Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Companie de gaze, acuzată de ucidere din culpă în urma unei explozii. Cand vor fi despagubiti oamenii!

Publicat

on

După aproape trei ani de la explozia care a omorât doi oameni şi a rănit alţi 11 într-un bloc din Iaşi, ancheta prinde, în cele din urmă, contur. Compania de gaze a primit calitatea de suspect în dosar, pentru infracţiunile de distrugere şi ucidere din culpă. Procurorii apreciază că angajaţii distribuitorului au făcut verificări în urma semnalelor de alarmă trase de locatari, dar compania nu a luat nicio măsură.

Pe 1 august 2016 o deflagraţie distrugea un bloc cu 15 apartamente din Copou, Iaşi. În urma exploziei au murit doi oameni, un profesor universitar și soția acestuia, fost cercetător. 

Procurorii acuză compania de gaze de distrugere din culpă şi ucidere din culpă

Alte 11 persoane au fost rănite. După aproape trei ani, justiţia e cu un pas mai aproape de stabilirea vinovaţilor.

Mihaela Apostol, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale conferind calitate de suspect societăţii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă şi ucidere din culpă 

În noaptea cu pricina, explozia a fost atât de puternică încât bucăţi din tencuiala blocului au fost aruncate la distanţă de câteva zeci de metri. Chiar și mașinile parcate în apropierea clădirii au fost distruse. 

La momentul respectiv locatarii spuneau că tragedia ar fi putut fi evitată. Asta din cauza faptului că, în ultimele zile, ar fi simţit miros de gaz în scara blocului şi chiar ar fi anunţat autorităţile, însă spun că nu ar fi făcut nimeni nimic să prevină această situaţie. 

Reprezentanţii companiei de gaze evită să discute despre situaţie

Şi anchetatorii consideră că furnizorul de gaz nu a luat măsuri pentru a preveni tragedia, în ciuda faptului că fusese alertat de locatari.

Mihaela Apostol, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: În fapt, procurorul a reţinut că, deşi societatea în urma mai multor verificări efectuate de angajaţi ai acesteia a cunoscut faptul că pe Strada Teodor Văscăuţeanu nr 8 existau scurgeri de gaze naturale, nu a luat măsurile legale care se impuneau pentru stoparea acestora, împrejurare ce a condus la data de 1 august 2016 la o explozie la nivelul bl C2

Roxana Amariei, avocat locatari: În acest dosar se conturează vinovăţia acestei societăţi având în vedere că explozia din 1 august 2016 a fost cauzată de emanaţia de gaz natural datorată unor fisuri din reţeaua de distribuţie de gaze naturale, iar această activitate de administrare a reţelei de distribuţie este obiectul de activitate al societăţii

Compania de gaze susţine că, pentru moment, fiind un proces în derulare, nu se poate pronunţa, dar că a pus la dispoziţia anchetatorilor toate informaţiile solicitate. Competenţa stabilirii vinovăţiei aparţine magistraţilor.

Cristian AVRAMESCU

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est