Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Condamnati initial la inchisoare, un fost primar si alti functionari au fost achitati. Oana Iovu:”Satisfacția profesiei- zâmbetul omului nevinovat”

Publicat

on

Condamnat initial la 4 ani de inchisoare cu executare si plata unei amenzi uriase, cel mai longeviv primar al PNL din judetul Vaslui, Iulian Miliare, actualmente consilier, scapa de puscarie. Curtea de Apel Iasi a desfiintat setinta data anul trecut de magistratii Tribunalului Vaslui. Fostul primar al comunei vasluiene Berezeni era acuzat că ar fi încasat ilegal aproape 1 milion de lei cu titlul de subvenţii 

El a fost initial găsit vinovat de fals în scrisuri sub semnătură privată şi fraude cu fonduri europene. Iulian Miliare a fost trimis în judecată chiar înaintea alegerilor locale din 2016, pe care le-a şi pierdut.

Astfel, judecătorii vasluieni au dispus anul trecut condamnarea lui Miliare la 4 ani de închisoare şi 4 ani interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau orice alte funcţii publice. De asemenea, judecătorii au dispus condamnarea lui Miliare la o pedeapsă de 37.500 lei amendă penală (250 zile amendă, fiecare a 150 lei ziua de amendă), care în caz de neachitare se va transforma în zile de închisoare. Prima pedeapsa a fost aplicată pentru fraudele cu fonduri europene, în timp ce amenda uriaşă a fost aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Curtea de Apel Iasi a schimbat încadrarea juridică a faptelor cu privire la care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Iulian Miliare. “Instanta înlătură dispozitiile privind condamnarea inculpatului MILIARE IULIAN la pedeapsa de 37.500 lei amendă penală pentru săvârsirea infractiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, achită pe inculpatul MILIARE IULIAN, (…) pentru infractiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpatul MILIARE IULIAN pentru infractiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, prevăzută de art. 322 Cod penal (declaratia din 30.04.2010), întrucât nu există probe că inculpatul a comis infractiunea. Reduce pedeapsa principală stabilită inculpatului MILIARE IULIAN de la 4 (patru) ani la 3 (trei) ani închisoare. Mentine pedepsele complementare si accesorii stabilite de instanta de fond. În temeiul art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate si stabileste un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se arata in hotararea instantei. 

Alti doi inculpati au fost achitati! Avocatul Oana Iovu: “Asta este satisfacția profesiei- zâmbetul omului nevinovat”

Alţi trei inculpaţi din dosar, Lascăr Prăjica, contabilul Primăriei Berezeni, Neculiţă Mărgărint (şeful unei ferme agricole de pe Valea Prutului) şi  Dorel Chirilă, reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Animale ”Gospodarul Zootehnist” Berezeni, au fost achitati de Curtea de Apel Iasi dupa ce initial judecatorii vasluieni i-au condamnat la câte trei ani închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere câte trei ani fiecare sub supraveghere.

“Rejudecând cauza, în limitele desfiintării: I. Înlătură dispozitiile instantei de fond referitoare la condamnarea inculpatilor NECULITĂ MĂRGĂRINT, PRĂJICĂ LASCĂR si CHIRILĂ DOREL. Constată că legea penală aplicabilă celor trei inculpati este legea penală în vigoare la data la care se retine comiterea faptelor. Înlătură dispozitia instantei de fond referitoare la mentinerea măsurilor asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatilor Neculită Mărgărint, Prăjică Lascăr si Chirilă Dorel si dispune ridicarea acestor măsuri asigurătorii. V. Înlătură dispozitia instantei de fond referitoare la anularea actului de constituire al Asociatiei si a adeverintei nr. 206 din 22.01.2009”, se mai arata in hotararea instantei. 

“Dupa atatia ani de procese si dupa ce a fost suspendat din functie, clientul meu Dorel Chirila, inginer la APIA a fost achitat. Spre asta tind mereu – sa avem identitate intre adevarul faptic si cel juridic. Asta e satisfactia profesiei- zambetul omului nevinovat”, a declarat avocatul Oana Iovu. 

