Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Doi bătrâni din Neamţ au rămas izolaţi de restul lumii din cauza inundaţiilor

Publicat

in

De mai bine de două săptămâni, doi bătrâni bolnavi sunt rupţi de restul lumii, din cauză că inundaţiile le-au luat podeţul din faţa casei. Cei doi sunt imobilizaţi la pat, iar supravieţuirea lor depinde de cei din jur. Iar aceştia fac eforturi uriaşe ca să le asigure hrană şi apă de băut. Problema este că, în caz de nevoie, medicii au şanse infime să poată interveni. Singura modalitate a oamenilor care vor să le dea o mână de ajutor şi să ajungă la cei doi bătrâni este fie să sară peste partea de jos a gardului, cu pericolul de a se accidenta, fie să improvizeze o scară pentru a putea ajunge mai uşor în curtea bătrânilor.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Nora femeii imobilizate la pat şi-a luat special ultimele zile de concediu din acest an să rezolve problema podeţului.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Iordachescu Mariana, nora batranei: Treburile merg foarte încet. Acum văd că s-au băgat să mai cureţe, să ajungă la fundul pârului să putem face pod.

Pe lângă problemele grave de sănătate, bătrânii trebuie să demonstreze acum şi că au foarte multă răbdare.

Cosmiţă Tatiana: Plăteam şi îmi aducea două găleţi cu apă şi aveam o săptămână, dar acum nu are pe unde să vină. Podul e luat, după doctorii nu se poate duce. Nicăieri, un medic nu poate veni să mă vadă. Nu mai ştiu ce să fac, sunt terminată!

În aceeaşi situaţie este şi tatăl femeii. Are 88 de ani. Iar femeia care are grijă de ei le asigură cu greu hrana şi apa potabilă.

Mariana: Cumpărăm câte o sticlă, două de apă aducem , câteodată nici pentru noi nu cumpărăm, e greu!

Patru subofiţeri şi o autospecială SMURD au venit astăzi să-i consulte pe bătrâni.

Buţurca Dragoş ISU Neamţ: Am chemat ambulanţa pentru monitorizarea funcţiilor vitale şi în funcţie de cum va fi, va fi sau nu transportată la spital

Reprezentanţii Primăriei au deschis o anchetă socială pentru a găsi o rezolvare. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.