CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Condamnati initial la inchisoare, un fost primar si alti functionari au fost achitati. Oana Iovu:”Satisfacția profesiei- zâmbetul omului nevinovat”

Publicat

on

Condamnat initial la 4 ani de inchisoare cu executare si plata unei amenzi uriase, cel mai longeviv primar al PNL din judetul Vaslui, Iulian Miliare, actualmente consilier, scapa de puscarie. Curtea de Apel Iasi a desfiintat setinta data anul trecut de magistratii Tribunalului Vaslui. Fostul primar al comunei vasluiene Berezeni era acuzat că ar fi încasat ilegal aproape 1 milion de lei cu titlul de subvenţii 

El a fost initial găsit vinovat de fals în scrisuri sub semnătură privată şi fraude cu fonduri europene. Iulian Miliare a fost trimis în judecată chiar înaintea alegerilor locale din 2016, pe care le-a şi pierdut.

Astfel, judecătorii vasluieni au dispus anul trecut condamnarea lui Miliare la 4 ani de închisoare şi 4 ani interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau orice alte funcţii publice. De asemenea, judecătorii au dispus condamnarea lui Miliare la o pedeapsă de 37.500 lei amendă penală (250 zile amendă, fiecare a 150 lei ziua de amendă), care în caz de neachitare se va transforma în zile de închisoare. Prima pedeapsa a fost aplicată pentru fraudele cu fonduri europene, în timp ce amenda uriaşă a fost aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Curtea de Apel Iasi a schimbat încadrarea juridică a faptelor cu privire la care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Iulian Miliare. “Instanta înlătură dispozitiile privind condamnarea inculpatului MILIARE IULIAN la pedeapsa de 37.500 lei amendă penală pentru săvârsirea infractiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, achită pe inculpatul MILIARE IULIAN, (…) pentru infractiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpatul MILIARE IULIAN pentru infractiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, prevăzută de art. 322 Cod penal (declaratia din 30.04.2010), întrucât nu există probe că inculpatul a comis infractiunea. Reduce pedeapsa principală stabilită inculpatului MILIARE IULIAN de la 4 (patru) ani la 3 (trei) ani închisoare. Mentine pedepsele complementare si accesorii stabilite de instanta de fond. În temeiul art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate si stabileste un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se arata in hotararea instantei. 

Alti doi inculpati au fost achitati! Avocatul Oana Iovu: “Asta este satisfacția profesiei- zâmbetul omului nevinovat”

Alţi trei inculpaţi din dosar, Lascăr Prăjica, contabilul Primăriei Berezeni, Neculiţă Mărgărint (şeful unei ferme agricole de pe Valea Prutului) şi  Dorel Chirilă, reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Animale ”Gospodarul Zootehnist” Berezeni, au fost achitati de Curtea de Apel Iasi dupa ce initial judecatorii vasluieni i-au condamnat la câte trei ani închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere câte trei ani fiecare sub supraveghere.

“Rejudecând cauza, în limitele desfiintării: I. Înlătură dispozitiile instantei de fond referitoare la condamnarea inculpatilor NECULITĂ MĂRGĂRINT, PRĂJICĂ LASCĂR si CHIRILĂ DOREL. Constată că legea penală aplicabilă celor trei inculpati este legea penală în vigoare la data la care se retine comiterea faptelor. Înlătură dispozitia instantei de fond referitoare la mentinerea măsurilor asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatilor Neculită Mărgărint, Prăjică Lascăr si Chirilă Dorel si dispune ridicarea acestor măsuri asigurătorii. V. Înlătură dispozitia instantei de fond referitoare la anularea actului de constituire al Asociatiei si a adeverintei nr. 206 din 22.01.2009”, se mai arata in hotararea instantei. 

“Dupa atatia ani de procese si dupa ce a fost suspendat din functie, clientul meu Dorel Chirila, inginer la APIA a fost achitat. Spre asta tind mereu – sa avem identitate intre adevarul faptic si cel juridic. Asta e satisfactia profesiei- zambetul omului nevinovat”, a declarat avocatul Oana Iovu. 