StiriEst

Grav accident de circulatie la Stefan cel Mare! Trafic blocat

Publicat

on

De catre

Un accident rutier a fost inregistrat duminica dupa pranz pe raza comunei Stefan cel Mare, in zona primariei din localitate. Au fost implicate doua autorurisme. Potrivit primelor informatii sunt trei victime dintre care una in stare grava. Traficul intre Negresti si Vaslui a fost ingreunat. Coada de masini se intinde pe aproape kilometru. Soferii au fost nevoiti sa aleaga o ruta alternativa pe un drum satesc.

Stire in curs de actualizare

Citeste in continuare

StiriEst

Un bărbat internat în spital a ucis patru pacienți și i-a rănit grav pe alții, atacându-i cu un stativ de perfuzii

Publicat

on

De catre

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.Potrivit comisarului- şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale.

După producerea atacului, a încercat să fugă, dar a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Criminalul se află acum în custodia poliţiei.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi.

ACTUALIZARE.  Medicii iau în calcul transferarea victimelor la spitale din Bucureşti.

Toţi răniţii sunt persoane de peste 60 de ani, una singură având sub această vârstă.

Victimele au probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat să reacţioneze în momentul atacului.

Citeste in continuare

StiriEst

Un primar care confunda cultura cu balciul ieftin! Vasile Paval si tarabele cu mici si bere

Publicat

on

De catre

Tarabe cu alcool de calitate indoielnica si mici cu mustar! Asta intelege pesedistul Vasile Paval prin cultura. Atat stie, atat face. La felul jalnic in care arata Vasluiul este evident ca Vasile Paval isi vede doar de interesul propriu. Ca sa le demonstreze vasluienilor ca respectul sau pentru cetatenii orasului este undeva spre zero, edilul habarnist a organizat si in acest an “Zilele culturale ale Vasluiului” in centrul orasului. A blocat circulatia si a creat haos in trafic. Atat poate mintea primarului afacerist, sa inunde centrul civic de fum si sa le dea voie comerciantilor sa vanda mici si gogosi la suprapret. Cine a bagat mana adanc in buzunar si a cotizat la Primarie, a primit acceptul sa participe la balciul lui Paval, cine nu, asteapta anul viitor. PSD va oragniza din nou “Zilele culturale”. Beizadelele domnului primar au nevoie de bani in continuare. Nesimtirea crasa a autoritatilor a starnit un val de nemultumire pe retelele de socializare din partea vasluienilor care s-au saturat sa indure bataia de joc.

“In fiecare an Vasile Paval profita de “Zilele culturale” pentru a-si sarbatori si ziua de nastere, nefiind astfel nevoit sa scoata bani din buzunare. Se ghiftuieste cu ce dau sponsorii, iar fraierii suporta marlania”, a spus un vasluian. 

“Se mai numește și zilele culturale aceasta porcarie. Ce cultură e aceasta cu atîtea tarabe și fum de nu poți să ai un geam deschis vorbesc ca simplu cetățean ce locuiesc in zonă”, sustine un alt cetatean. 

“La cât circ cu banii noștri,  mai bine mai făceau parcari, palatul copiilor care stă sa se dărîme e.t.c. Suntem plini de festivaluri la Vaslui  , parcă am fi la San Remo, dar prostul dacă nu-i fudul,  nu-i prost destul”, a scris un vasluian. 

“PSD sa va duceti …cu balciul vostru cu tot.  Eu nu sunt obligat sa suport marlaniile astea pe care voi le numiti „culturale”. Daca asta considerati voi ca e cultura e clar de cine suntem condusi”, spune un alt cetatean. 

“Zilele astea “culturale” reprezinta cerintele marlanilor care sunt la conducere dupa revolutie in Vaslui si au stricat ceea ce mai era bun in oras. Tot orasul este un haos. In alte orase se organizeaza in afara orasului sau in zone in care nu traiesc oameni. Mici stricati, bere acra, manele si fum: centrul Vasluiului  anului 2019, oras fara viitor”, scrie un alt vasluian de facebook. 

Fereasca Dumnezeu ce e pe Traian, abia am ajuns la destinatie. Nu se poate muta festivalul pe stadion cum au făcut și cei de la Cluj cu Untold??” este intrebarea altul cetatean. 

Citeste in continuare

StiriEst

Cheltuielile cu deputaţii, în primele şase luni ale anului, au fost de aproape 92 de milioane de lei

Publicat

on

De catre

Astfel, cheltuielile au fost în ianuarie de 14.294.989 de lei, în februarie – 14.362.077 de lei, în martie – 16.018.184 lei, în aprilie – 15.870.539 de lei, în mai – 15.586.734 de lei, iar în iunie – 15.716.962 de lei.

