Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Autorităţile din Neamț sunt în alertă, după codul roşu de furtuni. Un cartier întreg, evacuat

Publicat

in

Autorităţile din judeţul Neamț sunt în alertă după ce zeci de locuinţe au fost inundate în cartierul Văleni din oraşul Piatra Neamț.

Judeţul a fost sub avertizare de cod roșu de ploi şi furtuni, iar apelurile la 112 au început spre miezul nopţii, când şuvoaiele au năvălit în curţi şi case.

Pompierii au evacuat 14 persoane, inclusiv 3 copii, ale căror vieţi erau în pericol. În sprijinul celor de la ISU Neamț au fost solicitate echipaje şi din judeţele Iaşi, Vaslui şi Suceava.

După o ploaie torenţială, cartierul Văleni din oraşul Piatra Neamț a fost înghiţit de ape. 14 persoane au fost salvate de către pompieri şi duse într-un centru rezidenţial. Bieţii oameni spun că au plecat doar cu hainele de pe ei şi se gândesc cu groază la gospodăriile abandonate.

Zeci de pompieri au ajuns în zona afectată pentru a încerca să îi ajute pe localnici.

Ioan Nițică, ISU Neamț: “Având în vedere codul roşu şi ploaia din Piatră Neamț am chemat de acasă toate efectivele disponibile şi am mobilizat resurse de la detaşamentele Roman şi Târgu Neamţ către Piatra Neamţ pentru a executa în primul rând misiuni de salvare a persoanelor şi au fost 12 persoane care au fost scoase din apă şi transportate în locaţii sigure”. Mulţi dintre locuitori nu au vrut să îşi părăsească locuinţele şi au preferat să rămână peste noapte acasă.

Pompierii au rămas pentru a debloca drumul urmând ca joi dimineaţa toate forţele să intervină pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.