StiriEst

Un barbat si-a muscat nevasta. Femeia, in stare grava la spital

Publicat

on

De catre

Un barbat si-a mușcat nevasta. Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. El este acuzat de tentativă de omor asupra unui membru al familiei. Costel Crăciun și-a mușcat soția, a lovit-o și a atacat-o cu o sabie. Femeia a supravițuit miraculos rănilor provocate de bărbatul ei.

Costel Crăciun, 49 de ani, e acuzat că și-a lovit soția cu capul în gură. Apoi a mușcat-o de brațe și a înjunghiat-o cu o sabie în spate! Anchetatorii spun că bărbatul din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, și-a târât soția rănită și a vrut să o ucidă. Victima a fost la un pas de moarte. A reușit să scape și să fugă 300 de metri, până la o vecină. Aceasta a sunat de urgență la 112.

A intrat noaptea peste victima

“Inculpatul, înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni, a intrat în camera în care soția sa dormea. Intenția a fost clară de a o lovi. Victima a auzit ușa scârțâind. S-a trezit, și-a dat seama că urmează să fie atacată și a reușit să se ferească”, a spus Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, citată de BZI.

Procurorii ieșeni au adăugat că ieșeanul Costel Crăciun și-a continuat atacul, deși nevasta lui reușise inițial să scape. Mai mult, acesta a avut inclusivmomente de canibalism, mușcându-și victima de brațe. “Victima a fost prinsă de păr de către inculpat și târâtă pe podea, până în camera lui. El a încercat să înjunghie victima, dar ea s-a apărat. Din acest motiv, inculpatul a lovit-o pe femeie în mod repetat cu capul în nas.

De asemenea, el a mușcat victima de brațe. Când victima s-a aplecat din cauza durerii, inculpatul a înjunghiat-o de două ori în spate”, a mai spus Mihaela Apostol.

A umplut-o de sânge

Anchetatorii au stabilit că soția individului a reușit să scape de sub ploaia de lovituri și să fugă, plină de sânge. Victima a urlat după ajutor, iar vecina a sunat de urgență la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, care a transportat femeia la spital. Femeia a fost supusă unei operații, iar medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol.

Un barbat si-a muscat nevasta!

Citeste in continuare

StiriEst

Accident pe DE 581! Un autoturism s-a ciocnit cu un camion

Publicat

on

De catre

Accident pe DE 581! Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu apă si un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI la un accident rutier produs pe raza localității Sălcioara, comuna Banca, pe DE 581. În accident sunt implicate două autovehicule și două persoane. Un autoturism a intrat în coliziune cu un autocamion, o persoană fiind rănită. Persoana rănită a fost preluată de ambulanța SAJ Vaslui, substația Bârlad. În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, au rezultat scurgeri de carburant pe carosabil. Șoseaua va fi sablată și mai apoi spălată.

Accident pe DE 581

Citeste in continuare

StiriEst

Deputatii Solomon si Stativa, in vizorul CNCD! Cei doi au provocat un scandal intr-o saormerie

Publicat

on

De catre

Doi deputati au vrut sa cumpere o shaorma

Deputatii Solomon si Stativa, in vizorul CNCD! Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis demararea procedurii de autosesizare în cazul a doi deputaţi. Aceștia au provocat un scandal într-o șaormerie.

Deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă au fost amendați de polițiști pentru provocarea și participarea la un scandal. S-a întâmplat într-un fast-food din Bucureşti. Cei doi au primit amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea COVID-19.

“Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei doi bărbaţi şi cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea COVID”, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

O patrulă a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din Sectorul 3 să intervină. În interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant.

Poliţiştii au depistat persoana în cauză. În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar.

Deputații au primit amenzi

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei. Sancțiunile sunt pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice. De asemenea, au fost amendați şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, cei doi pot contesta măsura în termen de 15 zile.

