Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul Lungu minte cu nerusinare! Suceava -un oras blocat, Ion Lungu e preocupat de campanie

Publicat

on

Pe podul din zona Bazar traficul este infernal, lucrarile de reabilitare se desfasoara cu viteza melcului, dar Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, parca traieste in alta lume. Obisnuit sa ii minta pe cetateni si sa arunce mereu praf in ochii oamenilor, Lungu sustine ca lucrarile decurg bine.  Seara trecuta Lungu a mers pana la podul de la Bazar si si-a facut o sedinta foto. Asa considera edilul ca ii mai duce un pic de nas pe sucevenii care stau în imensele cozi de pe sensul Carrefour – Mol și de pe sensul Centrul Sucevei – Bazar. 

„Am mers aseară în zona podului de la bazar să văd dacă se poate lucra pe timp de noapte și în această dimineață, la prima ora, pentru a viziona stadiul lucrărilor ce se execută la podul de peste râul Suceava.

Îmi cer scuze față de suceveni pentru deranjul creat și vă aduc la cunoștință faptul că aceste lucrări trebuie făcute acum, nu suportă amânare.

Am ajuns în această situație datorită distrugerii și deformării elementelor de rost de dilatație cauzate de traficul greu. Distrugerea și avarierea sistemului de fixare a elementelor de rost și infiltrarea apei sub hidroizolație, precum și distrugerea acesteia pe anumite porțiuni, pot duce chiar la suspendarea circulației pe pod.

Prin urmare, lucrările nu mai pot fi amânate sau reprogramate.

Trebuie să facem lucrarea cât mai repede, dar să o facem și de calitate.

Zilnic voi mege la fața locului să verific modul în care se prezintă lucrările.

Mulțumesc sucevenilor pentru înțelegere”, a scris Ion Lungu, sau a scris cineva pentru el, pe pagina de Facebook.

Ion Lungu a pus și două poze, pentru a dovedi faptul că s-a deplasat până la podul respectiv. 

Lungu minte cu nerusinare

Tot seara trecuta, fostul prefect de Suceava, Florin Sinescu a trecut prin zona bazarului si ce sa vezi, nici urma de muncitori. “Chinezii au construit o gara intr-o noapte, iar noi cateva rosturi le facem cel mai repede intr-o luna. La aceasta ora cateva masini pe podul de la Burdujeni, in rest liniste, nu lucreaza nimeni. Noapte buna”, a scris Sinescu pe facebook. Mai multi cetateni au postat astazi pe retelele de socializare imagini cu muncitorii laudati de primarul Lungu. Acestia trageau mața de coada, nu munceau. 

Mihaela SIMA

StiriEst

Diploma de excelență pentru Episcopul Ignatie din partea Crucii Roșii Bavareze

Publicat

on

De catre

Distincție pentru Ierarhul Hușilor! Înaltpreasfințitul Serafim a slujit la Negrești, acolo unde oferă de mai mulţi ani, numeroase ajutoare şi burse pentru sprijinirea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar. 350 de copii proveniţi din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de şcolarizare. ÎPS Serafim a venit la Negrești însoțit de președintele Crucii Roșii Bavareze, Michael Raut. Acesta a oferit Diploma de excelență Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, pentru activitățile filantropice derulate în Episcopia Hușilor.

În după-amiaza aceleiași zile, Părintele Episcop Ignatie, însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și de Michael Raut, au vizitat Spitalul închis de la Negrești, evaluând condițiile din cadrul acestuia și posibilele soluții  în ceea ce priveste funcționarea lui.

De asemenea, au vizitat mai multe familii nevoiașe din satele Poiana, Cioatele și Buda.

Ar trebui să ajungem să ne rugăm cu inima. Adâncul inimii noastre să fie cel care se roagă cu adevărat. Sigur, până ajungem la starea aceasta avem nevoie de rugăciunea buzelor. Nu putem să ne rugăm în inima noastră dacă nu avem și exercițiul îndelungat, nevoința de a te ruga cu buzele. În strădania aceasta de a lega mintea cu inima, vom ajunge să nu ne mai rugăm cu cuvinte, ci întreaga noastră ființă va deveni rugăciune. La aceasta suntem chemați! Ana, mama Prorocului Samuel, era ea însăși rugăciune.

