Conecteaza-te cu noi

StiriEst

VIDEO Un tanar a murit dupa ce s-a electrocutat pe un stalp

Publicat

on

Detașamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat sa intervina în localitatea Moara Domnească (drumul spre satul Ferești), comuna Văleni, pentru o persoană electrocutată pe un stâlp. Echipaje de la ambulanta au ajuns la fata locului, iar victima a fost coborâtă de pe stâlp. Barbatul a fost resuscitat, dar fara rezultat.

Victima, un bărbat în vârstă de circa 25 ani, era electrician de meserie și lucra la schimbarea lămpilor de iluminat din localitatea Moara Domnească. 

StiriEst

Primăria Vaslui: În atenția cetățenilor!

Publicat

on

De catre

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR

Având ȋn vedere:• Decretul Prezidențial nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României;• Hotărârea nr. 2/16.03.2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a municipiului Vaslui;• Ordonanţa Militară nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19;• Dispoziţia Primarului municipiului Vaslui nr. 69 privind punerea ȋn aplicare a măsurilor de combatere, ȋnlăturare şi limitare a efectelor COVID-19 ȋn sediul Primăriei municipiului Vaslui.

VĂ COMUNICĂM URMĂTOARELE• ACCESUL ȊN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VASLUI ESTE INTERZIS ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ, toate SOLICITĂRILE SE VOR FACE PE CALE ELECTRONICĂ,prin intermediul email-ului Primăriei municipiului VasluiPMV@PRIMARIAVASLUI.RO• TOATE SESIZĂRILE SAU URGENŢELE SE VOR ANUNŢA LA TELVERDE 0800800780 sau pe adresa de emailpmv@primariavaslui.ro• Totodată, pentru evitarea deplasărilor care nu sunt strict necesare, vă anunţăm că, potrivit art. 12 din Ordonanţa Militară nr. 3/24.03.2020, TOATE DOCUMENTELE CARE EXPIRĂ PE PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ, ELIBERATE DE AUTORITĂŢILE PUBLICE, POT FI SCHIMBATE ȊNTR-UN TERMEN DE 90 DE ZILE DE LA DATA ȊNCETĂRII STĂRII DE URGENŢĂ.

Citeste in continuare

StiriEst

Femeie luata cu izoleta si dusa la Iasi. Locuia in acelasi loc cu tanarul bolnav de coronavirus- VIDEO

Publicat

on

De catre

O femeie din Vaslui, cel mai probabil mama vasluianului infectat cu coronavirus, a fost luata cu izoleta, miercuri seara. Femeia a fost testata pentru infectia COVID -19, iar medicii au decis sa o interneze la Spitalul de Boli Infecțioase Iasi. Un echipaj medical a preluat-o pe femeie in urma cu cateva minute. Va reamintim ca rezultatele testelor pentru coronavirus, efectuate in cazul tanarului de 31 de ani din Vaslui, au iesit pozitive. Ele au fost confirmate oficial de autoritati. Tânărul în vârstă de 31 de ani, întors din Marea Britanie pe data de 8 martie, a fost preluat pe 19 martie de un echipaj de la salvare, de la domiciliul său de pe strada Zimbrului din Vaslui. Potrivit medicilor, barbatul avea febră 38-39 de grade şi scuipa sânge. Pacientul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vaslui și i s-au recoltata probe pentru a fi testat pentru coronavirus. Starea bărbatului s-a agravat. El a fost adus în cursul zilei de luni la Spitalul de Urgență, la Secția Anestezie Terapie Intensivă. Medicii l-au transferat ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, acolo unde sunt tratați bolnavii de coronavirus din Moldova. 

Citeste in continuare

StiriEst

Viacons Rutier a donat 30.000 de lei Spitalului Husi si o masina pentru DSP

Publicat

on

De catre

Dupa ce Directia de Sanatate Publica Vaslui a primit zilele trecute un autoturism Dacia Logan oferit de SC Viacons Rutier SRL, societatea din Husi mai face o donatie. Este vorba despre suma de 30.000 de lei pentru Spitalul Municipal Husi. Cadrele medicale de aici au nevoie de echipamente de protectie, manusi, masti, combinezoane, iar banii donati vor fi folositi in acest sens. Masina donata DSP va fi folosita de institutie pentru deplasarile in teren, deplasari care sunt mult mai numeroase in aceasta perioada. “Suntem bucurosi ca s-a gandit cineva si la noi. Este un gest frumos si multumim mult domnului Ioan Ciomaga. Toti angajatii nostri lucreaza la foc continui si toate masinile sunt trimise in teren. Chiar aveam mare nevoie de aceasta masina, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. 

