Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dupa trei ani de hartuire Porumboiu si Dan Marian au scapat de DNA

Publicat

in

Fostul parlamentar PNL, Dan Marian a fost gasit nevinovat dupa trei ani de cercetari, in care cariera politica i-a fost distrusa! In urma cu trei ani de zile cu putin timp inainte de alegeri, atunci cand Dan Marian se pregatea sa candideze pentru un nou mandat, DNA i-a incurcat planurile. Dupa 3 ani de cercetari, intr-un dosar in care era acuzat de procurorii DNA de instigare la abuz in serviciu, Dan Marian a primit o decizie de clasare, insa procurorii anticoruptie si-au atins oricum scopul:l-au scos de pe scena politica. In acelasi dosar a mai fost anchetat si omul de afaceri Adrian Porumboi! Si acesta a primit achitare si a fost absolvit de orice vina. În dosarul instrumentat de DNA Iasi, se investigheaza o presupusa retrocedare frauduloasa a unui teren viticol din Husi, judetul Vaslui. Potrivit procurorilor, în 2007, o societate viticola controlata de Gigi Netoiu a dobândit în proprietate, în mod fraudulos, la preturi sub valoarea de piata, suprafata totala de 692 ha – plantata cu vita de vie, situata pe amplasamentul fostelor plantatii ale SC Vidisamp SA Husi, teren aflat în administrarea Agentiei Domeniilor Statului. Procurorii anticoruptie sustineau acum trei ani ca în afacere ar fi fost implicati atât Dan Marian cât si Adrian Porumboiu, precum si mai multi functionari ai Prefecturii Vaslui. “Concret, în primavara anului 2006, inculpatul Netoiu Gheorghe, în întelegere cu inculpata Georgescu (fosta Vasile) Luchi, a cautat si identificat o modalitate ilicita prin care sa dobândeasca în proprietate, la preturi sub valoarea de piata, suprafata de teren în cauza. Astfel, atât personal, cât si prin intermediul unei alte persoane, inculpatul Netoiu Gheorghe i-a solicitat inculpatului Marian Dan-Mihai, deputat la data faptelor, ca, în schimbul unor foloase materiale, sa determine persoane cu functii “cheie” în procesul decizional legat de retrocedari“, au precizat procurorii.

Dupa 3 ani de cercetari, se pare ca procurorii au concluzionat ca fapta nu exista si i-au dat lui Dan Marian – NEINCEPEREA URMARIRII PENALE (NUP).

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.