Fiecare dintre noi am experimentat ce înseamnă rugăciunea adevărată, într-un moment delicat, de răscruce, într-o încercare foarte grea. Însăși suferința este cea care ne învață că nimic nu ne poate ajuta așa cum ne ajută Dumnezeu. Avem înrădăcinat în adâncul conștiinței adevărul acesta. Dumnezeu vine acolo unde este pace. Mai este un episod biblic foarte frumos, din viața Sfântului Proroc Ilie, care era o fire temperamentală, plină de fervoare. În ciuda acestei firi temperamentale și a râvnei sale, Dumnezeu îi descoperă că El  i se va arăta într-o adiere lină de vânt.

Dumnezeu vine unde este liniște, unde inima învață să se roage și acolo unde lăsăm la o parte rumoarea și zgomotul infernal pe care le declanșează păcatele în viața noastră.

Noi căutăm tot felul de motive, de explicații în ceea ce privește neliniștea noastră. Pot fi foarte mulți factori, și din viața noastră socială, și din familie, însă singurul care conservă starea de neliniște și o alimentează zi de zi, este păcatul”, a spus Ignatie.

Citeste in continuare

StiriEst

DEZASTRU! Mai multi preoti au intrat in iadul care a pus stapanire pe Spitalul din Negresti

Publicat

on

De catre

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, alături de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, au oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negreşti. Din orașul mâncat de sărăcie oamenii au venit cu sutele să se roage la Dumnezeu. Chinuiți și condamnați la lupsuri, negreștenii mai speră în minuni chiar dacă până acum nu au avut parte de ele. 

Episcopul Ignatie, însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și de președintele Crucii Roșii Bavareze, Michael Raut, au vizitat Spitalul închis de la Negrești, evaluând condițiile din cadrul acestuia și posibilele soluții  în ceea ce priveste funcționarea lui. 

Episcopia Huşilor doreşte să amenajeze un aşezământ social pentru persoane vârstnice în incinta fostei maternităţi a Spitalului Orăşenesc Negreşti, închis în anul 2011. În acest sens, Episcopia a trimis Consiliului Local Negreşti o adresă prin care solicită acordarea cu titlu gratuit pe o perioadă de 49 de ani a clădirii fostei maternităţi şi a altor două spaţii din proximitatea acesteia, precum şi a terenului aferent. 

‘În cursul anului trecut, am înfiinţat Asociaţia ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’, asociaţie creştin-ortodoxă non-guvernamentală, social-filantropică şi de dezvoltare comunitară, fără scopuri politice şi nediscriminatorie confesional, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate din cadrul Episcopiei Huşilor, iar activitatea o vom desfăşura prin intermediul acestei asociaţii. Vom crea în jur de 25 de locuri de muncă şi vom amenaja spaţiile solicitate, conform standardelor în vigoare’, se arată în solicitarea Episcopiei Huşilor către Consiliul Local Negreşti. 

Episcopul Huşilor, Ignatie, a mulţumit Primăriei şi Consiliului Local Negreşti pentru ‘deschiderea permanentă arătată faţă de activităţile pastoral-misionare ale episcopiei şi pentru sprijinul arătat până acum’. 

Prin intermediul Asociaţiei ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’ au mai fost deschise trei aşezăminte sociale în municipiul Bârlad şi în comunele Boţeşti şi Fălciu.

Oficial din fruntea CJ: “Spitalul din Negresti nu se mai deschide”

Liberalii acuza conducerea PSD a Consiliului Judetean si pe cea de la Directia pentru Protectia Copilului ca au pus ochii pe cladirea din Negresti deoarece au ganduri necurate. Social democratilor nu le pasa de sanatatea oamenilor si de faptul ca batranii sau copiii pot muri cu zile in lipsa asistentei medicale. In plus, cei de la PNL sustin ca vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mariciuc a afirmat ca spitalul nu va mai fi deschis vreodata. “Mariciuc a spus ca nu se mai deschide, sa ne luam gandul. Eu eram de fata. Asta vrea PSD, bataie de joc la adresa oamenilor”, spune un alt consilier liberal. 

Singurul spital din orasul Negresti este in paragina, dupa ce a „inghitit” sase milioane de euro

Constructia are patru etaje, aparatura moderna, dar pentru ca a fost inchisa in 2011, se degradeaza in fiecare zi.

