Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bikers for Humanity 2019- motociclistii ajuta orfanii

Publicat

in

Peste trei sute de motociclişti din întreaga ţară s-au unit şi au pus zâmbetul pe feţele unor copii instituţionalizaţi! De 1 Iunie, voluntarii au reabilitat apartamentele şi casele din Tulcea în care locuiesc. Şi nu s-au limitat la atât. De Ziua Internaţională a Copilului le-au făcut o surpriză de neuitat.

Motocicliști din toată țara, inclusiv din județul Vaslui, au lucrat la cele 7 proprietăţi (patru apartamente şi trei case) din cadrul Complexului de Tip Familial Tulcea, dorind astfel să ofere copiilor condiţii mai bune de trai şi, implicit, şansa la o viaţă mai bună. În apartamentele orfanilor au fost instalate centrale termice şi calorifere, au fost înlocuite geamurile şi uşile, au fost reparate instalaţiile de climatizare şi înlocuite sursele de iluminat. În total, 7 proprietăţi au beneficiat de investiții care au dus la schimbări majore.

„Locuințele se confruntă cu aceeaşi problemă – lipsa apei calde permanente. În acest moment, apa caldă este asigurată cu boilere electrice. Este destul de dificil, pentru că se aşteaptă la rând să se facă baie. De asemenea, uneori sunt şi probleme cu încălzirea, iar centralele pe gaze ne-ar ajuta să asigurăm permanet apă caldă şi căldură“, a precizat Dănuţ Pascali, şef centru în cadrul Complexului de Unităţi Tip Familial Tulcea.

Ştefan Băncilă, organizator/voluntar BFH 2019: Ce se vede este o muncă de un an de zile și abia apoi încep lucrurile să curgă. Anul ăsta le-am pregătit din timp. Toate materiele le-am avut cu o săptămână mai devreme.

Și la  casele în care locuiesc copiii defavorizaț, motocicliştii au făcut modificări. Au fost construite magazii exterioare pentru alimente și au fost refăcute locurile de joacă.

Cristian Hrubaru, organizator Bikers For Humanity: Copiii când vor intra în casă vor găsi pătuțuri, vor găsi birouri birouri noi, vor găsi bibliotecă și așa mai departe. Am fost deja în 4 – 5 locații unde am lăsat jucării, hăinuțe, alimente și tot felul de lucuri pe care le-am strâns din donații de la oamenii de bine de pretutindeni din țară.

În timpul amenajărilor, voluntarii au avut grijă ca de 1 Iunie copiii să aibă parte şi de distracţie. Au mers la herghelie, unde au călărit şi s-au plimbat cu trăsura, au luat masa la restaurant, apoi le-a fost organizată o petrecere.

Felix Guţu, organizator/voluntar BFH 2019: Sincer, și acum mi se zbârlește pielea un pic, inclusiv după ce i-am dus înapoi și au văzut ce s-a întâmplat aici întrebau – pentru că am făcut două curse – “oare în gențile astea chiar sunt laptopuri? oare tabletele astea chiar merg?” Alte fete de 18-19 ani ziceau: “Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, nu am avut niciodată un 1 iunie ca ăsta!” 

La finalul zilei, toți copiii au primit cadouri. Pe lângă donațiile venite din toată țara – rechizite, carți, jucării, haine, alimente, cei mici au primit laptopuri și tablete.

Evenimentul Bikers for Humanity este iniţiat de realizatorul radio Cristian Hrubaru. La prima ediţie au participat 400 de motociclişti care au ajutat 36 de familii din Bacău. În 2017, peste 150 motociclişti au turnat fundaţiile pentru patru cvadruplexuri, destinate unui număr de 16 familii cu venituri mici din Cumpăna, Constanţa. Anul trecut, motocicliştii s-au strâns tot în judeţul Constanţa, unde au reabilitat casele a 9 familii cu posibilităţi financiare reduse din comuna Chirnogeni. La evenimentul din 2018 au participat peste 300 motociclişti. Din județul Vaslui au fost doi reprezentanți anum trecut. Anul acesta însă, delegația s-a mărit și a avut participanți din toate orașele din județul Vaslui. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.