Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevul care s-a sinucis imediat după Bac a luat 9.25

Publicat

on

Ionatan Bîtea, elevul premiant de la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr” din Oradea, care și-a luat zilele după ce a dat examenul de Bacalaureat, a fost notat cu 9.25. Tânărul, care terminase Filologia, a luat 9,1 la proba de Limbă și literatură română, 9,85 la Istorie, proba obligatorie a profilului, 8,8 la Geografie, obținând o medie generală de 9,25. 

Ionatan a murit cu doar câteva zile înainte să împlinească 19 ani, la o zi după ce a susținut ultima probă a examenului de Bac. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor merg pe mâna sinuciderii, deşi nu a fost găsit un bilet de adio.

Elevul obţinuse premiul III în clasa a 12-a

Elevul din Oradea a fost găsit spânzuratde un copac într-o pădure din spatele unei benzinării, iar poliţiştii anunţă că “în acest caz nu există suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale”.

Apropiații nu își pot explica motivul care l-ar fi putut împinge pe elev să recurgă la un asemenea gest.

De altfel, colegii și prietenii lui Ionatan spun că elevul era mereu cu zâmbetul pe buze, obţinuse premiul III în clasa a 12-a, se aştepta să obţină o medie foarte bună şi la Bacalaureat şi muncise foarte mult pentru a ajunge la un înalt nivel educaţional, deşi provenea dintr-o familie numeroasă din localitatea Alparea.

Potrivit Adevărul, tânărul fusese deja acceptat la o universitate din China, pentru a urma studiile superioare.

Astăzi, chiar în ziua afișării rezultatelor de la Bacalaureat, Ionatan Bîtea a fost condus pe ultimul drum.

StiriEst

Adolescenta din Barlad, disparuta! Familia si politia o cauta

Publicat

on

De catre

Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată cu privire la faptul că PASAT ANA-MARIA, în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui a plecat voluntar de la domiciliu din seara zilei de 28.05.2020 și nu s-a mai întors până în prezent. La  data  dispariției, tânăra era îmbrăcată cu o pereche de blugi albaștri, pulover de culoare alb cu negru, o geacă din piele de culoare neagră și era încălțată cu ghete de culoare neagră. Semnalmente :  înălțime de aproximativ 1.55 metri, greutate de aproximativ 45 de kg., părul blond, lung, ochi căprui. În prezent, poliţiştii vasluieni desfășoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanei dispărute. Dacă ați văzut această persoană sau aveți informații despre ea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați  112!

Citeste in continuare

StiriEst

Barbat retinut dupa ce si-a batut sotia si pe fiica acesteia

Publicat

on

De catre

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul de Ordine Publică Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și  distrugere.

Oamenii legii au fost sesizați, de către o femeie în vârstă de 42 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că fostul concubin, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a agresat-o fizic, atât pe ea, cât și pe fiica ei minoră. Totodată, femeia a reclamat și faptul că acesta, în cursul serii de 20 mai a.c., a provocat scandal la domiciliu, distrugând ușa de acces. Cu ocazia cercetărilor efectuate, politștii au întocmit pe numele bărbatului un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și distrugere, fiind emis și un ordin de protecție provizoriu, prin care s-au stabilit mai multe măsuri de interdicție. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul a încălcat în mod repetat prevederile ordinului provizoriu de protecție, ultima dată fiind în ziua de 28 mai a.c., ora 11:00, când persoana bănuită s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate și a provocat iarăși scandal. Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de ordinul provizoriu, prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 metri faţă de persoana vătămată şi locuinţa acesteia, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă ordinul de protecţie. Bărbatul este cercetat pentru comiterea a 4 infracțiuni (două privind nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, distrugere și violență în familie). În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru a fi dispusă o măsură preventivă.

