Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevii ar putea primi câte 10 lei pentru fiecare zi de şcoală fără absenţe

Publicat

in

Elevii ar putea primi vouchere de 10 lei pentru fiecare zi în care nu au chiulit de la şcoală. Astfel, dacă într-o lună, un elev nu a avut nicio absenţă, luna următoare urmează să primeaască 200 de lei. PSD a publicat pe pagina oficială un set de măsuri cu numele ‘Măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea’.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Printre măsurile din proiect se numără şi câteva care vizează Educaţia, iar cel mai interesant dintre acestea se referă la acordarea unor vouchere pentru elevii care nu au absenţe.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Astfel, măsura cu numărul 12 prevede ‘vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de şcoală cu prezenţa integrală’.

‘Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019 – 2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începand cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial’, se mai arată în proiectul PSD publicat pe site-ul oficial. Concret, dacă acest proiect s-ar transforma în lege, fiecare elev care nu va avea nicio absenţă în decursul unei luni, în cele aproximativ 20 de zile de şcoală, va primi 200 de lei în luna următoare.

Practic, elevii ar putea primi mai mulţi bani decât primesc prin alocaţia de stat, cu condiţia să meargă la fiecare oră de la şcoală.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.