Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mii de pelerini așteaptă în ploaie sosirea Papei Francisc la Iași

Publicat

in

Papa Francisc este așteptat la Palatul Culturii de zeci de mii de pelerini. Ei nu s-au lăsat descurajați de ploaia torențiala și grindină și, înfășurați în pelerinele de ploaie pe care le-au primit în „sacul pelerinului”, au rămas în spațiile special amenajate din fața scenei și de-a lungul străzii pe care va trece Papa Francisc în papamobil.

Mulțimea entuziasmată de pelerini a scandat la un moment dat „vivat papa”.

Pe străzi sunt voluntari care îi direcționează către zonele la care au bilet. Fiecare zona are un filtru de securitate. Pelerinii sosiți la Iași pentru a-l vedea pe Papa Francisc sunt veniți din toate județele și sunt bătrâni, tineri și copii. Cei mai în vârstă au venit pregătiți cu scaune.

De la Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va pleca la Iaşi, unde va ajunge după ora 17,00, şi va vizita Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”.

Aici se va întâlni cu aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă.

După această întrevedere, se va deplasa cu papamobilul spre Piaţa Palatului Culturii pentru a participa la „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”.

Papa Francisc va susţine un discurs pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.