Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dumitru Buzatu:”Am fost la spital, am scapat si par viu!

Publicat

on

Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a lansat două proiecte de dezvoltare în valoare de peste 18 milioane de lei privind extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe şi amenajarea unui heliport la Spitalul Judeţean Vaslui şi reabilitarea şi dotarea Şcolii profesionale speciale’Sfânta Ecaterina’ din Huşi. Proiectul privind extinderea UPU Vaslui şi amenajarea unui heliport la cea mai mare unitate sanitară din judeţ are o valoare de 10,7 milioane de lei, aproximativ 7 milioane finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi finanţare de la bugetul de stat, iar restul cofinanţare de la Consiliul Judeţean Vaslui.’Când a fost înfiinţată, Unitatea de Primiri Urgenţe avea 9.200 de pacienţi pe an şi a ajuns să aibă acum o adresabilitate 56.000 de pacienţi pe an, circa 170 de prezentări pe zi. Cunoscând situaţia aproape dramatică cu care se confruntă personalul medical al UPU Vaslui şi pacienţii, care sunt nevoiţi să se înghesuie într-un spaţiu insuficient, s-a impus cu stringenţă un astfel de proiect, care îşi propune dezvoltarea capacităţii şi calităţii serviciilor medicale, prin extinderea spaţiului actual cu un nou corp de clădire. Va fi construit un heliport pentru facilitarea transferului pacienţilor către alte unităţi medicale şi va va fi achiziţionată aparatură medicală, odată cu aceste modernizări numărul de posturi urmând să crească’, a declarat managerul de proiect, Mihaela Chircu. 

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus că pentru perioada următoare se are în vedere o strategie de dezvoltare a serviciilor medicale de la SJU Vaslui, atât prin investiţii în infrastructură, cât şi prin atragerea de specialişti. “Noi avem nişte probleme în societatea românească, iar una dintre ele este sănătatea persoanelor, care este o problemă reală. Trebuie să facem eforturi pentru a rezolva aceste probleme şi de aceea , acest proiect este foarte important. Este prezentă aici şefa UPU, un specialist foarte bun. Am beneficiat şi eu de vreo două ori de competenţa sa profesională şi dovadă este după cum vedeţi, faptul că încă sunt viu sau par viu. Am scăpat şi par viu. Când am intrat acolo pe uşă şi am stat de vorbă cu domnia sa, bineînţeles în aglomeraţia infernală de oameni care vin cu tot felul de probleme, unele mai grave altele mai puţin grave, am ştiut sigur că nu o să rezolvăm nici problema de infrastructură nici problema de boală socială dacă nu facem ceva acolo. De aceea am pornit acest proiect, pe care eu l-am avut în vedere încă de la primul mandat de preşedinte al CJ”, a declarat Dumitru Buzatu.

Cel de-al doilea proiect lansat de CJ Vaslui vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii profesionale speciale ‘Sfânta Ecaterina’ din Huşi şi are o valoare de 7,7 milioane de lei. În cadrul proiectului, va fi amenajat un campus modern cu cantină şi corp cămin internat, astfel încât copiii cu cerinţe educaţionale speciale care învaţă la şcoala respectivă, să beneficieze de condiţii îmbunătăţite de recuperare, recreere, socializare, cazare şi masă. Prin implementarea acestui proiect se doreşte, totodată, diminuarea gradului de abandon şcolar în rândul copiilor cu nevoi speciale şi transformarea acestora din potenţiali asistaţi social în persoane active pe piaţa muncii şi în societate.

StiriEst

Iata echipa PNL care preia conducerea Prefecturii Vaslui – FOTO

Publicat

on

De catre

Liberalii vasluieni au reusit in cele din urma sa stabileasca echipa care va prelua conducerea Prefecturii Vaslui. Dosarul viitorului prefect Marius Arcaleanu a fost deja trimis la Bucuresti pentru verificare, iar PNL a ales si persoanele care vor face parte din Cancelarie. Functia de subprefect va fi detinuta in continuare de Mircea Gologan. Surprizele apar la posturile de director de Cancelarie si la cea de purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Vaslui. Doua doamne vor fi parasutate de la Husi la Vaslui si evident vor fi nevoite sa faca naveta zilnic. Este vorba despre Adnana Bunescu, o tanara de 28 de ani. Este presedinta Organizatiei de Tineret a PNL. Absolventa a Facultatii de Relatii Economice Internationale, la Bucuresti, Ida Adnana Bunescu este nora lui Seghei Bunescu, proprietarul cramelor Casa de vinuri Huşi. “Se pare ca este greu sa iei in serios o femeie, insa eu vreau sa demonstrez contrariul si indemn cat mai multe femei sa intre în politica si sa lupte”, declara in urma cu doi ani, Adnana Bunescu. Ea va face echipa cu Andreea Chiritoiu, o alta membra a Organizatiei de Tineret din Husi. Chiritoiu va ocupa functia de purtator de cuvant al Institutiei Prefectului. Nimeni nu stie ce pregatire are si ce o recomanda pentru aceasta functie. Andreea Chiritoiu vine din mediul privat, dar la fel, nimeni nu stie care ii sunt realizarile. Un singur lucru este evident: atat Adnana Bunescu cat si Andreea Chiritoiu sunt campioane la lipit afise. In ceea ce il priveste pe viitorul prefect, Marius Arcaleanu, acesta a mai candidat pentru functia de primar al municipiului Vaslui in anul 2012, pe listele PDL si PNL. El a fost si directorul Casei Judetene de Pensii Vaslui, iar in prezent lucreaza in mediul privat si detine si functia de consilier local. Subprefectul Mircea Gologan a venit la Institutia Prefectului Vaslui de la noua Directie Antifrauda Regionala, cu sediul la Suceava, post de pe care a fost detasat ca subprefect al judetului.

