Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Copii fara vacanta! Indura saracia si muncesc toata vara! Un preot din Vaslui îi trimite la scoala si îi rasplateste!

Publicat

in

Ionel Stoian, un preot dintr-un sat sărac din judeţul Vaslui, este un înger păzitor al copiilor sărmani. Are grija sa îi trimita la scoala, sa invete carte, îi educa, le arata cum să se poarte în societate. Hrăneşte zeci de copii din fondurile sale, dar şi din donaţiile strânse de la credincioşi. Nu știe ce înseamna odihna, nu pleaca în concedii, este mereu alături de cei care au nevoie de el. Și nu sunt deloc puțini!

Satul Hârsova se află în comuna Delești. Este un adevărat capăt de lume, unde trăiesc în jur de 400 de familii. Aici, la parohia Sfinților Împărați Constantin și Elena- Hârsova, slujeşte părintele Stoian. Preotul şi soţia lui muncesc cât e ziua de lungă, strâng donații si cauta sa le aline suferinta batranilor singuri si bolnavi sau copiilor care de multe ori se culca flamanzi.

Parohia părintelui Stoian nu este foarte mare, câteva sute de persoane, multe văduve sau văduvi, iar ceilalți, oameni nevoiaşi. Cu banii stransi la biserica de laoamenii din sat nu ar reusi sa le cumpere nici macar cate o paine enoriasilor sai. 

Copiii au intrat in vacanta, au fost premiati si multi se gandesc deja la zilele pe care le vor petrece la munte, la mare, in strainatate. In parohia parintelui Stoian, lucrurile stau altfel. Pe copiii de aici ii asteapta o vara plina de lipsuri, vor merge la munca pe camp alaturi de adulti si vor visa la lucruri frumoase. Chinuţi de lipsuri, copii din localitatea Hârsova, nici nu au îndraznit să viseze că cineva îi va premia sip e ei pentru rezultatele obtinute la învatatura. Preotul Ionel Stoian și soția sa alături de oameni inimoşi, au reușit să le aduca micutilor zambetul pe fata. 50 de copii cu rezultate bune la învățătură în acest an școlar au fost recompensați cu încălțăminte și hăinuțe noi. “Vă felicit, dragi copii, pentru seriozitatea și perseverența de care ați dat dovadă!
Mulțumesc cu respect tuturor creștinilor care ne sunt alături în acțiunile filantropice și fără de care nu aș reuși să aduc atâta bucurie în suflețelele copilașilor”, le-a spus parintele Stoian. 

„Asta este misiunea noastră“

Preotul Stoian a intervenit şi pentru a limita abuzurile în familie, pentru a alina suferinţa mamelor şi copiilor. Încearcă să medieze, să sfătuiască şi să ajute. Deseori este văzut prin sat din poartă în poartă, discutând cu oamenii. „Încercăm să îi ajutăm pe toate planurile. Aceasta este misiunea niastră ca preoți. Eu doar îmi fac datoria în faţa lui Dumnezeu şi în faţa semenilor. Preoţia înseamnă jerftă. Să te jertfeşti pentru cei din jur, să fii blând ,dar mai ales milostiv. Fiindcă fără milostenie nu există iubire“, conchide preotul.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.