Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un bărbat din Vaslui a murit la doar câțiva metri de fiica lui. A fost înţepat de un roi de albine furioase

Publicat

in

Bărbatul de 69 de ani lucra la vie pe un teren din comuna Vultureşti, din Vaslui, când a observat că albinele au atacat un cal.

Omul a mers să dezlege animalul, iar insectele s-au năpustit asupra lui. Bărbatul a fost înţepat de mii de ori, la doar câţiva metri de fiica lui, în vârstă de doar 13 ani.

Nora victimei:I-a dat drumul si-a pus haina verde in cap si cand a venit era plin de albine si intepat tot.

Imediat a intrat în şoc anafilactic, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Lavinia Carp, medic:La sosire am gasit pacientul in stop cardiorepsirator cu manevre de resuscitare initiate de saj. Am continuat resuscitarea dar din pacate s-a declarat decesul.

Albinele ucigaşe puteau să pună oricând în pericol şi alte vieţi.

Vremea a schimbat, în această perioadă, comportamentul albinelor, spun apicultorii. Nu mai devreme de săptămâna trecută, în judeţul Mureş, insectele îngheţau în stupi, în plin sezon de polenizare. Fără nectar de cules, albinele au fost hrănite cu un amestec de apă şi zahăr, ca să nu moară. Au urmat câteva zile mai călduroase, dar acum temperaturile au scăzut din nou.

Apicultorii atrag atenţia că mai există un factor care schimbă comportamentul insectelor.

Apicultor: Rapita elimina un ulei volatil primavara si le face nervoase, se poate intampla la oricine

Un raport ONU arată că schimbările climatice şi poluarea fac, treptat, ca albinele să intre pe lista speciilor pe cale de dispariţie. Iar vremea nu pare deloc să se stabilizeze. 7 judeţe din sud-vestul ţării sunt sub cod galben de ploi până mâine dimineaţă. Soarele îşi va face apariţia în weekend, pentru ca de luni să se întoarcă ploile. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.