Radu NEAGU

Citeste in continuare

StiriEst

Sefii de promotie de la liceele vasluiene, felicitati de primar

Publicat

on

De catre

Astăzi, 29 mai, primarul Vasile Pavăl a vizitat fiecare liceu pentru a felicita pe cei șapte șefi de promoție, pe părinții și profesorii acestora, precum și pe directorii unităților de învățământ liceal, oferindu-le diplome, flori și plachete pentru a-și aminti, peste ani, de frumoasele rezultate ale strădaniei lor în ale învățării. “Fiindu-ne, practic, imposibil să ne arătăm aprecierea față de promoția 2020 a liceelor vasluiene în Centrul Civic al municipiului, primarul Vasile Pavăl a ținut să mulțumească acestei generații prin intermediul șefilor de promoție și să demonstreze că toți ocupă un loc aparte în inima lui”, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui. 

 ANDRONIC Dragoș Sebastian, șef promoție Liceul Emil Racoviță, media 10, cls. a XII-a D, diriginte – prof. RĂDUȚĂ Luminița

 IFTODE Ștefania, șef promoție Liceul Emil Racoviță, media 10, cls. a XII-a D, diriginte – prof. RĂDUȚĂ Luminița

 PRICOPI Nicoleta Carmen Bianca, șef promoție Colegiul Economic Anghel Rugină, media 9,97, cls. a XII-a E, diriginte – prof. FILIP Alexandru

 ULEA Anastasia, șef promoție Liceul Mihail Kogălniceanu, media 9,94, cls. a XII-a F, diriginte – prof. CALINIUC Daniela

 APORCĂRIȚI Andreea, șef promoție Liceul Ștefan Procopiu, media 9,85, cls. a XII-a D, diriginte – prof. ACHIHĂIȚEI Adrian

 BEJENARU Maria, șef promoție Liceul cu Program Sportiv, media 9,73, cls. a XII-a D, diriginte – prof. CRĂCIUN Costică

 POPA Elena Paula, șef promoție Liceul Ion Mincu, media 9,34, cls. a XII-a L, diriginte – prof. TOMA Pavel

 “Ei reprezintă viitorul nostru, ei sunt cei cărora drumul li se deschide în aceste zile spre alte zări, pe care le dorim senine. Îi așteptăm înapoi acasă, la Vaslui, după terminarea studiilor superioare, căci ei vor demonstra calitatea învățământului vasluian și a implicării noastre în aceasta! Le doresc tuturor să aibă succes!” , a declarat primarul Vasile Pavăl.

Citeste in continuare

StiriEst

Accident la Pogana! O persoana este in stare critica-FOTO

Publicat

on

De catre

Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu trei autospeciale, între care o autospecială cu modul pentru descarcerare și o ambulanță tip B2 (EPA), la un accident rutier produs în localitatea Pogana, comuna Pogana. În accident este implicat un autoturism. La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsită o persoană aflată în stare de inconștiență. Victima este transferată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. La intervenție participă și o ambulanță tip B1aparținând SAJ Vaslui.
Acțiunea este în desfășurare.

Citeste in continuare

StiriEst

Salba de premii pentru artista Vasluiului- Sidonia Hurdubaia

Publicat

on

De catre

Chiar daca este pandemie, micii artisti ai Vasluiului nu se dau batuti. Participa la concursuri si castiga premii importante. Este si cazul Sidoniei Hurdubaia. Zilele trecute, copila a participat online la Festivalul Primaverii , concurs de muzica populara si muzica usoara. La aceasta manifestare artistica Sidonia a participat alaturi se sora ei Alexia Hurdubaia. La sectiunea duet Sidonia a fost prezenta in concurs alaturi de mama, Petronela. Vasluianca noastra a obtinut trofeul festivalului la toate cele patru sectiuni prezente in concurs!!. Mai mult, Alexia, in varsta de doar 5 ani (!!) a ocupat locul 1 la seciunea poezie! Asadar, cele trei membre ale familii Hurdubaia au evoluat excelent! De mentionat si faptul ca mama si Sidonia  au cântat pentru prima dată impreuna.

Acum participa la un alt concurs online, organizat de Mihai Traistariu, festival intitulat  Liga Campionilor. de asemenea, Sidonia Hurdubaia a ocupat si locul 2 la concursul online  ” Dulce-i graiul romanesc”!!

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est