CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Arafat a trimis Corpul de Control la Ambulanta! Mohamad Awaad este nevinovat!

Publicat

on

Raed Arafat a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanta din Vaslui. Seful Directiei pentru Situatii de Urgenta a luat aceasta decizie dupa ce medicul Mohamad Awaad a fost acuzat de unii colegi ca nu respecta protocoalele si ca salveaza numai pe cine vrea el. Trimisii lui Arafat la Vaslui au stat de vorba cu mai multi angajati de la SAJ, au fost audiati, asistente medicale, medici, soferi, dar si cei din conducerea institutiei. Dupa ce au stat de vorba cu angajatii SAJ, membrii Corpului de Control au teas concluzia: Mohamad Awaad nu este vinovat. Se pare ca medicul este victima unor colegi care

nu il suporta si care vor cu orice pret sa scape de el. 

Vă reamintim că medicul Mohamad Awaad de la Serviciul de Ambulanță din Vaslui a fost acuzat de colegi ca slavează numai pe cine vrea el și că are grave lacune în desfășurarea activității. Cei peste 200 de colegi ai medicului Mohamad Awaad, angajați ai Serviciului de Ambulanță Vaslui, susțin că este imposibil să lucreze cu acesta.  Sindicatul SAJ a întocmit și un memoriu în care enumeră nemulțumirile referitoare la Awaad. Medicul a mai fost acuzat că nu resuscitează pe nimeni. ”Când este trimis la un pacient în stop cardio-respirator, în general declară decesul, fără a efectua resuscitare”, scriu colegii medicului. Colegii lui Awaad mai afirmă că acesta ar fi abandonat un bolnav în ambulanță, nu a plecat la o solicitare de urgență pentru că i s-a terminat tura sau că a întârziat la o urgență, iar când a ajuns, pacientul a murit. În urma cu 5 ani a abandonat în ambulanță un pacient în stare gravă, care a fost transportat până la spital, pe o distanță de 50 km, doar cu asistenta. În acest timp, și-a recuperat mașina personală dintr-o benzinărie. De asemenea, în data de 14.03 2019, în jurul orei 7.30, dr. Awad Mohamad  a refuzat să plece la o solicitare pentru un pacient care prezenta convulsii, aflat în loc public. Acesta a motivat că e la sfârșit de tură și trebuie să participe la ora 8.00 la programul de pregătire profesională. Pe 11.01.2019, a fost solicitat să se deplaseze la o urgență unde era prezent un echipaj fără medic. Membrii acestuia găsiseră un pacient cu infarct miocardic. Doctorul s-a deplasat la caz, a confirmat diagnosticul, refuzând să preia pacientul, motivând că nu are ce să-i facă. În data de 15.01.2019, ora 8.40, dispeceratul l-a trimis la o solicitare unde era prezent un echipaj fără medic, care constatase că pacientul se afla în stop cardiac. La acel moment, nu era schimbat în uniforma de serviciu, deși programul începe la ora 8.00. Ca urmare, a plecat cu întârzire, iar când a ajuns la caz a constatat decesul”, se arată în memoriul semnat de colegii lui Awaad. 

Medicul susține că nu știe despre ce este vorba. 

“Nu știu despre ce este vorba. Dacă va fi anchetă, asta va fi treaba internă a serviciului. Cu tot respectul pentru dumneavoastră, jocul este foarte murdar și aveți grijă ce scrieți. Sunt conflicte personale care nu au nici o legătură cu mine. Nu mă bag în mizerii. Aștept să se finalizeze cercetarea. Nu pot să declar nimic. Eu nu cobor ștacheta la nivelul oricărui om care vrea cu tot dinadinsul să dea un medic afară de la serviciu. Este strict treaba lui”, a declarat medicul Awaad. 

StiriEst

Medicul infectat a refuzat internarea. Alti patru pacienti au COVID

Publicat

on

De catre

Medicul cu coronavirus a refuzat internarea

Medicul infectat a refuzat internarea – Patru bolnavi de la Spitalul de Urgenta Vaslui au fost infectati cu noul coronavirus. Este vorba despre doi batrani care se aflau internati la Sectia de Boli Infectioase si despre doi pacienti tineri care s-au prezentat la Urgente. Acestia din urma aveau simptome specifice infectiei cu noul coronavirus. Conducerea Spitalului de Urgenta Vaslui sustine ca intr-o singura zi s-au lucrat 94 de teste COVID, iar 4 dintre acestea au iesit pozitive.

Saptamana trecuta un medic de la Sectia ORL de la Spitalul de Urgenta din Vaslui a fost testat pozitiv pentru Covid. DSP Vaslui a declansat o ancheta epidemillogica. Au foste testat zeci de cadre medicale si pacienti. Pana acum, niciun alt cadru medical nu a fost infectata. Mai sunt insa in lucru o serie de teste. Medicul infectat făcea naveta la Iași cu microbuzul spitalului, alături de medici care lucrează în toate secțiile. Trebuie spus ca acesta lucrează inclusiv in domeniul privat, la clinici din Vaslui și Iași. Medicul nu avea simptome respiratorii, specifice bolnavilor Covid. El acuza doar greață, dureri de cap si abdominale. Secțiile unde acesta a avut acces, inclusiv Blocul Operator au fost dezinfectate. Si microbuzul care transporta medicii de la Iași la Vaslui a fost dezinfectat. Medicul infectat a refuzat internarea, el fiind izolat la domiciliul sau din judetul Iasi.

La Spitalul din Barlad sunt in prezent 23 de pacienti confirmati cu noul coronavirus, opt suspecti pentru care se asteapta rezultatul testului si 98 pacienti non covid.