Citeste in continuare

StiriEst

In plina pandemie de coronavirus, Vasluiul este sufocat de gunoaie-VIDEO

Publicat

on

De catre

Vasluienii reclamă în continuare că sunt probleme în  ce privește colectarea gunoiului în diverse zone din oraș. Ultimul exemplu vine din zona blocului 321, strada Zimbrului din Vaslui. Astăzi angajații societății care se ocupă de colectarea gunoiului, au ridicat o parte din deșeuri. “Doi privesc și doi muncesc. Jumătate din gunoi a rămas în stradă, la fel și tomberoanele. Am făcut o petiție la Primăria Vaslui dar nu se ia nicio măsură”, este apelul cetățenilor din respectiva zonă. În plină pandemie de coronavirus când infecția pândește la fiecare pas, societatea care este plătită din banii vasluienilor pentru a curăța orașul, îsi permite să își bată joc.  Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a atras atenţia, în urmă cu aproape o lună de zile, cu privire la faptul că operatorul economic privat care a preluat activitatea de colectare a deşeurilor, derulată până acum de SC Goscom SA, trebuie să se implice mai mult în vederea realizării obiectivului privind colectarea selectivă. “Cea mai dificilă problemă şi care nu a intrat încă în parametrii normali este colectarea selectivă a deşeurilor. Colegii de la firma respectivă au făcut foarte puţin. Trebuie să ducă recipienţii, să stabilească foarte clar anumite aspecte, să facă publicitate, să bată din casă în casă, pentru că trebuie realizată această ţintă. Eu repet încă o dată. Am avut control de la Fondul de Mediu din Bucureşti, au trecut prin mai multe judeţe, deja au început cu ameninţări către noi, că ne pun penalităţi. Pe analiza anilor din urmă stăm destul de bine, am atins ţintele, dar acum suntem într-un anumit moment când situaţia nu mai depinde direct de noi. Nu pot să-i las să nu realizeze acest obiectiv, pentru că în final tot asupra autorităţii locale se răsfrânge problema. Nu este realizată ţinta, autoritatea locală plăteşte. La începutul lunii martie va fi o analiză foarte serioasă. Să vedem ce s-a realizat după cele trei luni de activitate a acestei firme în oraş“, a afirmat atunci primarul municipiului Vaslui. Se pare că societatea care trebuie să ridice gunoiul din oraș, nu respectă nici la această oră regulile.

Citeste in continuare

StiriEst

Spitalul din Vaslui cumpara aparat pentru testele COVID! S-au adunat donatii de peste 660 de mii de lei

Publicat

on

De catre

Spitalul Județean de Urgență din Vaslui a strans din donații 668 de mii de lei. În doar câteva zile mai multe firme, fundații și simpli vasluieni și-au unit eforturile și s-au hotărât să spijine Spitalul Județean. Nu doar pentru o linie de testare COVID 19, dar și pentru consumabilele necesare și noi dotări pentru Secția de Terapie Intensivă. S-au strâns astfel peste 100.000 de euro, iar asta înseamnă că spitalul vasluian are șanse reale să fie dotat cu aparatura necesară testării COVID-19. Potrivit managerului unității sanitare, Ana Rinder, au fost contactate firmele care furnizează echipemante și aparatură medicală, iar cel mai probabil, aparatul de testare COVID-19, va ajunge la Vaslui în prima săptămână a lunii aprilie. 

“Le mulțumesc tuturor, în numele colegilor mei și în numele vasluienilor, le mulțumim celor care au donat și care vor mai dona. Mulțumim și celor care au o vorbă sau un gând bun pentru cadrele medicale. E timpul sa ne demonstrăm umanitatea, spiritul civic, e timpul sa fim responsabili. Sa ne întoarcem la noi si la ai noștri, e timpul sa fim uniti! Sa ne respectăm, sa ne ajutam si sa învățăm unii de la altii! E nevoie de un efort general pentru ca la finalul acestei crize sa ne regăsim sanatosi, mai puternici si mai buni! Este uimitor cum s-au mobilizat vasluieni. Au fost donații din partea unor persoane în vârstă care au ținut să doneze din puținul lor. Am luat legătura cu firmele distribuitoare de aparatură medicală și în jurul datei de 8 aprilie vom avea acel aparat pentru testare COVID”,  a spus Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui.

Donații se pot face în contul: Asociația Spitalul Județean de Urgență Vaslui, CUI 36585011, sediu str. Ștefan cel Mare, nr.233, Vaslui, nr din Registrul nat al pers jur 16/A/2016, cont bancar RO04RNCB0501152931970001, deschis la BCR, sucursala Vaslui. De asemenea, societățile comerciale care vor să încheie contracte de sponsorizare cu Spitalul de Urgență Vaslui, pot lua legătura cu managerul unității, Ana Rinder sau cu președintele Asociației Spitalului de Urgență Vaslui, Daniela Clătinici.

Iată lista donatorilor:

Episcopia Hușilor și binefăcătorii săi se alătură firmelor și oamenilor care sprijină spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus. Donează 20.000 de euro Spitalului de Urgență din Vaslui. 

SC GAZ EST SA  Vaslui a donat Spitalului de Urgență suma de 15.000 de euro. 

