Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dumitru Buzatu:”Am fost la spital, am scapat si par viu!

Publicat

in

Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a lansat două proiecte de dezvoltare în valoare de peste 18 milioane de lei privind extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe şi amenajarea unui heliport la Spitalul Judeţean Vaslui şi reabilitarea şi dotarea Şcolii profesionale speciale’Sfânta Ecaterina’ din Huşi. Proiectul privind extinderea UPU Vaslui şi amenajarea unui heliport la cea mai mare unitate sanitară din judeţ are o valoare de 10,7 milioane de lei, aproximativ 7 milioane finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi finanţare de la bugetul de stat, iar restul cofinanţare de la Consiliul Judeţean Vaslui.’Când a fost înfiinţată, Unitatea de Primiri Urgenţe avea 9.200 de pacienţi pe an şi a ajuns să aibă acum o adresabilitate 56.000 de pacienţi pe an, circa 170 de prezentări pe zi. Cunoscând situaţia aproape dramatică cu care se confruntă personalul medical al UPU Vaslui şi pacienţii, care sunt nevoiţi să se înghesuie într-un spaţiu insuficient, s-a impus cu stringenţă un astfel de proiect, care îşi propune dezvoltarea capacităţii şi calităţii serviciilor medicale, prin extinderea spaţiului actual cu un nou corp de clădire. Va fi construit un heliport pentru facilitarea transferului pacienţilor către alte unităţi medicale şi va va fi achiziţionată aparatură medicală, odată cu aceste modernizări numărul de posturi urmând să crească’, a declarat managerul de proiect, Mihaela Chircu. 

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus că pentru perioada următoare se are în vedere o strategie de dezvoltare a serviciilor medicale de la SJU Vaslui, atât prin investiţii în infrastructură, cât şi prin atragerea de specialişti. “Noi avem nişte probleme în societatea românească, iar una dintre ele este sănătatea persoanelor, care este o problemă reală. Trebuie să facem eforturi pentru a rezolva aceste probleme şi de aceea , acest proiect este foarte important. Este prezentă aici şefa UPU, un specialist foarte bun. Am beneficiat şi eu de vreo două ori de competenţa sa profesională şi dovadă este după cum vedeţi, faptul că încă sunt viu sau par viu. Am scăpat şi par viu. Când am intrat acolo pe uşă şi am stat de vorbă cu domnia sa, bineînţeles în aglomeraţia infernală de oameni care vin cu tot felul de probleme, unele mai grave altele mai puţin grave, am ştiut sigur că nu o să rezolvăm nici problema de infrastructură nici problema de boală socială dacă nu facem ceva acolo. De aceea am pornit acest proiect, pe care eu l-am avut în vedere încă de la primul mandat de preşedinte al CJ”, a declarat Dumitru Buzatu.

Cel de-al doilea proiect lansat de CJ Vaslui vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii profesionale speciale ‘Sfânta Ecaterina’ din Huşi şi are o valoare de 7,7 milioane de lei. În cadrul proiectului, va fi amenajat un campus modern cu cantină şi corp cămin internat, astfel încât copiii cu cerinţe educaţionale speciale care învaţă la şcoala respectivă, să beneficieze de condiţii îmbunătăţite de recuperare, recreere, socializare, cazare şi masă. Prin implementarea acestui proiect se doreşte, totodată, diminuarea gradului de abandon şcolar în rândul copiilor cu nevoi speciale şi transformarea acestora din potenţiali asistaţi social în persoane active pe piaţa muncii şi în societate.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.