Victimă: „Eu am coborât jos, m-am dus şi luat o cafea. Am rămas acolo. Între timp s-a auzit vă omor, vă omor, venea el, băiatul de la flori s-a trezit cu un pumn în umăr. Deodată s-a întors înapoi şi când l-am văzut m-am ridicat de acolo şi am dat să plec.”

Femeia de 43 de ani, mama unui fetiţe de 11 ani pe care o creşte singură, povesteşte cu greu ce s-a întâmplat.  Îşi aminteşte că a fost înjunghiată în spate, la baza capului. Şi a leşinat.

Martorii au povestit pentru PRO TV ca au sunat imediat la 112 şi un echipaj de ambulanţă a transportat-o de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Iar agresorul a rupt-o la fugă, dar a fost prins după câteva minute şi imobilizat de trecători şi poliţişti.

Victimă: „Îmi doresc din suflet să se facă dreptate şi să nu se mai lase oameni cu probleme pe stradă. În tot cartierul este panică, oamenilor le este frică pe stradă şi un câine dacă ai şi e rău, trebuie să-l ţii în lesă. Păi mai mult o persoană nebună”.

Femeie: „Da, este un pericol, că avem copii. Nici nu ştim cum ne putem aştepta din spate să avem o lovitură. A mai sărit la bătaie la oameni pe stradă, s-a bătut.”

Atacatorul este un bărbat de 30 de ani diagnosticat cu schizofrenie. După ultima ispravă, potrivit PRO TV, a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola şi, în urma unei expertize, medicii au stabilit că nu avea discernământ când a atacat-o pe biata femeie.

Mihaela Apostol, prim-procuror PT Iaşi: „Urmează ca procurorul să solicite tribunalului luarea măsurii de siguranţă a internării provizorii pentru înlăturarea pericolului de pe stradă.”

Cel mai probabil, bărbatul îşi va petrece următorii ani într-un spital de psihiatrie, unde sunt internaţi în special bolnavi periculoşi.

Cristian AVRAMESCU

StiriEst

Peste 400 de familii au ramas fara bani din cauza copiilor care au chiulit de la scoala

Publicat

on

De catre

Peste 400 de familii au rămas fără alocaţia de susţinere de la stat din cauza absenţelor nemotivate ale copiilor de la cursuri, iar în cazul a aproximativ 500 de familii beneficiare de alocaţie de sprijin, plata a fost diminuată, au informat reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui. 

‘În luna august a fost suspendată plata alocaţiilor de susţinere a familiei pentru un număr de 427 de familii, suma aferentă fiind de 88.741 lei. Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost diminuată de la plată în proporţie de 20%, respectiv 50% pentru un număr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numărul total de absenţe şcolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean către instituţia noastră a fost de 1.869’, a declarat directorul executiv al AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă. În luna septembrie, în evidenţele instituţiei erau înregistrate un număr de 8.632 de familii beneficiare de alocaţii pentru susţinere.

Cristian AVRAMESCU

Citeste in continuare

StiriEst

Masuri impotriva ambroziei

Publicat

on

De catre

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui solicită autorităţilor locale din judeţ implicarea în campania ’28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia’, care se va desfăşura în data menţionată, între orele 10,00 şi 15,00. 

‘Ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivelul judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plantă, lucru confirmat şi de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienţi cu simptome de alergie la această plantă, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului organizează campania naţională ’28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia’ – o mişcare civică pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională pentru combaterea acestei plantei invazive. Reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ trebuie să desfăşoare acţiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, vor mobiliza comunitatea pentru desfăşurarea de acţiuni de cosire în curţi şi grădini şi vor desemna puncte de predare cu posibilitate de cântărire a materialului vegetal colectat în saci’, se arată într-o informare publică a APM Vaslui.  Potrivit sursei citate, Campania ’28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia’ are drept scop prevenirea unui ‘dezastru’ pentru mediu şi sănătatea populaţiei prin răspândirea polenului până la sfârşitul lunii octombrie şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani. Autorităţile locale au obligaţia ca, până pe 30 septembrie, să raporteze la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui cantităţile colectate şi suprafeţele curăţate. Ambrozia strânsă va fi folosită drept compost prin firmele de salubrizare.

Citeste in continuare

StiriEst

Primarul Lungu continua modernizarea municipiului Suceava

Publicat

on

De catre

Municipiul Suceava se modernizează, iar lucrările de reabilitare a infrastructurii sunt la ordinea zilei. Edilul Ion Lungu a înțeles că oamenii vor străzi și trotuare asfaltate și depune eforturi pentru a le respecta dorințele. De altfel primarul se întâlnește periodic cu cetățenii ca să afle ce probleme au și cum îi poate ajuta Primăria. Chiar dacă firmele de construcții se plâng de lipsa forței de muncă, Ion Lungu caută soluții astfel încât modernizarea municipiului Suceava să nu aibă de suferit. Recent au fost finalizate lucrările de reparație capitală a două străzi din Suceava: strada Viitorului din cartierul Obcini şi strada Putna, ANL de la Gara-Burdujeni. “S-au reabilitat trotuarele şi s-au amenajat locuri de parcare. Sperăm să avem parte de o toamnă lungă să mai putem finaliza şi alte străzi cum ar fi :Traian Țăranu din cartierul Obcini, Micşunelelor din cartierul Ițcani sau Lev Tolstoi din Burdujeni-sat”, a declarat primarul Ion Lungu. 

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

O fetiță de zece ani a murit într-un accident rutier cauzat de mama sa

Publicat

on

De catre

Un accident cumplit a avut loc pe șoseaua Botoșani-Iași, în apropiere de mănăstirea Zosin, marți dimineață. Două autoturisme s-au ciocnit, impactul soldându-se cu două victime: o fetiță de zece ani, care a murit în spital, și mama sa, grav rănită.

Mama copilei, în vârstă de 47 de ani, conducea o Skoda Octavia, însă nu a adaptat viteza în curbă, iar umiditatea carosabilului a determinat autoturismul să pătrundă pe contrasens, femeia pierzând controlul volanului, moment în care s-a produs impactul frontal cu o autoutilitară. Mașina condusă de aceasta a fost proiectată pe câmp.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, un echipaj cu medic al Serviciului Județean de Ambulanță și un echipaj de descarcerare al ISU. Fetița a fost descarcerată în stare de conștiență, însă, în drumul spre Urgențe, starea ei s-a agravat. Copila și-a dat ultima suflare pe patul spitalicesc, în vreme ce mama ei este tratată în continuare la Reanimare. Femeia va fi cercetată pentru uciderea din culpă a propriului copil.

Citeste in continuare

StiriEst

Primarul Ion Lungu este mereu alaturi de cetatenii sai FOTO

Publicat

on

De catre

Orașul Suceava mai are un cetățean centenar. Este vorba de Elena Manolache care a împlinit zilele trecute respectabila vârstă de 100 de ani. Femeia a avut parte și de o surpriză făcută chiar de edilul Ion Lungu. “I-am oferit din partea Primăriei Municipiului Suceava Diploma Centenar, un stimulent financiar de 2.000 de lei, şampanie şi flori. Am avut parte de o primire călduroasă şi o discuție sinceră, prietenească”, a spus primarul.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est