Conecteaza-te cu noi

StiriEst

ACUM: Întâlnire între Ignatie și Teodosie. Moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au ajuns la Vaslui

Publicat

in

Capela cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” şi „Sfântul Apostol Andrei”, ridicată în curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, va fi sfinţită mâine, joi 16 august. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, şi de Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

În această seară a ajuns la Vaslui Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. El a fost întâmpinat de PS Ignatie. Teodosie a adus la Capela de la DGASPC racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

Sfintele moaşte vor rămâne la Vaslui până vineri, 17 mai, la orele 12.00.

Joi, 16 maislujba de sfinţire va începe la ora 08.30şi va fi urmată de Sfânta Liturghie,săvârşită pe un podium special amenajat în proximitatea sfântului locaş.

Răspunsurile la strană vor fi date de Corala Armoniaa Arhiepiscopiei Tomisului. În după-amiaza aceleiaşi zile, de la ora 18.00Corala Armoniava concerta în Parcul Copoudin municipiul Vaslui.

Dupa sfintirea bisericii, toti credinciosii care vor participa la eveniment vor primi permisiunea sa intre în Sfantul Altar pentru a saruta Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa din Altar. Inclusiv femeile vor avea aceasta permisiune. Pictura lacasului de cult a inceput in urma cu doi ani. “Ea a fost realizata de un tanar talentat provenit din sistem, Constantin Mardare. Acesta este si absolvent al facultatii de arte. Constantin Mardare a pictat toata biserica fara sa fie remunerat, in conditiile in care aceste lucrari sunt foarte scumpe”, a declarat parintele Petru Damian. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.