Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Drumuri, scoli, dispensar. Investitii in comuna Albesti

Publicat

on

În multe comunități ale Moldovei se lucrează. Cu bani guvernamentali și cu bani europeni se modernizează satele. Dintotdeauna am spus că investițiile publice atrag investiții private și așa se dezvoltă comunitatea. E o realitate. La Albești, în județul Vaslui, despre care se spunea că-i cel mai sărac județ din Europa, au apărut în doar câțiva ani peste 20 de kilometri de asfalt în comună. Mai sunt alte investiții importante pentru populație dar oamenii vor întâi drumuri și primărița Monica Amanci a răspuns pe măsură gospodarilor locului. Pe lângă investițiile în drumuri, la Albești au fost modernizate școlile și copiii învață în condiții normale. Asta înseamnă implicare din partea tuturor factorilor responsabili într-o comunitate. 

Modernizarea dispensarului

Primaria Albesti are in plan si modernizarea Dispensarului din comuna. Contractul se preconizeaza a se desfasura pe o perioada de 35 luni pentru executia de lucrari, iar durata totala de realizare a investitiei este de 36 luni.  Valoarea estimata a investitiei este de 1.223.805,00 lei fără TVA, conform devizului general întocmit de proiectant. 

“Am reusit sã modernizãm si sã dotãm cele douã Cãmine Culturale din satele Corni si Albesti, iar Biblioteca Comunalã a achizitionat un fond consistent de cãrti si a fost dotatã cu un sistem de calculatoare conectate la internet, Biblionet. Am în vedere si derularea altor activitãti cultural artistice”, spune Monica Amanci primãrita de Albesti. Pe aceste meleaguri, în satul Gura Albesti s-a nãscut cu multi ani în urmã unul dintre cei mai de seamã poeti ai judetului Vaslui, regretatul Ion Iancu Lefter, ale cãrui poezii au fost apreciate de marii nostri critici literari. Datoritã scrierilor lui Lefter, Consiliul Local Albesti a decis cu mai multi ani în urmã ca Biblioteca si Cãminul Cultural Albesti sã poarte denumirea de centrul Cultural “Ion Iancu Lefter”.

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est