SC ADRIAN TRANS, prin Adrian Costin, reprezentant legal, contribuie cu 15.000 lei. 

“Școala de Mate” Vaslui, a firmei SC Promath Consulting Srl, reprezentată de Doamna Liliana Damian, ne sustine printr-o donație de 750 lei.

Multumim Centrului De Excelenta In Stomatologie Atelierul De Dinti Vaslui, reprezentat de Doamna  Dr.Iordan Apostu Andra si Domnul  Dr.Iordan Ionut Georgian pentru contributia de 10.000 lei.

Sc Agricola Picioroaga SRL, prin Domnul Stefan Picioroaga, contribuie cu 2000 lei la proiectul nostru. 

Multumim Pescuit Sportiv Puscasi- Reprezentant Lungu Marian. 10.000 lei este suma donata pentru asociatia noastra!

Multumim SC Moldsting SRL Vaslui, prin administrator Barsa Eduard, pentru suma de 5.000 lei donata!

Cabinet Pneumologie Vaslui Dr. Robu Rodica contribuie cu suma de 10.000 lei pentru achiziționarea aparatului de testare.

ACAJU, magazin online de mobila, cu sediul in Vaslui, fidel viziunii sale prin care isi propune sa fie o sursa puternica de bunastare pentru echipa, clienti, parteneri si comunitate, doreste sa contribuie cu suma de 15.000 de lei.

Multumim Clinica Dentara Dentozon pentru sprijin!

Sc Aurocor SRL, prin reprezentant legal Cracea Cornel, contribuie cu suma de 10.000 lei.

SC FRIGOREB SRL Vaslui, reprezentată de Domnul Rebegea Ionuț, a virat în contul asociației suma de 10.000 lei.

Grupul de firme SAFIR, prin Familia Safir, reprezentanții legali, contribuie la efortul nostru conjugat prin alocarea a 10.000 euro. Datorită lor, OAMENILOR din Vaslui, TOTUL VA FI BINE!

Multumim firmei Sides Tech SRL, domnului  Gabriel Stan, reprezentantului legal, pentru sponsorizarea in valoare de 2000 lei.

Sc Mistique Agro Invest SRL ,  reprezentata de Domnul Cain Bogdan , vine în sprijinul nostru cu suma de 10.000 lei.

Ursu Maria Nicoleta Intreprindere Individuala,  reprezentant Ursu Nicoleta adaugă 2000 de lei la suma adunată.

Colegiul Medicilor Vaslui se alătură campaniei noastre si doneaza 10.000 lei asociatiei.

Vascar, unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve, sustine eforturile de combatere a noului SARS-CoV-2 si doneaza Spitalului Judetean de Urgenta din Vaslui 100 de combinezoane de protectie si 1.000 de kituri de testare. 

Vestea bună a venit de la Primăria Vaslui, prin vocea Domnului Primar Ing. Vasile Pavăl. Astfel, Consiliul Local Vaslui, a aprobat alocarea sumei de 200.000 lei Spitalului Județean de Urgență Vaslui în vederea achiziționării containerelor pentru instalarea echipamentului și subansamblurilor necesare diagnosticării noului coronavirus COVID 19.

APISROM Vaslui, producător local de miere de albine, a donat spitalului nostru, suma de 10.000 lei și o 50.000 doze de miere de albine, pentru pacienți si cadre medicale, în valoare de 10. 000 lei.

CLUBUL KIWANIS VASLUI  2.000 LEI

BEGOPERSIST SRL 10.000 LEI

HOVIO PROD SRL 5.000 LEI

MIHASORVET SRL 1.000 LEI

EVEL-H COMPANY SRL 5.000 LEI

DASCAU DANA MIOARA CMI  5.000 LEI

MOPAN SUCEAVA SA 50.000 LEI

MORANDI-COM SRL 15.000 LEI

FABRICA DE CARNE MORANDI SRL 15.000 LEI 

DTH AUTOECHIPA SRL 5.000 LEI

MASMIA SRL 4.000 LEI

Persoane fizice

COSTIN IONUT BOGDAN 100 LEI

ANGHEL IULIANA 100 LEI

EFTIMIE COSMIN ALEXANDRU 25 LEI

ANCUTA ELENA BUCUR  50 LEI

OANA STEFANIA PAVALOI 50 LEI

ALEXANDRU CIPRIAN VULPESCU 50 LEI

MARIA SOLOMON 20 LEI

BODESCU CATALINA  100 LEI

GEORGESCU ADELINA 200 LEI

CRISTINA TACHE 478,30 LEI (100 EUR)

AGACHE ANDREEA 50 LEI

PENISOARA ALEXANDRU 30 LEI

MELINTE LEONORA 500 LEI

MIHAI MIHAELA IONELA 50 LEI

ALLEN REMUS 9.566 LEI (2.000 EUR)

CLATINICI RADU 250 LEI

BUDNAR ALEXANDRA DIANA 100 LEI

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est