Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Arafat a trimis Corpul de Control la Ambulanta! Mohamad Awaad este nevinovat!

Publicat

in

Raed Arafat a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanta din Vaslui. Seful Directiei pentru Situatii de Urgenta a luat aceasta decizie dupa ce medicul Mohamad Awaad a fost acuzat de unii colegi ca nu respecta protocoalele si ca salveaza numai pe cine vrea el. Trimisii lui Arafat la Vaslui au stat de vorba cu mai multi angajati de la SAJ, au fost audiati, asistente medicale, medici, soferi, dar si cei din conducerea institutiei. Dupa ce au stat de vorba cu angajatii SAJ, membrii Corpului de Control au teas concluzia: Mohamad Awaad nu este vinovat. Se pare ca medicul este victima unor colegi care

nu il suporta si care vor cu orice pret sa scape de el. 

Vă reamintim că medicul Mohamad Awaad de la Serviciul de Ambulanță din Vaslui a fost acuzat de colegi ca slavează numai pe cine vrea el și că are grave lacune în desfășurarea activității. Cei peste 200 de colegi ai medicului Mohamad Awaad, angajați ai Serviciului de Ambulanță Vaslui, susțin că este imposibil să lucreze cu acesta.  Sindicatul SAJ a întocmit și un memoriu în care enumeră nemulțumirile referitoare la Awaad. Medicul a mai fost acuzat că nu resuscitează pe nimeni. ”Când este trimis la un pacient în stop cardio-respirator, în general declară decesul, fără a efectua resuscitare”, scriu colegii medicului. Colegii lui Awaad mai afirmă că acesta ar fi abandonat un bolnav în ambulanță, nu a plecat la o solicitare de urgență pentru că i s-a terminat tura sau că a întârziat la o urgență, iar când a ajuns, pacientul a murit. În urma cu 5 ani a abandonat în ambulanță un pacient în stare gravă, care a fost transportat până la spital, pe o distanță de 50 km, doar cu asistenta. În acest timp, și-a recuperat mașina personală dintr-o benzinărie. De asemenea, în data de 14.03 2019, în jurul orei 7.30, dr. Awad Mohamad  a refuzat să plece la o solicitare pentru un pacient care prezenta convulsii, aflat în loc public. Acesta a motivat că e la sfârșit de tură și trebuie să participe la ora 8.00 la programul de pregătire profesională. Pe 11.01.2019, a fost solicitat să se deplaseze la o urgență unde era prezent un echipaj fără medic. Membrii acestuia găsiseră un pacient cu infarct miocardic. Doctorul s-a deplasat la caz, a confirmat diagnosticul, refuzând să preia pacientul, motivând că nu are ce să-i facă. În data de 15.01.2019, ora 8.40, dispeceratul l-a trimis la o solicitare unde era prezent un echipaj fără medic, care constatase că pacientul se afla în stop cardiac. La acel moment, nu era schimbat în uniforma de serviciu, deși programul începe la ora 8.00. Ca urmare, a plecat cu întârzire, iar când a ajuns la caz a constatat decesul”, se arată în memoriul semnat de colegii lui Awaad. 

Medicul susține că nu știe despre ce este vorba. 

“Nu știu despre ce este vorba. Dacă va fi anchetă, asta va fi treaba internă a serviciului. Cu tot respectul pentru dumneavoastră, jocul este foarte murdar și aveți grijă ce scrieți. Sunt conflicte personale care nu au nici o legătură cu mine. Nu mă bag în mizerii. Aștept să se finalizeze cercetarea. Nu pot să declar nimic. Eu nu cobor ștacheta la nivelul oricărui om care vrea cu tot dinadinsul să dea un medic afară de la serviciu. Este strict treaba lui”, a declarat medicul Awaad. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.