Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vrei o casa ieftina? Casele bucovinene din lemn costa doar 20.000 de euro

Publicat

in

Vestitele case bucovinene din lemn au ajuns cunoscute în toată lumea. Străinii le preferă pentru izolarea termică și fonică, dar și pentru confort, spun meșterii, încântaţi că au numeroase comenzi.

Meşterii de case din Bucovina au dezvoltat o adevărată afacere cu astfel de căsuţe. Multe sunt cerute la pachet cu tot cu mobilierul rustic specific zonei. Preţurile pornesc de la 300 de euro pe metru pătrat şi ajung până la 700 de euro, în funcţie de pretenţiile clientului.

După semnarea contractului, casele sunt construite în Bucovina, lăsate câteva luni la uscat, apoi dezasamblate şi livrate clienţilor. Tot meşterii merg şi le asamblează.

Un meşter din Vatra Dornei şi-a dezvoltat chiar o reţea de distribuţie a caselor din lemn în Europa. El spune că italienii din partea de nord sunt cei care s-au îndrăgostit de casele din lemn rotund care păstrează arhitectura bucovineană, cu acoperiş în 4 ape şi cerdac.

Vasile Chiruță, meşter: „Se foloseşte doar lemn, piatră şi sticlă. Exportăm aceste case în 10 ţări dni Europa, principalii parteneri sunt Franța, Elveţia şi Germania.”

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.