Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Imagini șoc în Suceava: un șofer a blocat mașinile de poliție care urmăreau contrabandiști

Publicat

in

Şoferul unui autoturism înmatriculat în străinătate a ţinut în spate, la propriu, rulând pe mijlocul drumului, un echipaj de poliţişti şi unul de la ANAF. Incidentul a avut loc zilele trecute pe E 85, de la Siret spre Suceava.

Urmărirea s-a întins pe kilometri întregi, iar încercările poliţiştilor de a trece de șofer au fost multă vreme în zadar.

Echipajul de poliţie avea date despre două microbuze suspecte, care ar transporta ţigări de contrabandă, dinspre Ucraina. După ieşirea din Vama Siret, echipajul de poliţie şi cel de la ANAF au plecat după cele două microbuze, numai că imediat a apărut „surpriza”, autoturismul condus de bărbatul care a făcut tot ce i-a fost cu putinţă a-i ţine în spate pe poliţişti. Șoferul care a făcut numeroase depăşiri peste linia continuă şi a circulat pe contrasens. Nu este prima dată când poliţiştii sunt obstrucţionaţi în trafic de complici ai contrabandiştilor, potrivit monitorulsv.ro.

Comisarul de poliţie Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, organizaţia Suceava, a declarat că din punctul său de vedere, poliţiştii nu pot fi acuzaţi că nu au tras după maşină, având în vedere ora la care s-a întâmplat evenimentul şi riscurile: „Armamentul nu este întotdeauna o soluţie, riscul era major, iar la cum este legea acum poliţistul poare avea probleme serioase ulterior cu privire la uzul de armă. Este păcat că nici acum, la 30 de ani după ieşirea din comunism, Poliţia Română nu a dotat maşinile de poliţie măcar cu camere video de bord omologate, care să reprezintă probă în instanţă, şi cu ajutorul căreia poliţistul să poată demonstra că a făcut uz de armă legal, conform procedurii”.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.