Din pacate, autoritatile locale nu au solutii si uita de suferinta celor peste 55.000 de locuitori, care au nevoie disperata de medic.

In acest spital s-au investit, intre 2002 si 2006, 6 milioane de euro din fonduri europene. Acum, in locul destinat nou-nascutilor abia poti respira din cauza mucegaiului.

Infiltratiile au distrus zugraveala. Aceste imagini revoltatoare sunt rezultatul incompententei autoritatilor locale, a luptelor politice dintre consilierii PSD si PNL si a haosului din sistemul sanitar. In 2011, spitalul din Negresti s-a inchis prin celebra hotrarare de guvern, care a pus pe butuci alte 67 de unitati medicale.

In acel moment, a fost concesionat unei firme din Bucuresti, insa 

din cauza divergentelor de opinii din Consiliul Local, hotararea n-a putut fi adoptata. A urmat un proces lung si costisitor, iar cladirea a revenit comunitatii, care nu a gasit insa resurse sa o redeschida.

Localnica: „Suntem bolnavi, nu avem bani, suntem neputinciosi. Am osteoporoza, nu am bani asa ajung la Vaslui. Mor acasa. Trebuie facut spitalul, cladirile stau acolo degeaba, canta cucul pe spital. Toate s-au daramat.”

Aceste lucruri se petrec in cel mai sarac oras din Romania, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Localnic: „Cardiacii dau in primire pana la Vaslui. De ce s-au investit atatia bani si pana la urma sa cante cucuveaua in el?!„

Actualul primar a incercat sa deschida un centru de permanenta, dar nu a avut succes.

Vasile Voicu, primar Negresti: „Avem doar 3 medici de familie. Daca facem acest centru am avea continuitate si noaptea, dar problema e ca nu avem cei 5 medici sa facem acest centru. Au probleme si ei. Sunt prost platiti, nu vor sa vina.”

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Bătrânică snopită în bătaie de 3 tineri: „Maică, mă băteau şi râdeau”

Publicat

on

De catre

Trei tineri au tăbărât pe o bătrână, care stătea pe o bancă, în Gara Internațională din Iaşi, aşteptându-şi nepoata să vină cu trenul. Femeia a fost lovită puternic cu pumnii şi picioarele de cei trei, care râdeau în timp ce o loveau, povesteşte bătrâna.

Abia după ce bătrânica a ţipat după ajutor, cu ultimele puteri, cei trei au fugit, iar cineva a alertat autorităţile. Sărmana femeie a fost dusă la urgenţe, având multiple fracturi şi vânătăi groaznice pe tot corpul.

Bătrânică snopită în bătaie de 3 tineri, în Gara Internaţională din Iaşi

O bătrână, în vârstă de 63 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătută cu pumnii şi picioarele de trei tineri care s-au năpustit asupra ei fără vreun motiv. Bătrâna a povestit ce s-a întâmplat pentru bzi.ro.

„Stăteam pe bancă și deodată s-au apropiat de mine. M-au înșfăcat deodată și m-au izbit pe jos. Au început, maică, să mă bată cu pumnii și picioarele, să țipe și să râdă. Fiindcă m-au luat deodată, eu nu am avut timp nici să-mi dau seama ce se întâmplă. M-au bătut cu pumnii în față și mi-au dat cu picioarele în spate. Îmi amintesc că am început să strig după ajutor, iar ei când au auzit asta, au început să fugă. Mi-au luat plasa cu bucate și au dispărut. Abia îmi cumpărasem niște ouă, roșii, castraveți și pâine și mai aveam rest 100 de lei, ca să îi am până la pensie. Mi-au luat tot. Am stat ieri flamandă în spital, până ce, o femeie care stătea cu mine în salon, și-a făcut milă și mi-a cumpărat o bucată de salam și pâine. Nu știu ce au avut oamenii aceia cu mine, de ce mi-o fi făcut atâta rău”, a povestit bătrâna Maria, cu lacrimi în ochi.

Poliţia s-a sesizat deja în acest caz, dar presa locală precizează că autorităţile întâmpină dificultăţi în contactarea familiei bătrânei.

Momentat nu se cunosc informaţii privind atacatorii bătrânei.

Cristian AVRAMESCU

Citeste in continuare

StiriEst

Concediul in Romania, o bataie de joc! Mesajul viral al unei tinere!

