CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O bucurie pentru copiii care nu au avut vacanta niciodata si care de multe ori se culca flamanzi

Publicat

in

Aproape jumătate dintre copiii din România erau expuși frecvent riscului sărăciei și excluziunii sociale, cel mai înalt procent din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, și aproape dublu față de media de 26,4% înregistrată la nivelul UE, arată datele Eurostat. 

Multe dintre familiile care locuiesc în mediul rural au probleme în a le asigura copiilor o dietă echilibrată şi o alimentaţie de calitate. De asemenea, unul din 10 copii merge la culcare flămând. Iar drama copiilor nu se opreste aici. Sute de copii de la tara sunt transformati in sclavi, cu voia parintilor. Cei mici nu se bucura de inceperea vacantei pentru ca aceasta perioada inseamna pentru ei indatoriri la muncile campului. Sute de minori ajung vara la sapa sau cu animalele pe camp. In fiecare an saracia lucie si ignoranta autoritatilor mutileaza vietile a sute de adolescenti de la tara. Copii de la sate de obicei vara muncesc prin gospodarie sau prasesc pe camp sau au grija de animalele domestice. 

Sunt mii de copii care n-au fost o zi intr-o tabara, n-au parasit satul in care s-au nascut, nu stiu cum arata marea, trenul sau muntele.

Speranta rasare uneori chiar și din neputinţa ameţitoare a oamenilor supuşi sărăciei. De aceasta data ea este data de ingerii copiilor de la Episcopia Husilor. Ei isi respecta promisiunile astfel ca taberele misionare vor fi organizate si in 2019. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, luni, 1 iulie 2019, a început în comuna Fălciu, tabăra „Copilărie și credință”, ediția a II-a, dedicată copiilor ce nu-și pot permite o vacanță.180 de copii din satele comunei Fălciu vor avea parte, timp de cinci zile, de un program interactiv, de jocuri și ateliere de creație, din care nu vor lipsi nici micile popasuri duhovnicești. Proiectul este derulat de Episcopia Hușilor, cu sprijinul direct al parohiilor, primăriilor și școlilor din localitățile beneficiare. Voluntarii organizatori sunt din Asociația Joy Camps România.

“Consider că este o investiție foarte frumoasă, pe termen lung, și ne bucurăm foarte mult că reușim și anul acesta să oferim o alternativă copiilor pe perioada vacanței de vară, în care să simtă și ei bucuria și lumina vacanței întru Hristos, în ambianța a tot ceea ce reprezintă viața Bisericii. Mulți dintre ei provin din familii defavorizate, din centre de plasament dar și din familiile celor care locuiesc aici, în această zonă, deoarece nu toți au posibilitatea de a pleca cu părinții într-o vancață”, a spus Episcopul Ignatie.

Populare