“Un mare fâs”

Solomon susține că incidentul a fost declanșat după ce nu s-a înțeles cu angajatul șaormeriei, care era de origine turcă și nu vorbea bine limba română.

”Cum a fost aseară? Ca la șaormerie. Marele atac de la șaormerie. Nu știu, domne, eu încercam să mă înțeleg cu un turc care nu vorbea românește. Probabil că noaptea uită limba română, cei care lucrează în țara noastră. Cetățeanul eraa la casă, după un blindaj foarte solid de plastic, cum era în toată șaormeria, cu vitrine de plastic.

Nu era nimeni în șaormerie. Legea spune, când ești singur și poți să păstrezi o distanță de 3 metri poți să nu porți mască. Când a mai intrat cineva în șaormerie mi-am pus mască. Eu am tot timpul mască asupra mea. Și nu expun vânzătorii la amenzile pe care le pot primi din cauză că eu aș fi căpos că nu port mască.” – a declarat parlamentarul PSD. 

Sorin SAIZU

Deputatii Solomon si Stativa, in vizorul CNCD. 

Citeste in continuare

StiriEst

11 cazuri noi de COVID! Petrecere de pensionare la Policlinica Vaslui

Publicat

on

De catre

11 cazuri noi de COVID! Crește numărul infectărilor cu noul coronavirus. Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Potrivit surselor stiriest.ro, numărul de îmbolnăviri de la Policlinica Vaslui a apărut în contextul în care aici ar fi avut loc o petrecere de pensionare la care au participat mai mulți angajați ai instituției. Este vorba despre angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. “A ieșit o colegă de la Fizioterapie la pensie, s-au întâlnit mai mulți angajați, au servit ceva de mâncare (tort n.r) și o cafea”, a declarat un angajat al instituției. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. O decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia focarului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

48 de persoane se află în izolare la domiciliu la data curentă, iar una singură în carantină. Județul Vaslui depășește astfel cifra de 200 de infectări de la începutul pandemiei. Au fost înregistrate  21 de decese, 147 de persoane s-au vindecat, iar doi bolnavi au refuzat internarea.

Mihaela SIMA

11 cazuri noi de COVID

Citeste in continuare

StiriEst

Tanar inecat in Prut! S-a aruncat in apa sa-si salveze calul

Publicat

on

De catre

Tânăr înecat în Prut! Un tânăr de 36 de ani din Vaslui a fost găsit înecat în Prut, cu tot cu cal și căruță. Trupul său fiind scos la mal de polițiștii de frontieră, ajutați de pompierii de la ISU Murgeni.

Un tânăr a murit înecat în Prut după ce s-ar fi aventurat în apele învolburate să-și salveze calul și căruța

Polițiștii au descoperit pe malul apei animalul mort, încă legat de căruță, dar și o pereche de încălțări. Au chemat ajutoare și, după câteva ore, au descoperit în apă și trupul tânărului de 36 de ani.

„Politia orasului Murgeni a fost sesizatã de cãtre o patrulã a Politiei de Frontierã, cã în timp ce patrulau pe raza satului Cârja, au observat în râul Prut, la mal, un cal mort si o cãrutã. La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Murgeni. Aceștia au identificat si o pereche de încãltãri”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ionuț era cioban, împreună cu fratele lui, la o stână aflată între satele Râșești si Cârja. Localnicii sunt șocați de sfârșitul tragic al tânărului, despre care au doar cuvinte de laudă.

O primă ipoteză luată în calcul de anchetatori ar fi aceea că Ionuț se afla cu căruța pe malul Prutului. Calul s-ar fi speriat, probabil de un șarpe, și a fugit direct în Prut. Ca să-l salveze, tânărul a sărit în apă, însă atelajul s-a răsturnat peste el. Așa au sfârșit înecați atât el, cât și animalul său.

Tanar inecat in Prut!

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est