Publicat

on

De catre

O tânără din Galaţi a lansat un atac acid asupra condiţiilor care le sunt oferite turiștilor în România. După ce a ales să îşi petreacă vacanţa în țară, tânăra a constatat că bătaia de joc este cuvântul de ordine în domeniul turismului. 

Mesajul tinerei  a devenit în scurt timp viral, fiind distribuit de aproape 2000 de persoane.

Emanuela Turcu a postat pe Facebook un mesaj acid adresat guvernelor din ultimii 30 de ani, dar şi patronilor din turism, după ce concediul de pe Valea Prahovei s-a dovedit a fi complet ratat.

„Am decis să îmi fac vacanța de vară în România. După 25 de ani de concedii în străinătate. Nu zic, în sfertul ăsta de secol, am mai mișunat prin patrie, câte 2-3 zile, da’ nu se pune că a fost vacanță.

Ei bine, proastă alegere. Locurile pe unde am fost, pe Valea Prahovei, frumoase, îți taie răsuflarea. Pe unele le mai văzusem, pe altele le-am văzut pentru prima dată. Asta fiindcă nu mă dau în vânt după munte și vacanțele de vară erau pentru mare, se știe. Frumoasă țară avem! Păcat că e locuită. Turismul și industria ospitalității, ce ironie, sunt de căcat. La propriu. Prețuri nesimțit de mari. Nu se poate să coste cazarea pe noapte în rahatul ăla de Predeal, care a ajuns o ruină, cât în centrul Parisului cu vedere la Turnul Eiffel. Las-o-n pezda mă-sii de viață!

Nu se poate ca la un hotel de 4 stele superior cică să ai prosoape cu găuri și hârtie igienică mai proastă ca în gară la Mizil. Nu se poate să te duci la restaurante cu pretenții și review-uri excelente pe TripAdvisor și chelnerii să aibă negru sub unghii și loloți pe gât. Să nu mai zic că Predealul e mort. Marea rășină de pe Valea Prahovei arată ca un oraș prăfuit de provincie. Un fel de Chitila sau Titu așa.

O părăseală ca la Neptun, altă lele de odinioară ajunsă cerșetoare în zdrențe. Și cum să faci drumul dintre Sinaia și Predeal în trei ore? Cum plm, băi, nemernicilor? E un căcat de drum cât un flit cu boltă…

Nu mă mai lamentez, că am multe de spus. În concluzie:

1. Să vă ia naiba, să vă moară la intrare și să vă crească un coi în fiecare talpă tuturor celor care ați fost la guvernare în ultimii 30 de ani!!!

2. Patronilor din turism, vă doresc faliment crâncen! Să muriți în chinuri și, dacă nu suportați, să vă aruncați în cap de pe Șaua Dichiu (îs de treabă, măcar vedeți ceva frumos înainte să vă duceți în Iad).

3. Pentru un singur lucru, totuși, vreau să le mulțumesc și guvernanților, și patronilor din industria ospitalității (ce ironie!), și chelnerilor cu jeg sub unghii, și recepționerelor netufute: că mi-au amintit de ce în ultimii 25 ani nu mi-am mai făcut concediul în România! Hai sictir!”, a scris Emanuela Turcu în postarea de pe Facebook.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Un bătrân de 70 de ani a trecut cu maşina pe trecere, ignorând pietonii, la Botoşani. Îşi făcuse şi permis fals de conducere

Publicat

on

De catre

Un bătrân de 70 de ani, care se afla la volanul unei maşini, a fost oprit de poliţiştii din Botoşani după ce acesta nu a acordat prioritate pietonilor la trecerea de pietoni, ignorându-i complet şi continuându-şi drumul netulburat.

Bătrânul le-a înmânat un permis fals, asemănător unuia emis de autorităţile britanice, care nu prezenta niciunul dintre elementele de recunoaştere specifice.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani precizează că au observat un autoturism al cărui conducător auto nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public, apoi, folosind semnalele luminoase şi acustice, poliţiştii au procedat la oprirea autoturismului, ocazie cu care au identificat conducătorul acestuia, în persoana unui bărbat de 70 de ani, din municipiul Botoşani.

„Cu ocazia controlului, acesta a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile britanice care nu prezenta toate elementele de siguranţă specifice unui astfel de document. Totodată, a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de acesta se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să se propună o soluţie procedurală”, precizează poliţiştii.

Miruna BADEA

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est