Citeste in continuare

StiriEst

Pompierii au salvat un cal care cazuse intr-un canal

Publicat

on

De catre

Pompierii au salvat un cal care cazuse intr-un canal

Pompierii de la Detașamentul de pompieri Bârlad au intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate (7 subofițeri) pentru salvarea unui cal care căzuse într-un canal din localitatea Simila, comuna Zorleni.
La fața locului a fost adus și un buldoexcavator, astfel că după aproximativ 75 minute, animalul a fost scos din canal.

Citeste in continuare

StiriEst

O masina de teren a luat foc in trafic

Publicat

on

De catre

O masina de teren a luat foc in trafic

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Costești.
La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la un autoturism de teren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o defecțiune tehnică la compartimentul motor (scurgere de carburantl).
Nu au fost victime.

Citeste in continuare

StiriEst

Metoda accidentul! O batrana din Albesti a ramas fara 24.000 de lei!

Publicat

on

De catre

O batrana din Albesti a ramas fara 240.000 de lei!

 Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au finalizat cercetările față de două persoane, un bărbat și o femeie, din județul Iași, bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Prejudiciul cauzat depășește 24.000 de lei. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pe numele unui bărbat de 27 de ani și al unei femei de 32 de ani, ambele persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 25.06.2020, în jurul orei 19:00, acesteaar fi contactat telefonic o femeie de 90 de ani, din comuna Albești, județul Vaslui, cu scopul de a o induce în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acesteia într-un accident rutier. În acest sens, femeii i s-a solicitat o anumită sumă de bani, apelanții pretinzând, în mod nereal, că ar deține calități oficiale și că i-ar putea oferi ajutor. Mai mult, persoanele bănuite s-ar fi deplasatulterior la domiciliul persoanei vătămate, de unde ar fi ridicat suma de bani pretinsă la telefon. Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 24.000 de lei. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea unității de parchet competente, au propus luarea măsurii arestării preventive față de cele două persoane,  instanța de judecată admițând propunerea. Astfel, persoanele în cauză au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.         

           Reamintim astfel modalitatea prin care infractorii se îmbogățesc, pe seama unor persoane care dau curs cu ușurință solicitărilor telefonice de a oferi (depune) bani (în conturile) unor persoane necunoscute.   

           Infractorii utilizează calităţi false (în general rudă cu victimele înșelăciunilor,  avocat, doctor, magistrat) şi solicită telefonic diferite sume. Banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate (fiu, fiică, ginere) sunt în spital sau au fost reţinute de organele de poliţie pentru săvârşirea unor accidente de circulație (cu victime decedate sau rănite grav). Banii solicitați reprezintă onorariul avocatului sau trebuie plătiți victimei presupusului accident,  pentru a fi evitată întocmirea unui dosar penal şi pedeapsa cu închisoarea. Victimele sunt în general alese din rândul persoanelor vârstnice, vulnerabile, uşor de impresionat, care au membri din familie în străinătate şi care deţin bani la domiciliu. În prima fază, sunt contactate pe telefoanele fixe, fără afişaj electronic automat al numărului apelant, aceasta fiind o măsură de precauţie a infractorilor. Pentru reușita unor astfel de acțiuni, aceștia mizează pe mai mulți factori:  incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante; empatia sau compasiunea ridicată a victimei înșelăciunii, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni. De cele mai multe ori, pe fondul emoțiilor și al agitației, victimele nu mai reţin detaliile discuţiilor şi sunt uşor influenţabile, astfel încât, cu foarte mare uşurinţă, acceptă să transfere sume importante pe numele unor persoane pe care nu le cunosc, indicate de către escroci.

       Pentru prevenirea acestor tipuri de fraude, Poliţia vă recomandă insistent:

Dacă sunteți contactați de pe un număr pe care nu îl cunoașteți de către o persoană care se dă drept rudă, sau care pretinde că vorbește în numele unei rude,cereți cât mai multe detalii, din care să vă convingeți de identitatea celui în cauză, respectiv de realitatea informațiilor deținute cu privire la persoana la care se face referire. Verificați dacă situația de urgență este reală prin apelarea persoanei vizate (soț, soție, fiu, fiică, nepot, nepoată etc.) la numărul de telefon pe care îl cunoașteți deja sau pe care îl aveți salvat în agenda telefonică.

Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.  

​Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoașteți și nu furnizați bani unor persoane necunoscute. Aceeași recomandare trebuie să o aveți în vedere dacă persoane necunoscute vă solicită, sub orice pretext, să reîncărcați cartele telefonice. 

​Oricine poate fi implicat într-un accident de circulație, dar într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident rutier, nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgență.​

​În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția prin apel la 112, așteptați recomandări din partea unui polițist și respectați-le întocmai!

Citeste in continuare

StiriEst

Aproape 100 de amenzi in urma controalelor la terasele si piscinele din Vaslui

Publicat

on

De catre

Aproape 100 de amenzi in urma controalelor la terasele si piscinele din Vaslui


Peste 140 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivel județean, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19.

În activitățile desfășurate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Vaslui, au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspectori ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, reprezentanți ai Direcției de Sanatate Publică, angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, reprezentanți ai Autorității Rutiere Române, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

După primele activități desfășurate în acest sens, la nivelul județului Vaslui au fost verificate 121 de societăți comerciale (terase, piscine, etc) și legitimate peste 130 de persoane. Au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru participarea la activități în spații pentru care au fost instituite restricții, pentru încălcări ale prevederilor  Legii 12/1990 privind  protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, pentru încălcări ale prevederilor  OG 28/1999 privind  obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electonice fiscale, pentru încălcări ale prevederilor  H.G. 857/2011 privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice,  dar și pentru abateri la regimul circulației rutiere.

“Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, spun reprezentanții IPJ Vaslui.

Pentru a putea interveni rapid, a fost înființată o linie TelVerde                    0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon a devenit operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est