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Băcăuan lovit în plin şi aruncat în aer, pe trecerea de pietoni. Momentul impactului, surprins de camere (Video)

Publicat

on

De catre

Imagini înfiorătoare filmate în Bacău. Un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului, a fost spulberat de o maşină. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, potrivit Observator.tv

În înregistrare se vede cum omul se angajează în traversarea străzii, deşi alţi pietoni aşteaptă culoarea verde a semaforului.

O maşină opreşte, însă o alta îl loveşte în plin pe bărbat. Impactul, surprins de camerele de supraveghere, a fost atât de puternic încât victima a fost pur şi simplu aruncată în aer. 

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Martorii au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj al ambulanţei.

Bărbatul de 59 de ani poate spune că s-a născut a doua oară. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Bacău, iar medicii spun că a scăpat doar cu un traumatism uşor.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Un bărbat a început să distrugă sala de jocuri, după ce a pierdut o sumă mare la păcănele

Publicat

on

De catre

Un bărbat din Bacău, cu gândul la câştiguri uriaşe şi bani făcuţi fără muncă, a intrat într-o sală de jocuri din Comăneşti şi a început să joace la păcănele. După ce a pierdut totul, până la ultimul leu, bărbatul s-a înfuriat şi a început să distrugă aparatele, potrivit Observator.tv

Angajaţii au sunat la 112, iar în scurt timp au sosit şi jandarmii, care l-au calmat imediat pe jucătorul furios.

Decepţie la păcănele

Un echipaj de jandarmerie a fost sesizat despre faptul că un tânăr pe fondul unor nemulțumiri personale provocate de pierderea unei sume de bani, a lovit cu pumnul și a spart displayul și  ecranul de protecție al unui aparat de jocuri, proprietatea unei sălii de jocuri din localitatea Comănești.

Jandarmii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au identificat  persoana în cauză, iar  în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana fiind condusă la sediul unității în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.  

Citeste in continuare

StiriEst

Vinul fiert, interzis într-un oraş din Marea Britanie

Publicat

on

De catre

Un orăşel britanic interzice vinul fiert! Licoarea pafumată nu mai poate fi vândută în târgurile de Crăciun. Autorităţile locale consideră că vinul fiert încurajează consumul de alcool în aer liber. 

Anul acesta, comercianţii vor primi autorizaţii de vânzare doar pentru ceai sau alte băuturi non-alcoolice. 

Cei care vor încălca ordinul vor fi amendaţi şi îşi vor pierde licenţa de funcţionare. Există, totuşi, unii vânzători care susţin că vor comercializa vin fără alcool. 

Citeste in continuare

StiriEst

Negresti -Anunţ important pentru contribuabilii persoane juridice

Publicat

on

De catre

Conform Hotărârii Consiliului Local Negreşti nr. 88/25.10.2019, contribuabilii persoane juridice sau entităţi fără persoanlitate juridică (persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, asociaţii, cabinete individuale, fundaţii şi alte entităţi de drept privat) pot beneficia de scutirea la plată a majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor de plată restante la 31.12.2018.

Pot beneficia de scutirile prevăzute în prezenta procedură, contribuabilii care au obligaţii fiscale restante şi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a. a) toate obligaţiile bugetare principale, inclusiv amenzi restante la 31 decembrie 2018, administrate de organul fiscal local, se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv;

b. b) sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege toate obligaţiile bugetare principale şi accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;

c. c) contribuabilul să aibă depuse toate declaraţiile prevăzute de Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;

d. d) contribuabilul depune cererea de anulare a accesoriilor, până la data de 15.12.2019 inclusiv, sub sancţiune decăderii, la registratura UAT oraşul Negreşti.

Pentru a beneficia de scutire, contribuabilul depune declaraţiile şi documentele de proprietate în cadrul Serviciului impozite şi taxe, moment în care se verifică concordanţa dintre datele din evidenţa fiscală şi cele înscrise în actele de proprietate/declaraţii şi se eliberează o nota de plată din care rezultă atât creanţele principale restante şi curente scadente ce trebuie achitate cât şi suma ce urmează a fi anulată.

După stingerea debitelor prin orice mijloacele legale de plată, contribuabilul depune cererea pentru acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere, până la data de 15.12.2019 inclusiv, sub sancţiune decăderii, la registratura UAT oraşul Negreşti.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei oraşului Negreşti, str. Nicolae Bălcescu, nr. 1, telefon 0235457679.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est