CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Drumuri, scoli, dispensar. Investitii in comuna Albesti

Publicat

in

În multe comunități ale Moldovei se lucrează. Cu bani guvernamentali și cu bani europeni se modernizează satele. Dintotdeauna am spus că investițiile publice atrag investiții private și așa se dezvoltă comunitatea. E o realitate. La Albești, în județul Vaslui, despre care se spunea că-i cel mai sărac județ din Europa, au apărut în doar câțiva ani peste 20 de kilometri de asfalt în comună. Mai sunt alte investiții importante pentru populație dar oamenii vor întâi drumuri și primărița Monica Amanci a răspuns pe măsură gospodarilor locului. Pe lângă investițiile în drumuri, la Albești au fost modernizate școlile și copiii învață în condiții normale. Asta înseamnă implicare din partea tuturor factorilor responsabili într-o comunitate. 

Modernizarea dispensarului

Primaria Albesti are in plan si modernizarea Dispensarului din comuna. Contractul se preconizeaza a se desfasura pe o perioada de 35 luni pentru executia de lucrari, iar durata totala de realizare a investitiei este de 36 luni.  Valoarea estimata a investitiei este de 1.223.805,00 lei fără TVA, conform devizului general întocmit de proiectant. 

“Am reusit sã modernizãm si sã dotãm cele douã Cãmine Culturale din satele Corni si Albesti, iar Biblioteca Comunalã a achizitionat un fond consistent de cãrti si a fost dotatã cu un sistem de calculatoare conectate la internet, Biblionet. Am în vedere si derularea altor activitãti cultural artistice”, spune Monica Amanci primãrita de Albesti. Pe aceste meleaguri, în satul Gura Albesti s-a nãscut cu multi ani în urmã unul dintre cei mai de seamã poeti ai judetului Vaslui, regretatul Ion Iancu Lefter, ale cãrui poezii au fost apreciate de marii nostri critici literari. Datoritã scrierilor lui Lefter, Consiliul Local Albesti a decis cu mai multi ani în urmã ca Biblioteca si Cãminul Cultural Albesti sã poarte denumirea de centrul Cultural “Ion Iancu Lefter”.

Populare