Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Condamnati initial la inchisoare, un fost primar si alti functionari au fost achitati. Oana Iovu:”Satisfacția profesiei- zâmbetul omului nevinovat”

Publicat

on

Condamnat initial la 4 ani de inchisoare cu executare si plata unei amenzi uriase, cel mai longeviv primar al PNL din judetul Vaslui, Iulian Miliare, actualmente consilier, scapa de puscarie. Curtea de Apel Iasi a desfiintat setinta data anul trecut de magistratii Tribunalului Vaslui. Fostul primar al comunei vasluiene Berezeni era acuzat că ar fi încasat ilegal aproape 1 milion de lei cu titlul de subvenţii 

El a fost initial găsit vinovat de fals în scrisuri sub semnătură privată şi fraude cu fonduri europene. Iulian Miliare a fost trimis în judecată chiar înaintea alegerilor locale din 2016, pe care le-a şi pierdut.

Astfel, judecătorii vasluieni au dispus anul trecut condamnarea lui Miliare la 4 ani de închisoare şi 4 ani interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau orice alte funcţii publice. De asemenea, judecătorii au dispus condamnarea lui Miliare la o pedeapsă de 37.500 lei amendă penală (250 zile amendă, fiecare a 150 lei ziua de amendă), care în caz de neachitare se va transforma în zile de închisoare. Prima pedeapsa a fost aplicată pentru fraudele cu fonduri europene, în timp ce amenda uriaşă a fost aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Curtea de Apel Iasi a schimbat încadrarea juridică a faptelor cu privire la care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Iulian Miliare. “Instanta înlătură dispozitiile privind condamnarea inculpatului MILIARE IULIAN la pedeapsa de 37.500 lei amendă penală pentru săvârsirea infractiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, achită pe inculpatul MILIARE IULIAN, (…) pentru infractiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpatul MILIARE IULIAN pentru infractiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, prevăzută de art. 322 Cod penal (declaratia din 30.04.2010), întrucât nu există probe că inculpatul a comis infractiunea. Reduce pedeapsa principală stabilită inculpatului MILIARE IULIAN de la 4 (patru) ani la 3 (trei) ani închisoare. Mentine pedepsele complementare si accesorii stabilite de instanta de fond. În temeiul art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate si stabileste un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se arata in hotararea instantei. 

Alti doi inculpati au fost achitati! Avocatul Oana Iovu: “Asta este satisfacția profesiei- zâmbetul omului nevinovat”

Alţi trei inculpaţi din dosar, Lascăr Prăjica, contabilul Primăriei Berezeni, Neculiţă Mărgărint (şeful unei ferme agricole de pe Valea Prutului) şi  Dorel Chirilă, reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Animale ”Gospodarul Zootehnist” Berezeni, au fost achitati de Curtea de Apel Iasi dupa ce initial judecatorii vasluieni i-au condamnat la câte trei ani închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere câte trei ani fiecare sub supraveghere.

“Rejudecând cauza, în limitele desfiintării: I. Înlătură dispozitiile instantei de fond referitoare la condamnarea inculpatilor NECULITĂ MĂRGĂRINT, PRĂJICĂ LASCĂR si CHIRILĂ DOREL. Constată că legea penală aplicabilă celor trei inculpati este legea penală în vigoare la data la care se retine comiterea faptelor. Înlătură dispozitia instantei de fond referitoare la mentinerea măsurilor asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatilor Neculită Mărgărint, Prăjică Lascăr si Chirilă Dorel si dispune ridicarea acestor măsuri asigurătorii. V. Înlătură dispozitia instantei de fond referitoare la anularea actului de constituire al Asociatiei si a adeverintei nr. 206 din 22.01.2009”, se mai arata in hotararea instantei. 

“Dupa atatia ani de procese si dupa ce a fost suspendat din functie, clientul meu Dorel Chirila, inginer la APIA a fost achitat. Spre asta tind mereu – sa avem identitate intre adevarul faptic si cel juridic. Asta e satisfactia profesiei- zambetul omului nevinovat”, a declarat avocatul Oana Iovu. 

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est