CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Copii fara vacanta! Indura saracia si muncesc toata vara! Un preot din Vaslui îi trimite la scoala si îi rasplateste!

Publicat

on

Ionel Stoian, un preot dintr-un sat sărac din judeţul Vaslui, este un înger păzitor al copiilor sărmani. Are grija sa îi trimita la scoala, sa invete carte, îi educa, le arata cum să se poarte în societate. Hrăneşte zeci de copii din fondurile sale, dar şi din donaţiile strânse de la credincioşi. Nu știe ce înseamna odihna, nu pleaca în concedii, este mereu alături de cei care au nevoie de el. Și nu sunt deloc puțini!

Satul Hârsova se află în comuna Delești. Este un adevărat capăt de lume, unde trăiesc în jur de 400 de familii. Aici, la parohia Sfinților Împărați Constantin și Elena- Hârsova, slujeşte părintele Stoian. Preotul şi soţia lui muncesc cât e ziua de lungă, strâng donații si cauta sa le aline suferinta batranilor singuri si bolnavi sau copiilor care de multe ori se culca flamanzi.

Parohia părintelui Stoian nu este foarte mare, câteva sute de persoane, multe văduve sau văduvi, iar ceilalți, oameni nevoiaşi. Cu banii stransi la biserica de laoamenii din sat nu ar reusi sa le cumpere nici macar cate o paine enoriasilor sai. 

Copiii au intrat in vacanta, au fost premiati si multi se gandesc deja la zilele pe care le vor petrece la munte, la mare, in strainatate. In parohia parintelui Stoian, lucrurile stau altfel. Pe copiii de aici ii asteapta o vara plina de lipsuri, vor merge la munca pe camp alaturi de adulti si vor visa la lucruri frumoase. Chinuţi de lipsuri, copii din localitatea Hârsova, nici nu au îndraznit să viseze că cineva îi va premia sip e ei pentru rezultatele obtinute la învatatura. Preotul Ionel Stoian și soția sa alături de oameni inimoşi, au reușit să le aduca micutilor zambetul pe fata. 50 de copii cu rezultate bune la învățătură în acest an școlar au fost recompensați cu încălțăminte și hăinuțe noi. “Vă felicit, dragi copii, pentru seriozitatea și perseverența de care ați dat dovadă!
Mulțumesc cu respect tuturor creștinilor care ne sunt alături în acțiunile filantropice și fără de care nu aș reuși să aduc atâta bucurie în suflețelele copilașilor”, le-a spus parintele Stoian. 

„Asta este misiunea noastră“

Preotul Stoian a intervenit şi pentru a limita abuzurile în familie, pentru a alina suferinţa mamelor şi copiilor. Încearcă să medieze, să sfătuiască şi să ajute. Deseori este văzut prin sat din poartă în poartă, discutând cu oamenii. „Încercăm să îi ajutăm pe toate planurile. Aceasta este misiunea niastră ca preoți. Eu doar îmi fac datoria în faţa lui Dumnezeu şi în faţa semenilor. Preoţia înseamnă jerftă. Să te jertfeşti pentru cei din jur, să fii blând ,dar mai ales milostiv. Fiindcă fără milostenie nu există iubire“, conchide preotul.

StiriEst

Cadr tencuiala de pe blocuri! Interventie de urgenta a pompierilor

Publicat

on

De catre

Detașamentul de pompieri Vaslui a interveni cu o autospecială (autoplatforma B45) și un echipaj specializat pentru degajarea unei bucăți de aproximativ 4 mp tencuială instabilă de la etajul 7 al blocului nr. 329 din municipiul Vaslui, strada Traian (Crucea Gării). Tencuiala era instabilă și putea pune în pericol trecătorii din zonă.

Citeste in continuare

StiriEst

Un pacient suspect de antrax, transferat de la Husi la Vaslui! Omul a sacrificat o bovina infectata

Publicat

on

De catre

Un barbat este internat la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului de Urgenta Vaslui cu suspiciune de antrax. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Vaslui, pacientul este in stare stabila si a fost transferat de la Spitalul Municipal Husi, la Spitalul din Vasluis. Se asteapta acum rezultatele serologice de la Institutul Cantacuzino. Barbatul a sacrificat o vita la care, la o prima probă , s- a confirmat infectia cu antrax. 