În total, 91.849.485 de lei, arată datele publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, citate de Agerpres.

Aceste cheltuieli reprezintă veniturile, diurna pentru deplasarea la Palatul Parlamentului şi în circumscripţiile electorale, cazarea, transportul, telefonia mobilă, desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare, care funcţionează în cadrul colegiilor din circumscripţiile electorale, şi deplasările în străinătate.

În primele şase luni ale anului, deputaţii au avut venituri totale de 21.662.894 de lei.

Pentru diurna de deplasare a aleşilor la Palatul Parlamentului şi în circumscripţiile electorale, Camera a cheltuit, din ianuarie până în iunie anul acesta, 4.821.086 de lei, pentru cazare – 6.724.015 de lei, pentru transport – 5.187.392 de lei, iar pentru telefonia mobilă – 152.798 de lei.

Cheltuielile pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare, care funcţionează în cadrul colegiilor din circumscripţiile electorale, au fost de 52.116.808 de lei.

Cele 78 de deplasări ale deputaţilor în străinătate în perioada ianuarie – iunie au costat 1.184.492 de lei.

Potrivit sursei citate, cea mai costisitoare deplasare a fost participarea a trei persoane la Forumul Global al Comitetului Evreiesc American, organizat la Washington în iunie. Pentru cele trei zile şi jumătate de deplasare pentru participarea la acest eveniment s-au cheltuit 104.816 de lei.

Între deplasările considerate costisitoare se mai numără participarea, în martie, a trei persoane timp de şase zile la reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 63-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor şi la evenimentele asociate, pentru care s-a cheltuit suma de 89.401 de lei, şi participarea în luna aprilie, în Qatar, la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi la reuniunile asociate a trei persoane, timp de şapte zile şi jumătate, pentru care s-a cheltuit suma de 69.689 de lei.

De asemenea, costisitoare a fost participarea deputatului Attila Korodi şi a încă şase persoane, timp de şapte zile, la prima parte a Sesiunii ordinare 2019 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, care a avut loc pe 24 ianuarie şi a costat 60.231 de lei, şi participarea delegaţiei GRUI la Audierile Parlamentare la ONU, care a avut loc în februarie la New York, SUA. Pentru cele cinci zile şi jumătate, respectiv pentru cei trei participanţi s-au cheltuit 65.675 de lei.

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr înjunghiat în Iași. Atacatorul, arestat când povestea Live, pe Facebook

Publicat

on

De catre

Un tânăr de 25 de ani a fost înjunghiat în Iași, vineri seară. Agresorul, un alt tânăr, de 21 de ani, a fugit și a povestit fapta Live, pe Facebook.  În timpul transmisiei, a fost prins de polițiști.

Tânărul agresor transmite Live în timp ce merge pe stradă în Iași, într-o zonă de blocuri.

El dezvăluie că și-a dat întâlnire cu victima, ca să se bată. Tânărul s-a plâns însă că celălalt bărbat l-ar fi atacat prin surprindere.

Mi-a dat ”neveu”, m-a julit la cot aici. Încă stau cu brișca în mână, spune agresorul.

Tânărul continue să povestească scena violentă.

Mi-a dat ”neveu”, m-am ridicat de jos, i-am dat de cred că e acum la spital. Mă ia poliția, moare ăla, aia e, un fraier mai puțin, mai spune el.

Live oprit de poliţie

Apoi, individul se arată din nou deranjat de faptul că a fost atacat prin surprindere.

”M-a lăsat până am venit printre blocuri, frate, și mi-a dat perversă!”, exclamă atacatorul.

După mai bine de un minut de Live, el e oprit de poliție.

”Uite și garda! Cred că s-a oprit pentru mine. Cred că trebuie să arunc și brișca… Am aruncat-o! Mai mult ca sigur, ți-am zis că s-a oprit pentru mine!”, mai spune agresorul. 

Polițiștii îi cer atacatorului să oprească telefonul, iar transmisia Live ia sfârșit după 1 minute și 45 de secunde.

Victima individului a fost spitalizată cu o rană la abdomen și la braț. Actul violent s-a consumat în cartierul Nicolina din Iași, după ora 20.00.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est