CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ancheta a politiei la spital dupa ce o pacienta a murit. Ana Rinder: “Sunt plângeri depuse la toate instituţiile statului”

Publicat

in

Ancheta a politiei la Spitalul de Urgenta din Vaslui după ce o pacientă a murit. Familia femeii acuză că aceasta ar fi contactat în spital, după o operaţie, bacteria Clostridium Difficile. Pacienta în vârstă de 77 de ani a fost internată la Spitalul Judeţean Vaslui la sfârşitul lunii mai pentru o ecografie cardiacă, recomandată de medicul specialist. Femeia, diagnosticată cu ani în urmă cu virus hepatitic C, suferea în ultima vreme şi de bronhopneumopatie obstructivă cronică. La trei zile după internare, in timp ce voia sa inchida un geam, batrana a alunecat şi a căzut. A suferit o fractura la un picior, iar medicii au decis să o opereze. La cateva zile de la interventia chirurgicala pacienta a murit. Fiica ei susţine că, potrivit medicilor legişti, cauza decesului a fost infecţia cu Clostridium Difficile care a dus la septicemie. Managerul Spitalului de Urgenta Vaslui, Ana Rinder, confirmă infecţia si sustine ca o anchetă este în desfăsurare, deoarece sunt plângeri depuse de aparţinători către toate instituţiile statului. Managerul unutatii medicale mai declara ca respinge  faptul că a murit cu zile, o să ne rezervăm dreptul, probabil, pe viitor să ne îndreptăm şi noi împotriva aparţinătorilor care fac afirmaţii calomnioase împotriva spitalului şi a medicilor în general. (…) Am dat răspunsuri, pentru că dumneai a depus plângere încă de la incidentul pe care l-a păţit mama ei în spital, am dat răspunsuri către toate instituţiile competente care ne-au anchetat în acest caz. Există reacţie din partea DSP-ului care ne-a făcut control, există reacţii din partea tuturor instiutuţiilor care ne-au controlat la momentul respectiv. Pacienta a avut un incident în spital, s-a cerut consult ortopedic, era după ora 12, medicul de gardă era în sala de operaţie cu o urgenţă medicală, când a ieşit din sală pacienta a fost consultată”, a mai spus Ana Rinder.

Şi Direcţia de Sănătate Publică face verificări în acest caz, la fel și IPJ Vaslui. Poliţiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Mihaela SIMA

Populare