Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Valorile Vasluiului! Tinerii din Asociația ONU din România

Publicat

on

Asociația Tineretul ONU din România – Club Vaslui prezintă, pentru a doua oară, „Retrospectiv” – un proiect de tip social, educativ și informativ, care se va desfășura în perioada 15-16 iunie 2019, la Sala „ARTA” a Muzeului Județean Vaslui.

 „Retrospectiv” reprezintă un proiect care pune accent asupra Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, obiective care fac parte din agenda de dezvoltare ONU până în 2030. Astfel, în ceea ce privește activitatea ajunsă la a doua ediție, se va face referire la subiectele de maximă actualitate, enumerându-se: Combaterea Sărăciei, Pacea Mondială, Bolile Psihice în rândul adolescenților, Poluarea și Inteligența artificială, tematici asupra cărora, prin intermediul inițiativei proiectului, echipa de organizare dorește să le atragă atenția cetățenilor orașului, indiferent de vârstă. “Având în vedere faptul că temele propuse afectează comunitatea atât la nivel local cât și global, informarea cu privire la acestea, precum și descoperirea soluțiilor reprezintă un prim pas înspre rezolvarea lor. Așadar, cu toții ar trebui să fim preocupați de situația de ansamblu a lumii în care trăim și mai mult decât atât, pe care trebuie să o menținem la un nivel optim de funcționare. Acesta reprezintă unul dintre obiectivele principale ale proiectul – informarea individului – la care se adaugă comunicarea eficientă asupra diverselor problematici cu care se confruntă omenirea, propunerea de soluții, precum și stimularea formulării propriilor opinii”, a declarat Iuliana Alexandra Alexandru, președinte Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iaşi – Club Vaslui. 

Ca plan de desfășurare a proiectului, echipa de lucru și-a propus organizarea unei conferințe pe parcursul a două zile, la care vor lua parte oratori specializați sau pregătiți în prealabil având în vedere subiectele propuse spre dezbatere, care își vor etala perspectivele și vor asigura bagajul de informații necesar clarificării oricăror curiozități ale participanților. În plus, activitatea prevede amplasarea a cinci standuri care corespund celor cinci subiecte, la care participanții au ocazia să interacționeze cu voluntarii, ca în final să participe la ateliere care au drept scop propunerea de soluții cu privire la tematicile discutate, pe baza informațiilor acumulate. Asociația Tineretului ONU din România – Club Vaslui este o Organizație non-guvernamentală, având ca scop promovarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. Mai multe detalii se pot găsi pe pagina de Facebook: UN Youth Romania – Vaslui Club.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. Oricine este invitat să se implice, să doneze, să fie voluntar. 

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est