Conecteaza-te cu noi

StiriEst

”Luați maică și câinele, că și el e suflet!”

Publicat

in

Apa a năvălit cu putere peste localitatea Ohaba Lungă din Timiș în care cei mai mulți locuitori sunt vârstnici, distrugându-le agoniseala de o viață.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a postat pe pagina de Facebook un instantaneu de la o salvare pe care au avut-o în comună, unde o femeie în vârstă n-a vrut să fie luată cu barca doar ea, ci doar împreună cu câinele său credincios.

”O bunică a rămas izolată în casa înconjurată de apă, singura ei alinare fiind câinele care i-a rămas loial în fața pericolului adus de viitură. În cei peste 80 de ani de viață, bătrâna nu a văzut o asemenea furie a naturii, care să îi ia toată agoniseala în câteva secunde.

Apa depășea un metru și jumătate, iar pericolul era foarte mare. Femeia se refugiase într-o zonă înaltă a casei, iar singura ei scăpare erau pompierii, care au venit la timp pentru a o salva”, au scris pompierii.

Bătrâna le-a spus: „Luați maică și câinele, ca și el e suflet! A avut grija de mine atâta timp!”

”De peste șapte zile, pompierii militari din întreaga țară derulează intervenții dramatice de salvare a persoanelor din calea viiturilor provocate de ploile abundente și vremea severă”, se încheie povestea salvatorilor români, de pe Facebook.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.