Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Spital balnear finanţat de Carol I, lasat in paragina de autoritati! Ce spune Buzatu despre Baile de la Ghermanesti

Publicat

in

Judetul Vaslui a fost campion la investitii fara cap in ultimii ani. S-au aruncat milioane de euro în parcuri şi terenuri de sport pe care acum pasc animale, s-au asfalt drumuri care peste mai putin de o luna au ramas fara asfalt, s-au cumparat panselute si palmieri. In tot acest timp obiectivele care ar fi avit nevoie reala de investitii si care ar fi adus profit judetului Vaslui, au fost lasate in paragina si se degradeaza de la o zi la alta. Niciun leu ju s-a alocat in ultimii 20 de ani pentru Băile de la Ghermăneşti, aşa cum este cunoscut fostul spitalul balnear care a funcţionat de pe vremea regelui Carol I până până în anul 2014 în comuna Drânceni, judeţul Vaslui. Aici se ascunde o adevărată mină de aur, pe care autorităţile fie nu au vrut, fie nu au fost în stare să o fructifice.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ ) Vaslui, Dumitru Buzatu sustine acum că are în vedere un proiect privind realizarea unei unităţi de tratament şi relaxare în localitatea Ghermăneşti, la baza acestei intenţii stând dorinţa de valorificare a apelor termale din zonă care au un potenţial terapeutic ridicat. ‘În momentul acesta pregătim procedurile pentru lansarea unui parteneriat public privat şi vom vedea dacă vom obţine prin această metodă rezultatele scontate. Dacă lucrul acesta nu va reuşi, pentru că şansele sunt egale ca un astfel de proiect să reuşească sau nu, vom dezvolta acolo mai întâi un centru medico-social în care rezidenţii să poată beneficia de apele de acolo şi apoi vom dezvolta pas cu pas unitatea despre care am vorbit, cu resurse financiare proprii. Am fi făcut lucrul acesta de mai multă vreme, dar suntem prinşi în mai multe proiecte mari şi sumele destinate cofinanţărilor le atragem cu foarte mare dificultate’, a spus Dumitru Buzatu. Preşedintele CJ Vaslui a afirmat că în urma unor analize efectuate recent la un institut abilitat, pentru a se vedea dacă apele termale din zona Ghermăneşti şi-au menţinut calităţile terapeutice pentru care erau cunoscute la nivel naţional, a fost certificat faptul că potenţialul terapeutic este în continuare unul crescut. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

‘Rezultatul a fost unul foarte bun. Chiar cei care au dat rezultatul au făcut o referire la calitatea apelor din celebra staţiune Carlovy Vary, spunând că apele de la Ghermăneşti sunt ceva mai bune. Sigur, acolo staţiunea există, renumele există, promovare există şi lucrurile acestea fac ca lumea să fie prezentă. La noi urmează ca de acum încolo să dezvoltăm, cu atât mai mult cu cât la Ghermăneşti există o tradiţie’, a afirmat Buzatu. 

În zona Ghermăneşti a funcţionat un spital construit pe vremea Regelui Carol I, destinat tratării veteranilor din Războiul de Independenţă. Legendele locului spun că însuşi Regele Carol, impresionat de calitatea apelor din zonă ar fi venit la tratament în acel spital. De mai mulţi ani, unitatea a fost închisă şi întreaga zonă este în paragină

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.