Citeste in continuare

StiriEst

Pericol de explozie dupa ce o cisterna cu motorina s-a rasturnat la Valea Grecului- FOTO

Publicat

on

De catre

UPDATE: În această dimineață, după ora 07:00, autocisterna răsturnată în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, a fost repusă pe roți, pompierii procedând mai apoi la sablarea și spălarea carosabilului. Autocisterna a fost mutată, urmând ca în cursul acestei zile să fie transportată la o societate specializată.
Începând cu ora 19:00 din data de 01.07.2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale și o ambulanță tip B2 (EPA), doi ofițeri și 22 subofițeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă s-au scurs aproximativ 4.000 litri de combustibil. Nu a izbucnit incendiu și nu au existat victime. În primele momente ale intervenției, circulația pe DE 581 a fost întreruptă, pentru ca după ora 21:00 aceasta să fie reluată pe un singur sens. În această dimineață, după ridicarea autocisternei și spălarea carosabilului, circulația a fost reluată pe ambele sensuri.
Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și au fost ridicate mai multe diguri pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp și infiltrarea în panza freatică. Motorina din autocisternă a fost transvazată într-o altă autocisternă, în timp ce combustibilul scurs și amestecat cu apă a fost recuperat cu ajutorul motopompelor, pericolul pentru mediu fiind astfel diminuat.
La intervenție au participat efective aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Drumuri Naționale.
Acțiunea a fost condusă de domnul colonel Niculae Tătaru, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Vaslui.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale și o ambulanță, doi ofițeri și 22 subofițeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. O autocisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și a fost ridicat un dig pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp. Urmează ca motorina să fie transvazată într-o altă autocisternă, iar autovehiculul răsturnat și avariat să fie repus pe roți. La intervenție participă efective aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Drumuri Naționale.

Autocisterna înmatriculata in Republica Moldova, încărcata cu 28 t motorina, se deplasa către Vama Albita. Pe raza comunei Duda Epureni, pe DE 581, șoferul, un cetățean moldovean de 45 ani, a pierdut controlul si autocisterna a intrat in balans intr-o curba la stânga. S a răsturnat afara părții carosabile, pe partea dreaptă. Șoferul nu a fost rănit. El a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero. Drumul a fost blocat timp de 45 min, iar acum se circulă alternativ, pe cate un sens. Pana la miezul noptii, autoritățile spera ca traficul sa fie reluat.

Mihaela  SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Carantina sau izolarea pacientilor infectati cu Covid-19 este nelegala

Publicat

on

De catre

Peste 61.000 de români sunt acum în carantină instituționalizată sau în izolare la domiciliu. O măsură considerată “o veritabilă privare de libertate”, în opinia judecătorilor de la Curtea Constituţională.

Renate Weber, Avocatul Poporului: Asta înseamnă că asimptomaticii, de exemplu, dacă nu doresc să fie internați, trebuie să stea în izolare la domiciliul lor. Dar nu mai poate cineva să fie internat împotriva voinței lui.

CCR atrage atenţia că internarea cu forţa a unui pacient este prevăzută în Codul Penal şi în Legea sănătăţii mintale, dar măsura poate fi dispusă doar de judecători, iar ministrul Sănătăţii a impus condiții noi pentru internare, cu “caracter imprevizibil, incert şi dificil de anticipat”.

Prin urmare, se impune stabilirea printr-o lege a condiţiilor de instituire a carantinei.

Renate Weber, Avocatul Poporului: Prin Legea alertei, Legea 55, avem reglementate carantina și izolarea. Acele prevederi sunt în continuare constituționale.

Augustin Zegrean, fost judecător Curtea Constituțională: Parlamentul nu trebuie să dea aprobare Guvernului să ia el aceste măsuri. Măsurile trebuie să le ia chiar Parlamentul prin lege. Aici avem doar o hotărâre de Guvern care nu are valoare de lege.

“Curtea observă că măsurile amintite au efecte severe asupra drepturilor și libertăților persoanei și de aceea reglementările în materie trebuie să îndeplinească, în mod strict, toate condițiile constituționale”, mai spun judecătorii CCR. Mai mult, Curtea precizează că orice persoană trebuie să se bucure de posibilitatea contestării în justiţie a detenţiei de ordin medical într-un termen scurt, astfel încât să poată fi eliberată, în cazul în care se constată că internarea nu este legală.

Citeste in continuare

StiriEst

ACUM: Cisterna incarcata cu motorina, rasturnata la intrarea in Husi

Publicat

on

De catre

Cisterna incarcata cu motorina rasturnata in afara partii carosabile in loc. Valea Grecului / comuna Duda Epureni. Intervine Sectia Husi cu cinci autospeciale, echipaje specializate si o ambulanta EPA cu echipaj paramedical.
La fața locului se deplaseaza si primul adjunct al inspectorului sef, col. Niculae Tătaru. Intervine si Detasamentul de pompieri Vaslui cu o autospeciala si echipaje specializate. Din primele informatii nu sunt victime. Sunt scurgeri de carburant, fara incendiu. Traficul în zonă este blocat si redirectionat pe rute alternative.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est